Vanavond huldiging van de Club-spelers op de markt van Brugge

Voor de negentiende keer is Club Brugge landskampioen geworden. Vandaag, maandag 27 mei, organiseren de stad Brugge en Club Brugge samen een kampioenenviering op de Markt van Brugge. De spelers en de staf van Club Brugge worden gehuldigd op een podium op de Markt. Aan deze ontvangst wordt een groot feest gekoppeld.

“Brugge is een echte voetbalstad. We mogen trots zijn op onze voetbalploegen, die beiden een schitterend seizoen achter de rug hebben. Het is een geweldige prestatie van Club Brugge om voor de negentiende keer landskampioen te worden, en als stad zijn we dan ook enorm trots. We nodigen alle inwoners en supporters uit om dit feest mee te vieren op een veilige en respectvolle manier. Samen maken we er een onvergetelijke avond van, waarin we het succes van Club Brugge vieren en onze stad van haar beste kant laten zien”, aldus burgemeester Dirk De fauw.

De feestelijkheden starten om 17.30 uur op de Markt. Om 18.30 uur vertrekt de Club-karavaan vanaf ‘t Zand onder politiebegeleiding naar de binnenstad via de Zuidzandstraat, Steenstraat uiteindelijk de Markt op. Vanaf ‘t Zand/Vrijdagmarkt tot net voorbij Markt (kruispunt Breidelstraat/Wollestraat) zullen nadarhekken en stewards zorgen voor een veilige doorgang van de karavaan.

Om 19 uur komen de spelers en de entourage van Club Brugge op de Markt aan. Daar worden de stadsmedailles door het stadsbestuur uitgereikt. Aansluitend is er een feest op het podium op de Markt. Alles is ook te volgen op een groot scherm op de Markt.

Extra verkeersmaatregelen

Net zoals gisteren worden extra veiligheidsmaatregelen getroffen om de openbare orde zoveel mogelijk te garanderen.

De Markt van Brugge wordt ingericht als evenementenzone met aanwezigheid van stewards. De musea gaan om 15 uur dicht en ook de toegang tot de toren van het Belfort wordt dan gesloten. De terrassen van de horecazaken kunnen desgewenst wel openblijven.

Er geldt een glasverbod (ook voor gesloten recipiënten) in volgende straten: Markt, Eiermarkt, Kuipersstraat, Niklaas Desparsstraat, Wollestraat, Zand, Zuidzandstraat, Steenstraat, Geldmuntstraat, Noordzandstraat, St.-Amandstraat, Vlamingstraat, Hallestraat en Breidelstraat.

Met oog op de feestelijke intrede en de festiviteiten op de Markt, gelden er bijzondere verkeersmaatregelen. De Steenstraat, Markt en Wollestraat (tussen Markt en Oude Burg) zijn afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanaf 13 uur. Specifiek in de Zuidzandstraat is verkeer verboden tijdens de passage van de bussen van Club Brugge. Ook de laad- en loszones in de Wollestraat, Philip Stockstraat en Eiermarkt worden vanaf 9 uur voorbehouden.

De politie zal instaan voor het plaatsen van alle noodzakelijke verkeerssignalisatie en zal bijstand verlenen ter hoogte van de omleidingsroutes.

Het gebruik van pyrotechnisch materiaal tijdens de optocht en tijdens het feest op de Markt is ten stelligste verboden. Rookbommen en Bengaals vuur kunnen ernstige brandwonden veroorzaken. Er geldt ook een verbod op het bezit en gebruik van alle voorwerpen die gebruikt kunnen worden om het gezicht te bedekken. Op het kampioensfeest zullen ook gezinnen met kinderen aanwezig zijn. Aan de mensen wordt gevraagd geen risico’s te nemen. De politie zal hier ook op toezien en aanwezigen controleren.

Het stadsbestuur vraagt aan het publiek om geen afval op het openbaar domein achter te laten, de straten en stad proper te houden en afval te deponeren in de openbare vuilnisbakken.

The post Vanavond huldiging van de Club-spelers op de markt van Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Peilingen duwen partij van Rishi Sunak nog dieper in het verlies voor Britse parlementsverkiezingen

De komende parlementsverkiezingen in het Verenigd Koninkrijk dreigen voor de Conservative Party van de Britse eerste minister Rishi Sunak uit te draaien op een historische afstraffing. Dat blijkt uit drie verschillende peilingen waarmee de Britse zondagskranten uitpakken. In een van de peilingen wordt – met enige zin voor overdrijving – zelfs gewaarschuwd voor het “electoraal uitsterven” van de Tories.

Lees meer »

Eerste Belgische titel wenkt voor Niels Reynvoet en Reningenaar Kris D’alleine

Met meer dan een handvol titelkandidaten kondigde het Kroon-Oil BRC zich dit jaar opnieuw veelbelovend aan. De wedstrijden ontgoochelen in elk geval niet, want bijna elke keer kregen we een secondestrijd. Niels Reynvoet, de Oost-Vlaming met Kris D’alleine uit Reninge aan zijn zijde, heeft halfweg het kampioenschap de beste kaarten in handen.
The post Eerste Belgische titel wenkt voor

Lees meer »

Leuk nieuws voor West-Vlaamse musicalfans: ‘A Christmas Carol’ komt op 4 en 5 januari 2025 ook naar De Spil in Roeselare

Het is pas maandagmorgen en we mogen al leuk nieuws meedelen aan de West-Vlaamse muziekfans. Inderdaad, de bejubelde productie ‘A Christmas Carol’, met een weergaloze Lucas Van den Eynde als verbitterde vrek Ebenezer Scrooge, komt voor het eerst ook naar West-Vlaanderen en zal op 4 en 5 januari 2025 op de planken staan in De Spil in Roeselare.
The

Lees meer »

Bestuurders die tot 200 kilometer per uur reden tijdens dodelijke straatrace riskeren tot drie en vijf jaar cel: “Crimineel en moorddadig rijgedrag”

Een Porsche en BMW reden in december 2022 op de E40 richting Brussel aan snelheden tot 200 kilometer per uur, bumper aan bumper. Ter hoogte van Beernem eindigde hun race in een dodelijke crash waarbij een passagier ter plaatse het leven liet. Beide bestuurders moesten zich maandagochtend verantwoorden voor de rechtbank, al besloot een van hen niet af te komen.

Lees meer »

Staatssecretaris De Moor begrijpt bezorgdheid in Zutendaal over gepland opvangcentrum voor asielzoekers: “Maar de nood aan opvang is groot”

In de loop van volgende week zullen in een voormalig hotel in Zutendaal maximaal 60 asielzoekers worden opgevangen. Het gebouw wordt momenteel ingericht. Burgemeester Ann Schrijvers (ZVP) reageerde afgelopen weekend bezorgd, vanwege de ligging van het centrum en was misnoegd over de late communicatie. "Ik begrijp dat de termijn kort is", antwoordt staatssecretaris van Asiel en Migratie Nicole De Moor

Lees meer »