Vanavond huldiging van de Club-spelers op de markt van Brugge

Voor de negentiende keer is Club Brugge landskampioen geworden. Vandaag, maandag 27 mei, organiseren de stad Brugge en Club Brugge samen een kampioenenviering op de Markt van Brugge. De spelers en de staf van Club Brugge worden gehuldigd op een podium op de Markt. Aan deze ontvangst wordt een groot feest gekoppeld.

“Brugge is een echte voetbalstad. We mogen trots zijn op onze voetbalploegen, die beiden een schitterend seizoen achter de rug hebben. Het is een geweldige prestatie van Club Brugge om voor de negentiende keer landskampioen te worden, en als stad zijn we dan ook enorm trots. We nodigen alle inwoners en supporters uit om dit feest mee te vieren op een veilige en respectvolle manier. Samen maken we er een onvergetelijke avond van, waarin we het succes van Club Brugge vieren en onze stad van haar beste kant laten zien”, aldus burgemeester Dirk De fauw.

De feestelijkheden starten om 17.30 uur op de Markt. Om 18.30 uur vertrekt de Club-karavaan vanaf ‘t Zand onder politiebegeleiding naar de binnenstad via de Zuidzandstraat, Steenstraat uiteindelijk de Markt op. Vanaf ‘t Zand/Vrijdagmarkt tot net voorbij Markt (kruispunt Breidelstraat/Wollestraat) zullen nadarhekken en stewards zorgen voor een veilige doorgang van de karavaan.

Om 19 uur komen de spelers en de entourage van Club Brugge op de Markt aan. Daar worden de stadsmedailles door het stadsbestuur uitgereikt. Aansluitend is er een feest op het podium op de Markt. Alles is ook te volgen op een groot scherm op de Markt.

Extra verkeersmaatregelen

Net zoals gisteren worden extra veiligheidsmaatregelen getroffen om de openbare orde zoveel mogelijk te garanderen.

De Markt van Brugge wordt ingericht als evenementenzone met aanwezigheid van stewards. De musea gaan om 15 uur dicht en ook de toegang tot de toren van het Belfort wordt dan gesloten. De terrassen van de horecazaken kunnen desgewenst wel openblijven.

Er geldt een glasverbod (ook voor gesloten recipiënten) in volgende straten: Markt, Eiermarkt, Kuipersstraat, Niklaas Desparsstraat, Wollestraat, Zand, Zuidzandstraat, Steenstraat, Geldmuntstraat, Noordzandstraat, St.-Amandstraat, Vlamingstraat, Hallestraat en Breidelstraat.

Met oog op de feestelijke intrede en de festiviteiten op de Markt, gelden er bijzondere verkeersmaatregelen. De Steenstraat, Markt en Wollestraat (tussen Markt en Oude Burg) zijn afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanaf 13 uur. Specifiek in de Zuidzandstraat is verkeer verboden tijdens de passage van de bussen van Club Brugge. Ook de laad- en loszones in de Wollestraat, Philip Stockstraat en Eiermarkt worden vanaf 9 uur voorbehouden.

De politie zal instaan voor het plaatsen van alle noodzakelijke verkeerssignalisatie en zal bijstand verlenen ter hoogte van de omleidingsroutes.

Het gebruik van pyrotechnisch materiaal tijdens de optocht en tijdens het feest op de Markt is ten stelligste verboden. Rookbommen en Bengaals vuur kunnen ernstige brandwonden veroorzaken. Er geldt ook een verbod op het bezit en gebruik van alle voorwerpen die gebruikt kunnen worden om het gezicht te bedekken. Op het kampioensfeest zullen ook gezinnen met kinderen aanwezig zijn. Aan de mensen wordt gevraagd geen risico’s te nemen. De politie zal hier ook op toezien en aanwezigen controleren.

Het stadsbestuur vraagt aan het publiek om geen afval op het openbaar domein achter te laten, de straten en stad proper te houden en afval te deponeren in de openbare vuilnisbakken.

The post Vanavond huldiging van de Club-spelers op de markt van Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Geef mensen opnieuw de vrijheid om op eigen tempo te verbouwen: sloop de renovatieplicht”

De partijen die straks een nieuwe Vlaamse regering willen vormen, denken eraan om de renovatieplicht te hervormen. “Maar welk van hun voorstellen het ook haalt: burgers zullen gedwongen blijven om te verbouwen aan een door de overheid opgelegd tempo”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Niemand wil tabula rasa maken. Zou het dan zo’n ramp zijn om de renovatieplicht simpelweg af te

Lees meer »

Pilootproject ‘Junior Lifeguards’ wil jongeren warm maken voor strandreddersgebeuren: “Een win-win-winsituatie

Het nieuwste pilootproject ‘Junior Lifeguards’, een samenwerking met verzekeraar AXA Belgium, Stad Nieuwpoort en IKW, zet sterk in op strandveiligheid. Kinderen tussen 8 en 16 jaar worden spelenderwijs vertrouwd gemaakt met enkele basisbeginselen van strandbewustzijn, strand- en waterveiligheid en EHBO.
The post Pilootproject ‘Junior Lifeguards’ wil jongeren warm maken voor strandreddersgebeuren: “Een win-win-winsituatie appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Lichamen van vijf Israëli’s teruggebracht naar Israël – Netanyahu in VS: “Voor Israël is elke dode burger een tragedie, voor Hamas een strategie”

