Stedelijke Kunstacademie houdt opendeurdag

Op zaterdag 1 juni gooit de Stedelijke Kunstacademie alle deuren wagenwijd open. Van 10 tot 13 uur is iedereen welkom in de Olmstraat 25. In de namiddag is de Academie van 14 tot 18 uur een trotse deelnemer aan de vrijetijdsmarkt op de Zuidboulevard.

“Wie nieuwsgierig is naar wie we zijn en wat we allemaal aanbieden in onze lessen, kan ons inderdaad van 10 tot 13 uur een bezoek brengen”, zegt beleidsondersteuner Sabine Decuypere. “Tijdens de opendeurdag worden kleine en grotere optredens voorzien en geven onze leerkrachten ook open lessen. Bezoekers kunnen instrumenten uitproberen en op aanvraag een proeflesje meepikken, een doe-mee-moment voor ouders en kinderen. Wie deelneemt aan verschillende opdrachten, ontvangt een waardevolle prijs”, zegt Decuypere.

Divers aanbod

De Stedelijke Academie is er voor iedereen en biedt dan ook een divers en zeer groot aanbod: een kunstopleiding in het domein beeld, toneel spelen en nooit meer stoppen met praten in de groep woord, de voeten niet meer stil kunnen houden in de sectie dans en een groot muzikant worden dankzij het domein muziek. Naast de opleidingen in het hoofdgebouw, kunnen cursisten ook terecht in de vestigingen in Wielsbeke en/of Ingooigem. Het huidige schooljaar bevat naast deze kennismakingen nog verschillende evenementen. De eerstvolgende zijn het eindtoonmoment zang jazz, pop en rock in het Liszauditorium op maandag 3 juni, het eindtoonmoment combo’s jazz, pop en rock in het Liszauditorium op dinsdag 4 juni en het toonmoment theater met de voorstelling ‘A Musical’ in het Oblatenauditorium op dinsdag 4 juni. Latere optredens en toonmomenten zijn terug te vinden op de website www.stedelijkekunstavademiewaregem.be.

Vrijetijdsmarkt

“Op zaterdag 1 juni zelf valt er in onze vestiging in de Olmstraat ook heel wat informatie te rapen”, klinkt het“Wie zich ’s morgens moeilijk kan vrijmaken, kan ons die dag ook een bezoekje brengen op de jaarlijkse vrijetijdsmarkt. Die vindt plaats aan de Zuidboulevard van 14 tot 18 uur. Een grote delegatie lesgevers en cursisten tekenen er present”, besluit Sabine.

The post Stedelijke Kunstacademie houdt opendeurdag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

EnergyVision werkt aan beursgang

De zonnepanelen- en laadpalengroep EnergyVision werkt aan een beursintroductie, zo schrijft De Tijd woensdag. Het proces zit wel nog in een pril stadium, maar het zou de ­eerste beursgang van enige ­omvang zijn op de Brusselse beurs in jaren. De laatste grote introducties waren – de afsplitsing van DEME en Syensqo niet meegerekend – die van chemiedistributeur Azelis (september 2021)

Lees meer »

De grote bazen van Colruyt, 1 jaar na vertrek van roerganger Jef: “Er zijn klanten die op zondag naar de concurrentie gaan. Misschien moeten wij dat ook gaan doen”

“Wij zijn de vakbond van de consument.” Dat is – tenminste volgens CEO Stefan Goethaert – waar Colruyt voor staat in deze tijden van koopkrachtverlies en de klantenoorlog tussen de supermarkten. “Ik zie anderen soms hun prijzen verhogen om de producten daarna in promotie te zetten. Tja.” Maar kan Colruyt nog steeds de laagste prijs garanderen? En waarom zijn sommige

Lees meer »

Ongeval zorgt voor heel wat hinder in Loppem

Een kleine aanrijding tussen een personenauto en een bestelwagen zorgde rond halfvijf voor heel wat nevenschade en vertraging op de E403 in Loppem.
The post Ongeval zorgt voor heel wat hinder in Loppem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beschermde kerk van Zuurbemde aan buitenkant gerestaureerd

De Sint-Catharinakerk van Zuurbemde, een dorp in de gemeente Glabbeek, is gerestaureerd. De kerk werd gebouwd in de 16e eeuw en is beschermd erfgoed. De totale restauratiekost bedroeg ruim 900.000 euro, een groot deel daarvan werd betaald met erfgoedsubsidies. Binnenkort is ook de binnenkant van de kerk aan de beurt.

