Ruben Vanhollebeke opnieuw Europees kampioen handboogschieten: “Zelfvertrouwen groeide in de halve finale”

Ruben Vanhollebeke uit Jabbeke heeft in Rome in de klasse VI1, voor schutters die volledig blind zijn, de Europese titel behaald in het handboogschieten. Zijn partner Kathleen Meurrens greep net naast de medailles in de klasse VI2-3 voor slechtzienden.

Het Europees kampioenschap had net als vorig jaar, de pier in Rotterdam, op een unieke locatie plaats. Namelijk in de Romeinse archeologische site van Ostia Antica, buiten Rome. Ruben Vanhollebeke uit Jabbeke kon er zijn eerste Europese titel verlengen. In de kwalificaties schoot hij de beste score van de zes deelnemers, waardoor hij bye was in de kwartfinales.

“In het begin was ik nochtans niet zo goed op dreef. Het ging niet zoals het zou moeten gaan. Mentaal was ik er te veel mee bezig, misschien legde ik mezelf te veel druk op”, vertelt hij. “Mijn tweede sessie van de kwalificaties was beduidend beter, waardoor ik toch eerste werd. Mijn zelfvertrouwen groeide. Ik schoot mijn drie pijlen veel dichter bij elkaar, zij het met een hoge score en dat was goed.”

Jordi Casellas Abiol werd gemakkelijk met 6-0 geklopt en in de finale werd de Cyprioot Christos Misos, voor Ruben geen onbekende, met dezelfde cijfers naar huis gestuurd. “Ik voelde mij sterk in die finale. Toen ik met een tweede pijl een negen schoot, wist ik dat mijn coach en spotter Paul Remaut mijn statief perfect had afgesteld.”

Volgende keer beter

Kathleen Meurrens, de echtgenote van Ruben en vice-Europees kampioen in 2023, werd vierde. “Naar mijn gevoel de meest ondankbare plaats, dus was ik in eerste instantie wat ontgoocheld”, beseft ze. “In Rotterdam was het deelnemersveld niet zo sterk en had ik meer kans op een medaille. Niet dat ik er nu minder heb voor moeten doen. Het was strijden. Die vierde plaats zorgt er nu wel voor dat ik meer energie krijg om de puntjes waarmee ik het net niet gehaald heb de volgende keer beter kan doen. Voor mij was het positief dat ik progressie maak. Dat Paul, die ook mij van heel dichtbij volgt, ziet dat het goed gaat. Mijn houding, mijn manier van schieten.”

“En in het hoofd zit het goed, want boogschieten blijft een mental game. Als ik dat zo rustig zou kunnen doen als Ruben… Hij blijft mijn voorbeeld en we trainen ook altijd tegen elkaar. Ik heb sowieso nog werkpunten. En Ann Sierens, mijn spotster, kan mij daarbij helpen en aansturen. Wat nu niet is, kan nog komen.”

“Toen ik met een tweede pijl een negen schoot, wist ik dat mijn coach en spotter Paul Remaut mijn statief perfect had afgesteld” – Ruben

Kathleen was in haar categorie enige vrouw tussen de mannen, met ook Nick Thomas. “Ik kon een negen en een tien schieten. Hij niet. Een klein foutje zorgde er echter voor dat ik een medaille miste, maar ik ben tevreden over mijn parcours dat ik afgelegd heb. In de tweede reeks van mijn kwalificatieronde schoot ik het best van ons allen, 292 op 360. Ik ben daar wel trots op.”

Ruben Vanhollebeke, lid van sportclub De Straffe Boog in Brugge, heeft alle wereldrecords in het G-boogschieten op zijn naam staan en behaalde eerder twee wereldtitels in zijn categorie. “Dit jaar is er geen WK, pas in 2025. Wellicht in Zuid-Korea. Dat wordt een nieuwe uitdaging, ook financieel om dat rond te krijgen. Voor ons vier kostte Rome zo’n 5.000 euro. Ondertussen danken wij onze coach, vrienden, familie, sympathisanten alsook onze sponsors. Van SSA Archery in Oostende kregen we tevens een splinternieuwe boog.”

