Advocaten laten gevangenis van Vorst in beslag nemen: “De Belgische Staat is 24 miljoen euro verschuldigd”

De Orde van Franstalige en Duitstalige balies heeft dinsdag beslag laten leggen op de gevangenis van Vorst. De actie is gericht tegen de Belgische Staat, omdat die ondanks verschillende veroordelingen nog altijd geen einde heeft gemaakt aan de “overbevolking en onmenselijke behandeling in de gevangenissen”.

 

Meer krantenkoppen in België

Tomorrowland brengt eigen trilogie van fantasyromans uit

Het dancefestival Tomorrowland breidt uit naar de literaire wereld, met een geplande trilogie van fantasyromans. Het eerste deel, ‘The Great Library of Tomorrow’, verschijnt dit najaar. Tomorrowland belooft er “de unieke magie van het festival in verhaalvorm tot leven te brengen”.

Lees meer »

Assisen moord Caroline Kint – Broer wees Athena Man snel als verdachte aan

Op het assisenproces over de doodslag op Caroline Kint (65) heeft de politiezone Vlas de start van het onderzoek toegelicht. Athena Man (32) werd door haar broer snel als verdachte aangewezen. Lorine De Witte (53) werd in eerste instantie als getuige verhoord.
The post Assisen moord Caroline Kint – Broer wees Athena Man snel als verdachte aan appeared first

Lees meer »

Wrak van vliegtuig vicepresident Malawi teruggevonden, geen overlevenden

Het wrak van het vermiste legervliegtuig met aan boord de vicepresident van Malawi, de 51-jarige Saulos Chilima, is dinsdag gevonden. Dat blijkt uit beelden die naar het Franse persagentschap AFP zijn gestuurd door een lid van het militaire reddingsteam. Niemand van de tien inzittenden heeft de crash overleefd, laat president Lazarus Chakwera weten.

Lees meer »

Maxine Van Belleghem wint Miss Exclusive 2024

Maxine Van Belleghem werd zaterdag bekroond als de 14de Miss Exclusive. Ze zal een jaar lang de titel dragen. Maxine, afkomstig uit Geraardsbergen, brengt hiermee voor het tweede jaar op rij het kroontje naar Oost-Vlaanderen.

Lees meer »

LIVE. Het moment waarop alle Britten hebben gewacht: prinses Kate verschijnt op balkon van Buckingham Palace

Vandaag vindt Trooping the Colour plaats, de jaarlijkse militaire parade ter gelegenheid van de verjaardag van de Britse vorst. Alle ogen zijn gericht op prinses Kate (42). Zij verschijnt na een maandenlange afwezigheid voor de eerste keer, sinds de aankondiging dat ze aan kanker lijdt, in het openbaar. De echtgenote van prins William kondigde haar aanwezigheid aan in een bericht

Lees meer »

Loïc Van Impe haalt als enige eindmeet in ‘Special Forces’, Olivier Deschacht geeft nét voor finish op

Loïc Van Impe (30) is de grote overwinnaar van het tweede seizoen van ‘Special Forces’. De tv-chef is de enige BV die de meet haalde van het loodzware realityprogramma. Voor ex-voetballer Olivier Deschacht (43) eindigde de laatste aflevering met een sisser. Net voor de finish moest hij compleet uitgeput opgeven. “Mijn armen zijn kapot. Het gaat écht niet meer.”

Lees meer »

Wrak van vliegtuig vicepresident Malawi teruggevonden, geen overlevenden

Het wrak van het vermiste legervliegtuig met aan boord de vicepresident van Malawi, de 51-jarige Saulos Chilima, is dinsdag gevonden. Dat blijkt uit beelden die naar het Franse persagentschap AFP zijn gestuurd door een lid van het militaire reddingsteam. Niemand van de tien inzittenden heeft de crash overleefd, laat president Lazarus Chakwera weten.

Lees meer »