Benjamin Netanyahu heeft bij zijn aankomst in het Capitool een staande ovatie gekregen. Daarna hield de Israëlische premier een opvallende toespraak. “Pro-Palestijnse betogers zouden zich moeten schamen”, klonk het onder meer. Hij had ook een boodschap voor alle betogers die op dit moment buiten het gebouw hun afkeer laten horen. “Jullie zijn de nuttige idioten van Iran geworden.” Volg de

Lees meer »

Eén op de zes kopers miljoenenpanden aan Belgisch-Nederlandse kust is Duitser: “Ze komen voor de rust en het lekkere eten”

Kapitaalkrachtige Duitsers steken hun miljoenen niet alleen in superjachten aan de Côte d’Azur, maar steeds vaker ook in exclusieve woningen aan de Belgisch-Nederlandse kust. De voorbije jaren is het aandeel Duitse kopers er opvallend toegenomen, vooral in één heel specifieke regio. En dat mag gerust wat kosten: “Kopers gaan almaar meer op zoek naar de meest exclusieve panden van boven

Lees meer »

Man uit Roeselare botst op wagen en raakt zwaargewond

Een 67-jarige man uit Roeselare is zaterdagochtend omstreeks 8.30 uur zwaargewond geraakt bij een aanrijding op het kruispunt van de Vijfwegenstraat met de Heropbouwstraat.
The post Man uit Roeselare botst op wagen en raakt zwaargewond appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recordaantal GAS-boetes in Genk voor zwerfvuil en sluikstorten

In Genk zijn vorig jaar 915 GAS-boetes uitgeschreven voor zwerfvuil en sluikstorten, een recordaantal. Dat schrijft Het Belang van Limburg en de stad bevestigt het nieuws. Het gaat om boetes voor zowel het wegwerpen van sigarettenpeuken als om grotere gevallen van sluikstorten. De stad heeft extra ingezet op de pakkans van sluikstorters. Genk schat dat het per jaar 2 miljoen

Lees meer »

Genomineerden van ondernemersprijs Doendrik voorgesteld: “Dit jaar ook met onderscheidingen”

Al sinds 2009 reikt Unizo AKTIV’O in samenwerking met de gemeente Anzegem ieder jaar enkele Doendriks uit aan bedrijven die van zich hebben laten horen. Sinds 2018 kwam daar de Startende Doendrik bij. “Deze erkentelijke prijs voor bedrijven of ondernemers betekent een aanmoediging of een duwtje in de rug”, aldus schepen van Middenstand Christophe Vandererven. “Nieuw dit jaar is de

Lees meer »

Finland verdenkt Russisch schip van schending territoriale wateren

Finland verdenkt een Russisch schip ervan vrijdagmiddag de Finse territoriale wateren te zijn binnengevaren. In een verklaring van het Finse ministerie van Defensie staat dat de kustwacht het incident onderzoekt en dat verdere informatie in de loop van het onderzoek vrijgegeven zal worden. Het incident vond plaats in het oostelijke deel van de Finse Golf.

Lees meer »

Agent schopt overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd in luchthaven Manchester: “Stevige reactie nadat collega’s aangevallen werden”

Een Britse agent is in opspraak gekomen nadat hij een overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd schopte. De gewelddadige confrontatie vond deze namiddag plaats in de luchthaven van Manchester. De politie laat duidelijk verstaan dat de stevige reactie er kwam nadat drie collega’s aangevallen werden. Eén agente liep daarbij een gebroken neus op.

Lees meer »

“Mijn olympische marathon in 1972 zal me altijd bijblijven”: marathonloper Walter Van Renterghem uit Poperinge blikt terug op Spelen in München

De Olympische Spelen in de Franse hoofdstad Parijs gaan op vrijdag 26 juli van start. De Westhoek telt verschillende ex-olympiërs. Wij zochten hen op en blikken terug naar hun olympische ervaring. Vandaag deel 4 (slot): ex-marathonloper Walter Van Renterghem (80), die deelnam aan de Spelen van München 1972.
The post “Mijn olympische marathon in 1972 zal me altijd bijblijven”:

Lees meer »

BS Geluveld wil zichzelf tijd geven om te bouwen

BS Geluveld kon zich vorig jaar niet redden in tweede provinciale. Met de komst van heel wat nieuwe spelers en de opstart van een B-elftal maken ze zich in Geluveld klaar om mee te strijden bovenaan in derde provinciale.
The post BS Geluveld wil zichzelf tijd geven om te bouwen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wij verdienen er onze boterham mee”: waarom mosselen op restaurant een pak duurder zijn dan in de supermarkt

Tussen de 28 en 32 euro: dat blijkt de courante prijs voor mosselen op restaurant. Toch pakten verschillende supermarkten vorige week uit met promo’s vanaf 2,15 euro per kilogram. Een serieus verschil. Nochtans is mosselen bereiden geen culinair hoogstandje: vijf minuten op het vuur met enkele groenten en klaar, niet waar? We vroegen enkele horeca-uitbaters van waar dat prijsverschil juist

Lees meer »