Vanavond huldiging van de Club-spelers op de markt van Brugge

Voor de negentiende keer is Club Brugge landskampioen geworden. Vandaag, maandag 27 mei, organiseren de stad Brugge en Club Brugge samen een kampioenenviering op de Markt van Brugge. De spelers en de staf van Club Brugge worden gehuldigd op een podium op de Markt. Aan deze ontvangst wordt een groot feest gekoppeld.

“Brugge is een echte voetbalstad. We mogen trots zijn op onze voetbalploegen, die beiden een schitterend seizoen achter de rug hebben. Het is een geweldige prestatie van Club Brugge om voor de negentiende keer landskampioen te worden, en als stad zijn we dan ook enorm trots. We nodigen alle inwoners en supporters uit om dit feest mee te vieren op een veilige en respectvolle manier. Samen maken we er een onvergetelijke avond van, waarin we het succes van Club Brugge vieren en onze stad van haar beste kant laten zien”, aldus burgemeester Dirk De fauw.

De feestelijkheden starten om 17.30 uur op de Markt. Om 18.30 uur vertrekt de Club-karavaan vanaf ‘t Zand onder politiebegeleiding naar de binnenstad via de Zuidzandstraat, Steenstraat uiteindelijk de Markt op. Vanaf ‘t Zand/Vrijdagmarkt tot net voorbij Markt (kruispunt Breidelstraat/Wollestraat) zullen nadarhekken en stewards zorgen voor een veilige doorgang van de karavaan.

Om 19 uur komen de spelers en de entourage van Club Brugge op de Markt aan. Daar worden de stadsmedailles door het stadsbestuur uitgereikt. Aansluitend is er een feest op het podium op de Markt. Alles is ook te volgen op een groot scherm op de Markt.

Extra verkeersmaatregelen

Net zoals gisteren worden extra veiligheidsmaatregelen getroffen om de openbare orde zoveel mogelijk te garanderen.

De Markt van Brugge wordt ingericht als evenementenzone met aanwezigheid van stewards. De musea gaan om 15 uur dicht en ook de toegang tot de toren van het Belfort wordt dan gesloten. De terrassen van de horecazaken kunnen desgewenst wel openblijven.

Er geldt een glasverbod (ook voor gesloten recipiënten) in volgende straten: Markt, Eiermarkt, Kuipersstraat, Niklaas Desparsstraat, Wollestraat, Zand, Zuidzandstraat, Steenstraat, Geldmuntstraat, Noordzandstraat, St.-Amandstraat, Vlamingstraat, Hallestraat en Breidelstraat.

Met oog op de feestelijke intrede en de festiviteiten op de Markt, gelden er bijzondere verkeersmaatregelen. De Steenstraat, Markt en Wollestraat (tussen Markt en Oude Burg) zijn afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanaf 13 uur. Specifiek in de Zuidzandstraat is verkeer verboden tijdens de passage van de bussen van Club Brugge. Ook de laad- en loszones in de Wollestraat, Philip Stockstraat en Eiermarkt worden vanaf 9 uur voorbehouden.

De politie zal instaan voor het plaatsen van alle noodzakelijke verkeerssignalisatie en zal bijstand verlenen ter hoogte van de omleidingsroutes.

Het gebruik van pyrotechnisch materiaal tijdens de optocht en tijdens het feest op de Markt is ten stelligste verboden. Rookbommen en Bengaals vuur kunnen ernstige brandwonden veroorzaken. Er geldt ook een verbod op het bezit en gebruik van alle voorwerpen die gebruikt kunnen worden om het gezicht te bedekken. Op het kampioensfeest zullen ook gezinnen met kinderen aanwezig zijn. Aan de mensen wordt gevraagd geen risico’s te nemen. De politie zal hier ook op toezien en aanwezigen controleren.

Het stadsbestuur vraagt aan het publiek om geen afval op het openbaar domein achter te laten, de straten en stad proper te houden en afval te deponeren in de openbare vuilnisbakken.