Eigen wedstrijd

Het boogschutterskoppel kan zich nu voorbereiden op z’n komende sportieve gebeurtenissen. “Vanaf deze maand beginnen de FITA-tornooien, voor het Nederlands kampioenschap in juni kregen we een uitnodiging. In september gaan we naar Andorra en er is nog onze eigen wedstrijd op 6 en 7 juli in het Bogaertstadion in Jabbeke, in samenwerking met Doelschutters De Brigands Ingelmunster en de Sint-Sebastiaansgilde Oostende. Voor de tweede keer een boogschietwedstrijd op doel. Er komen blinde schutters uit Andora en Pakistan. Met daarnaast leden van de organiserende clubs, alsook valide schutters. We proberen er opnieuw een tof evenement van te maken. Toeschouwers die langskomen kunnen onze sport eens beoefenen. Er is initiatie.” (ACR)

[email protected]

The post Ruben Vanhollebeke opnieuw Europees kampioen handboogschieten: “Zelfvertrouwen groeide in de halve finale” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Trump belooft “Republikeinse vloedgolf” op eerste campagnerally na aanslag: “Democraten hebben geen idee wie hun kandidaat is”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft in de Verenigde Staten opnieuw een campagnebijeenkomst bijgewoond, 1 week na de aanslag waarbij hij lichtgewond raakte. Ook zijn kersverse running mate J.D. Vance was er voor het eerst bij. Op de rally zei Trump dat hij een kogel trotseerde voor de democratie, en hij had ook kritiek op de veiligheidsdiensten.

Lees meer »

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. “Verrast door wegdek op sommige plekken”: Van Aert, Evenepoel en Kopecky spreken pers toe

Parijs is helemaal klaar voor de dertigste editie van de Olympische Spelen. Morgen is de openingsceremonie, zaterdag komen de eerste Belgen in actie. Onder meer de tijdrit bij de mannen en vrouwen staat dan geprogrammeerd. Met Remco Evenepoel, Wout van Aert en Lotte Kopecky. Zij spreken vanaf 16u30 met de pers, iets wat u integraal hieronder kan opvolgen!

Lees meer »

Prinses Delphine vindt het fantastisch om in België te leven: “Ik geloof in voorbestemming. Het is niet Londen, het is hier”

Een opvallend rood-roze broekpak, met daarop de afbeelding van een vlinder. Prinses Delphine (56) straalde naar goede gewoonte op de nationale feestdag. Haar outfit was dan ook allesbehalve zomaar gekozen. Dat vertelde de prinses aan ‘Story’-journalist en royaltyexpert Wim Dehandschutter tijdens een exclusief gesprek bij haar thuis. Over haar outfit en de persoonlijke brief die vorig jaar uitlekte. “Het was

Lees meer »

Twee weken wegenwerken op E17 richting Frankrijk tussen Kortrijk en Aalbeke

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert in augustus twee weken wegenwerken uit op de E17 richting Frankrijk tussen Kortrijk en Aalbeke. Het asfalt en de wegmarkeringen worden er vernieuwd. Om hinder te beperken, vinden de werken plaats na de festivalweekends van Alcatraz en Kamping Kitsch Club in Kortrijk. Het verkeer zal tijdens de werken over twee rijstroken moeten in plaats

Lees meer »

Moeder trekt zich op aan elke vooruitgang van Lukaz en Kyalo na zware crash in Namen: “Ook jongste zoon uit coma”

Twee dagen na de zware crash in Namen, waarbij een 41-jarige vader uit het Antwerpse en zijn 12-jarige zoon omkwamen, zijn de twee andere zwaargewonde jongens van het gezin allebei bij bewustzijn. De dokters haalden Lukaz (5) maandag uit zijn coma. “Hij klaagt over hoofdpijn en herinnert zich niets van het ongeval”, zegt zijn mama Fanny. De jongen weet nog

Lees meer »

Inwoners Veurne beloond na stappenclash

Tussen 1 en 31 mei namen 12.000 inwoners uit 171 Vlaamse steden en gemeenten het al stappend tegen elkaar op. In totaal hebben 12.000 Vlamingen hun stappen geregistreerd en bijna 2,5 miljoen km afgelegd. Dat komt neer op iets meer dan 3,5 miljard stappen.
The post Inwoners Veurne beloond na stappenclash appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nadat twee jongeren sterven na elektrocutie door bovenleiding: niet hun eerste stunt, maar deze keer wel met fatale gevolgen

