Studente (23) oog in oog met haar verkrachter, die zes jaar cel riskeert: “Hij mag hier niet mee wegkomen, want ik kreeg levenslang”

Ze bood hem een slaapplaats na een ruzie met zijn lief, maar dat zou een Nederlandse studente zwaar bekopen. Naar eigen zeggen werd ze brutaal verkracht door Ahmed K., die nu zes jaar cel riskeert. “Ik was lief voor haar”, beweerde hij zelf.

Gesteund door haar partner, familie en vrienden nam de 23-jarige C. maandagochtend vooraan plaats in de Brugse strafrechtbank. Ze kwam er oog in oog te staan met Ahmed K. (33), haar voormalige buurman in een appartementsgebouw in de Kuipersstraat in Brugge. De Egyptische vluchteling, die aan de andere kant van de rechtszaal geboeid werd binnengebracht, wordt ervan verdacht de jonge vrouw brutaal te hebben verkracht, terwijl ze hem een helpende hand bood.

Niet op sofa slapen

In de nacht van 6 op 7 november vorig jaar had Ahmed K. weer eens een hoogoplopende ruzie met zijn vriendin. Om de situatie te ontmijnen, bood het slachtoffer hem aan om even op haar kot te blijven, terwijl ze zelf naar de les ging. Op dat moment was er al een lichte vorm van vriendschap tussen de twee. De volgende nacht was er weer ruzie en bood de studente biotechnologie K. aan om op haar sofa te slapen. Maar omdat die te klein was voor de struise K., liet ze toe dat hij bij haar in bed kroop. Ze valt ten slotte op vrouwen, en K. wist dat.

“Hij beet tot bloedens toe in de lippen van het slachtoffer en zelfs haar neuspiercing scheurde los”

Toch begon K. volgens het slachtoffer meteen avances te maken en ging hij over op verkrachting. “Ze probeerde hem tevergeefs weg te duwen en riep dat hij moest stoppen omdat het pijn deed”, pleitte meester Nick Lucas. Procureur Fien Maddens schuwde de gruwelijke details niet. “Hij beet tot bloedens toe in de lippen van het slachtoffer en zelfs haar neuspiercing scheurde los. Hij begon haar te wurgen en beet in haar tepels, terwijl hij riep: Now you are mine. You need this.”

“Ik was lief voor haar”

Pas toen het slachtoffer begon te hyperventileren, hield K. ermee op. De man kon enkele dagen later worden ingerekend. Hij had toen een springmes en wat drugs op zak. In zijn verhoor ontkende K. de seksuele betrekkingen niet. “Maar alles gebeurde met wederzijdse toestemming”, stelde hij. Dat herhaalde hij ook op zijn proces. “Het was zij die avances maakte. Ik was echt lief voor haar en ze had ook helemaal geen verwondingen toen ik haar verliet.”

De procureur vroeg zes jaar cel voor K. en verwees naar getuigenissen van zijn ex-partners. Die omschreven hem als een seksverslaafde narcist en manipulator. “Hij feest erop los, maar vrouwen mogen volgens hem niets. Bovendien werd hij al veroordeeld voor partnergeweld. Hij vormt een gevaar voor vrouwen en de maatschappij.”

Manipulator

Schijnbaar onbevreesd nam ook slachtoffer C. het woord. “Hij heeft me niet enkel mijn toekomst met mijn vriendin op dat appartement afgenomen”, getuigde ze. “Hij nam mij ook mijn eer af. Hij liet mij geloven dat er vriendschap was door bijvoorbeeld te helpen met mijn boodschappen. Maar het was een manipulatief spelletje. Toen ik in het dossier las hoe hij zijn ex behandelde, werd mijn angst nog groter. Dat hij hier alles ontkent is verontrustend. Hij mag hier niet mee wegkomen, want ik kreeg levenslang.”

De verdediging ging voluit voor de vrijspraak. “Die verwondingen? Het ging er hard aan toe in bed”, pleitte advocaat Mathieu Langerock. “Maar alles gebeurde met haar toelating.”