Lees meer »

Groepsexpo deelnemers Prijs van de Makers in Sint-Annakasteel in Maldegem

Nog tot en met 15 juli kan je in het Sint-Annakasteel naar een groepsexpo met werk van kunstenaars die deelnamen aan de Prijs van de Makers. “Op onze open call reageerden 224 kunstenaars, bijna een verdubbeling ten opzichte van onze vorige editie”, zegt schepen van Cultuur Nicole Maenhout (N-VA), die tijdens de openingsreceptie de namen van de winnaars van de

Lees meer »

Meermens lost nieuwe single en videoclip ‘Ridder’

‘Ooit word ik een ridder’, zo zingt de 31-jarige muzikant, zanger, cabaretier, schrijver en dichter Bram Verstappen in zijn nieuwste single die hij vorige week vrijdag uitbracht onder zijn muzikale alias Meermens. ‘Ridder’ gaat over het mentale harnas dat we soms aantrekken als het even minder goed met ons gaat en we ons alleen voelen.
The post Meermens lost

Lees meer »

Melissa Depraetere: “Ik ken te veel politici waarvan ik denk: gij waart beter vijf jaar geleden al gestopt”

Dé verrassing van de voorbije verkiezingscampagne was Melissa Depraetere. De noodvoorzitter van Vooruit begon er schuchter aan, won met de dag aan star quality, behaalde een monsterscore en eindigt de rit wellicht als minister. Met haar zou Vooruit voor lange tijd goed kunnen zitten, maar daar denkt zij zelf toch anders over. “Ik ken te veel politici waarvan ik denk:

Lees meer »

“Wat Mbappé zegt, is als signaal krachtiger dan welke influencer dan ook”: hoe politiek statement Franse openingspartij overschaduwt

De kapitein van Les Bleus die z’n voeten veegt aan het protocol van de UEFA en z’n persconferentie op het EK voetbal bewust benut om een politiek statement te maken: wat Kylian Mbappé zondag in Düsseldorf deed en zei, is ongezien op het Europese toneel. Ook professor sportsociologie Jeroen Scheerder heeft het over een “historisch en krachtig signaal”. Maar laat

Lees meer »

Mauro Degroote uit Deerlijk is één van de jonge avonturiers én de enige West-Vlaming die meespeelt in de musical ‘Peter Pan’

Vanaf 7 december 2024 presenteert Deep Bridge een volledig eigen musicalversie van het tijdloze verhaal van ‘Peter Pan’ in Antwerpen, Gent en Hasselt. Sophie Janssens (Peter Pan), Nordin De Moor (Kapitein Haak), Lotte De Clerck (Wendy), Jozefien Grossen (Nana) en Jervin Weckx (Mr. Smee) krijgen op deze betoverende reis een stevige lading zeer jong musicaltalent mee, want maar liefst 14

Lees meer »

700 bakken, 16.800 flesjes en 1 dildo verrassen Thimen (25) en Frauke (24) na huwelijk: “Dit is wel een erg groot cadeau”

Meer dan dertig vrienden zetten de grote middelen in om de woning van Thimen Rogiers en Frauke Struelens te ommuren met 700 bierbakken in het West-Vlaamse Koekelare. In de tuin vonden ze 16.800 flesjes en aan de verlichtingspaal voor hun huis hing een dildo te bengelen. “We moesten eerst opruimen voor we naar binnen konden”, lacht het koppel dat maandag

Lees meer »

Frankrijk start met zuinige zege tegen Oostenrijk aan EK, maar houdt adem in voor gehavende neus van Mbappé

Het vizier van de topfavoriet stond nog niet op scherp. Maar Frankrijk deed tegen Oostenrijk, in tegenstelling tot de Rode Duivels, wel wat moest in z’n openingsmatch. Een zuinige 0-1-zege, nota bene door een owngoal, volstond voor Les Bleus. Toch startte Frankrijk ook met zorgen aan het EK, want Kylian Mbappé moest in het slot met een zwaar gehavende neus

Lees meer »