The post Vanavond huldiging van de Club-spelers op de markt van Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“DNA van de club zit in mij. Ik weet wat we samen kunnen bereiken”: De Roeck spreekt voor het eerst als Antwerp-coach

Jonas De Roeck (44) heeft voor het eerst gesproken als coach van Antwerp. De nieuwe T1 wil attractief voetbal zien, maar ook spelers die hun truitje nat maken. En vertelt ook dat zijn aanstelling best een bewogen moment was. “Ik heb twee jaar geleden mijn vader, die ook rood-wit bloed heeft, verloren. Daardoor is het een emotioneel moment om deze

Lees meer »

Tennisfoot in Loppem schenkt opbrengst van toernooi aan ouders van Lio om achtste operatie te betalen

In Loppem wordt zaterdag 15 juni opnieuw tennisfoot gespeeld. De opbrengst van dit toernooi is een duw in de rug voor Kenneth De Cuyper en Lisa Vermander uit Aartrijke. Hun zoontje Lio wacht een achtste operatie om het risico op levensbedreigende bloedingen te stoppen.
The post Tennisfoot in Loppem schenkt opbrengst van toernooi aan ouders van Lio om achtste

Lees meer »

Franse verkiezingscampagne van start, stervoetballer Kylian Mbappé is duidelijk: “Extremisten dreigen de macht te grijpen, ga stemmen”

Vandaag begint in Frankrijk de officiële campagne voor de vervroegde verkiezingen eind deze maand. President Emmanuel Macron ontbond het parlement vorige week na de hoge score van radicaal-rechts bij de Europese verkiezingen. Stervoetballer Kylian Mbappé deelt de vrees van veel Fransen dat radicaal-rechts de macht zal grijpen en sprak zich zeer scherp uit. "Ik ben tegen extreme opvattingen en tegen

Lees meer »

Sommigen werden op hun negentiende al miljardair: dit is de nieuwe generatie superrijken

Een nieuwe generatie superrijken is opgestaan. Jongeren die miljoenen euro’s op hun bankrekening staan hebben, vooral met dank aan de goedgevulde portefeuille van vader- of moederlief. Sommigen pronken niet met hun luxe, anderen schuimen maar al te graag decadente feestjes af. Wie behoort tot dit select groepje gelukzakken? En hoe hebben ze hun fortuin verzameld? “Ik ben als kind nooit

Lees meer »

West-Vlamingen op zoek naar een lief in hun buitenlandse B&B

Vanaf maandag 24 juni trakteert VTM weer op een dagelijkse dosis intriges, romantiek en drama in het nieuwe seizoen van B&B Zoekt Lief. Zes B&B-uitbaters wagen zich aan een heus liefdesavontuur. Drie daarvan zijn van onze provincie afkomstig.
The post West-Vlamingen op zoek naar een lief in hun buitenlandse B&B appeared first on KW.be.

Lees meer »

Werknemers slaan alarm voor brand, maar brandweer vindt geen brandhaard: “Strikt protocol te volgen”

Dinsdagvoormiddag werden de gebouwen van DEPRO Profiles in Komen-Waasten even ontruimd, nadat er rook was ontstaan in het bedrijf. Na een controle door de brandweer, kon iedereen opnieuw aan de slag. Er vielen geen gewonden en de hinder bleef uiterst beperkt.
The post Werknemers slaan alarm voor brand, maar brandweer vindt geen brandhaard: “Strikt protocol te volgen” appeared first

Lees meer »

Waarom de golf van Paul Gheysens nog niet voor meteen lijkt: “Als er een nieuwe aanvraag komt, start alles opnieuw van nul”

Wordt de golfdroom van Paul Gheysens in Knokke ooit werkelijkheid? De zakenman blijft alvast optimistisch en denkt van wel. Met een nieuwe, aangepaste omgevingsvergunning wil hij zijn droom alsnog realiseren. Al moet hij daarvoor wel opnieuw van nul beginnen. Een nieuwe aflevering in de soap die de Knokse golfoorlog is geboren.
The post Waarom de golf van Paul Gheysens

Lees meer »

ASSISEN. Vandaag moest de dag van de “zware jongens” worden op proces Athena Man en Lorine De Witte. Dat verliep niet zoals gepland

Vandaag moest de dag van de “zware jongens” worden, op het assisenproces van de doodslag op Caroline Kint. Zij stierf in oktober 2021 na een uit de hand gelopen burenruzie. Op de getuigenagenda? Vader van de eerste beschuldigde Athena Man en broer van de tweede beschuldigde Lorine De Witte. En dat verliep niet allemaal zoals gepland.

Lees meer »

‘Meneer doktoor’ maakt plaats voor ‘mevrouw doktoor’: “Mijn oma was halve eeuw geleden witte raaf. In mijn richting zijn we in de meerderheid”

Het was decennialang een mannenzaak, maar het beroep van huisarts staat voor een kantelpunt. Hr-dienstverlener Acerta voorspelt dat er binnenkort voor het eerst ooit meer vrouwelijke dan mannelijke huisartsen aan de slag zijn in ons land. Wat is de oorzaak van die evolutie, en is er eigenlijk een verschil tussen meneer en mevrouw doktoor?

Lees meer »