De rechtbank doet uitspraak op 24 juni. (AFr)

The post Studente (23) oog in oog met haar verkrachter, die zes jaar cel riskeert: “Hij mag hier niet mee wegkomen, want ik kreeg levenslang” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Molenstraat krijgt volgend jaar ook aangepaste verlichting

Volgend jaar vinden wegen- en rioleringswerken in de Molenstraat in Wervik plaats. Het gaat om een gewestweg. De gemeenteraad keurde een samenwerkingsovereenkomst goed voor de plaatsing van aangepaste verlichting.
The post Molenstraat krijgt volgend jaar ook aangepaste verlichting appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gastprofessor VUB blijft in Iraanse cel na Zweedse gevangenenruil: “U liet me hulpeloos achter”

De Iraans-Zweedse professor Ahmadreza Djalali, die gastprofessor was aan de VUB in Brussel, heeft zich in een geluidsboodschap gericht tot de Zweedse premier Ulf Kristersson. Dat schrijft de Zweedse openbare omroep SVT, die het geluidsfragment in handen kreeg. “U liet me hier hulpeloos achter”, stelt Djalali, die zich afvraagt waarom hij geen deel uitmaakte van de gevangenenruil tussen Zweden en

Lees meer »

LDC Biezenbilk in Oudenburg viert Dag van de Mantelzorg: “Ik was al een mantelzorger nog voor het begrip echt bestond”

Zondag 23 juni is de Dag van de Mantelzorg. “Dit jaar vieren we dat op maandag 24 juni tijdens een gezamenlijke ontmoetingsmiddag voor alle mantelzorgers uit Oudenburg”, zegt schepen van Welzijn Jens Balliere. Een van de 158 bekende mantelzorgers is Roland Warmoes uit de Ettelgemsestraat. Hij zorgt al vele jaren voor zijn echtgenote Cecile Farazyn.
The post LDC Biezenbilk

Lees meer »

Maand rijverbod en boete voor buiteling tijdens oudejaarsnacht in Menen

Een 46-jarige man uit Menen is door de Kortrijkse politierechter veroordeeld tot een rijverbod van 1 maand en een boete van 800 euro. Tijdens de oudejaarsnacht van 2023 knalde hij in Menen met 1,63 promille alcohol in het bloed tegen een boom.
The post Maand rijverbod en boete voor buiteling tijdens oudejaarsnacht in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Luc en ik maken ons financieel geen zorgen, daar hebben we zelf voor gezorgd”: Bart Kaëll na klacht van Wendy Van Wanten over laag pensioen

“Ik kan er niet eens mijn huis mee onderhouden”, sakkerde Wendy Van Wanten (64) recent over haar pensioen van 1.500 euro. De zangeres moet blijven bijklussen om haar levensstandaard te behouden. Een alleenstaand geval? Of zitten ook haar collega’s met financiële kopzorgen op hun oude dag? Zanger Bart Kaëll reageert: “Ik kom uit een middenstandersfamilie, voldoende geld opzij zetten is

Lees meer »

Slechte weer maakt leven van daklozen extra zwaar: geen “regenplan” met maatregelen voorzien

Verschillende vzw’s die zich ontfermen over dak- en thuislozen in ons land, herinneren eraan dat natte weersomstandigheden voor daklozen vaak zwaarder zijn dan koude. “In de winter is er een winterplan voorzien waardoor maatregelen van kracht zijn tegen de koude, maar in een ander seizoen is er geen regenplan voor lange natte periodes, waardoor het leven voor daklozen nog moeilijker

Lees meer »

Jeugdverenigingen in Beernem en Oedelem geteisterd door vandalenstreken: “Ze lieten zelfs hun handtekening achter met stift”

Zowel in de lokalen van Chiro Oedelem, de gebouwen van Oranje Beernem als in de ruimtes van de Scouts van Beernem haalden jongeren de laatste weken vandalenstreken uit. Hoewel de schade niet altijd bijzonder groot is, trekken de jeugdverenigingen aan de alarmbel. Burgemeester Jos Sypré (CD&V) reageert verbolgen op de feiten. “Deze mensen zetten zich vrijwillig in voor de lokale

Lees meer »

Belgische sopraan Jodie Devos (35) overleden

De Belgische sopraan Jodie Devos is zondag op 35-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van borstkanker. Dat meldt haar agentschap, Intermezzo. De operazangeres had verschillende concerten moeten afgelasten door haar ziekte.

Lees meer »