Vliegtuigreis in het vooruitzicht? Alles wat je moet weten over turbulentie

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Céline Dion doneert 2 miljoen voor neurologisch onderzoek

De liefdadigheidsinstelling van Céline Dion stelt 2 miljoen dollar beschikbaar voor onderzoek naar zeldzame neurologische aandoeningen. Met dit geld gaat de al bestaande Céline Dion Foundation een nieuwe afdeling oprichten die zich specifiek richt op dit onderzoek, meldt het Amerikaanse Billboard.

Lees meer »

Vlaamse popartieste Marcy Cortega is gemaakt met artificiële intelligentie, “maar binnenkort staat ze live op het podium”

Ligt de toekomst van de popmuziek in het AI-sterrendom? Da’s alvast waar de maker van Marcy Cortega op hoopt. Marcy is een 22-jarige Vlaamse popzangeres met Spaanse roots. Virtueel weliswaar, want de zangeres met het blauw-roze haar en haar feilloze uiterlijk bestaat enkel online. “Maar haar droom is om zoveel mogelijk connectie te maken met de echte wereld”, zegt bedenker

Lees meer »

Vakbonden: onderhandelingen over Ontex in Eeklo “lopen vlot” maar “acties zullen er zijn als het moet”

De vakbonden bij de Ontex-fabriek in Eeklo hebben donderdag voor het eerst overlegd met de directie van de vestiging, die in 2025 zal sluiten. “De onderhandelingen zijn opgestart en wij onderhandelen zolang dat kan”, zegt ACV-vertegenwoordigster Evi Van Der Bracht. “Dat loopt nog vlot en we proberen vooral antwoorden te krijgen voor de werknemers.”

Lees meer »

Aarseelse 60-jarigen vieren feest

Op zaterdag 8 juni kwamen de Aarseelse inwoners geboren in 1964 samen om hun 60ste verjaardag te vieren. Liefst 71 feestvierders tekenden present op wijndomein Hoogenhove in Aarsele. Ze konden er genieten van een rondleiding op het wijndomein met een degustatie, gevolgd door een receptie met een barbecue. Organisatoren Patricia Albers, Rik Albers, Carine Claerhout,
The post Aarseelse 60-jarigen

Lees meer »

Over eindpodium rijden is enig doel voor Bouten en Florissoone

Eén van de vele rallyteams uit de eigen regio die dankzij de invoering van Divisie 2 de kans grijpen om te starten in de Ardeca Ypres Rally, zijn Christophe Bouten uit Elverdinge en zijn schoonzoon Melvin Florissoone uit Voormezele.
The post Over eindpodium rijden is enig doel voor Bouten en Florissoone appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rusland voert (opnieuw) massale aanval uit op Oekraïense energiecentrales: “Vaak uren aan een stuk geen stroom” 

Rusland heeft opnieuw een zware luchtaanval uitgevoerd op de Oekraïense energiecentrales, onder meer in Lviv en Zaporizja. Daarbij vielen 2 gewonden, zegt het Oekraïense ministerie van Energie. Het is deze week al de tweede grote Russische aanval op Oekraïense energie-infrastructuur. "Er is vaak uren aan een stuk geen stroom", zegt VRT NWS-journalist Marijn Trio vanuit Lviv.

Lees meer »

Tot 5 jaar cel gevorderd voor straatrace op E40 waarbij passagier (23) sterft: “Crimineel en moorddadig rijgedrag. Waanzinnige snelheden tot 200 km/u”

Hij beschikte niet over een geldig rijbewijs en was onder invloed van cannabis. En toch kroop een toen 21-jarige Britse man eind 2022 achter het stuur van een rode BMW 340i terwijl de eveneens Britse Serdar Karakus (23) naast hem lag te slapen. Wanneer hij begint te racen tegen een Porsche op de E40, gaat de BMW talloze keren over

Lees meer »