Een stevige portie durf liep voor twee jongeren uit het Brusselse Laken woensdagnacht fataal af. Toen Ibrahim M. (20) op een bovenleiding van een spoorweg klauterde, kreeg hij een schok van 3.000 volt door zijn lichaam. Zijn vriend Amin S. (19) werd vermoedelijk meegesleurd in de val. Volgens de oom van de jongste was het niet de eerste keer dat

Lees meer »

Eendracht Aalst mag van Voetbal Vlaanderen in Merelbeke spelen, gemeente vraagt juridisch advies

Voetbalclub Eendracht Aalst mag van Voetbal Vlaanderen komend seizoen in Merelbeke spelen. De club uit 1e provinciale zocht een nieuw stadion, omdat het van het stadsbestuur van Aalst niet meer in het Pierre Cornelisstadion mag spelen. Het gemeentebestuur van Merelbeke kan wel nog altijd beslissen dat het terrein om organisatorische of veiligheidsredenen niet geschikt is. De gemeente wint nu juridisch

Lees meer »

Simon en Alex vieren hun diamanten jubileum

Simone Ginneberge (82) en Alex Dhaenens (83) straalden toen zij zaterdagvoormiddag samen met hun familie ter gelegenheid van hun diamanten huwelijksjubileum door schepen van burgerlijke stand Annelies Lammertyn in het Maldegems gemeentehuis werden ontvangen.
The post Simon en Alex vieren hun diamanten jubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Lichamen van twee gijzelaars teruggebracht naar Israël – Netanyahu in VS: “Voor Israël is elke dode burger een tragedie, voor Hamas een strategie”

Benjamin Netanyahu heeft bij zijn aankomst in het Capitool een staande ovatie gekregen. Daarna hield de Israëlische premier een opvallende toespraak. “Pro-Palestijnse betogers zouden zich moeten schamen”, klonk het onder meer. Hij had ook een boodschap voor alle betogers die op dit moment buiten het gebouw hun afkeer laten horen. “Jullie zijn de nuttige idioten van Iran geworden.” Volg de

Lees meer »

“Is er iemand die dit serieus neemt?” Fans van Sinead O’Connor niet te spreken over wassen beeld van de zangeres

“Vreselijk”, “Het lijkt wel een mannequin uit een winkel” en “Ik hoop dat ze een naambordje krijgt want anders gaat niemand haar herkennen”. Fans van Sinead O’Connor, die in juli 2023 overleden is, zijn niet opgezet met een nieuw wassen beeld van hun idool. Op sociale media laten ze hun ongenoegen dan ook maar al te graag blijken. “En waarom

Lees meer »

Wie wordt Kamala Harris haar running mate? Amerika-expert: “Ze kan best een witte man kiezen”

Nu alles erop wijst dat Kamala Harris de nominatie van de Democraten zal winnen, rijst de vraag wie haar running mate wordt. Waarnemers zijn het erover eens dat ze er goed aan zou doen een witte man op sleeptouw te nemen. Bart Kerremans, professor Amerikaanse politiek (KU Leuven), wikt en weegt vijf mogelijke kanshebbers: “De sterkste kanshebber heeft één nadeel:

Lees meer »

’t Geluws Zuivelhof verkoopt zelfgemaakt hoeve-ijs: “Wij vormen hier de zevende generatie”

Tijdens de zomer gaan we elke week op bezoek bij een boerderij waar je zelfgemaakte hoeveproducten kan aankopen. Deze week: ’t Geluws Zuivelhof bij Wouter Denturck en Sigrid Franco, helemaal op het einde van de Dadizelestraat in Geluwe. Hun specialiteit is hoeve-ijs, gemaakt van melk van de eigen koeien.
The post ’t Geluws Zuivelhof verkoopt zelfgemaakt hoeve-ijs: “Wij vormen

Lees meer »

Israël roept op zuiden Gazastrook te evacueren, zeker 70 Palestijnen gedood bij Israëlische aanvallen op Khan Younis

Het Israëlisch leger heeft een deel van de inwoners van Khan Younis, een stad in het zuiden van de Gazastrook, het bevel gegeven om te evacueren, waar het een intensieve operatie zal uitvoeren. Dat laat het Israëlische leger weten op X. Even later zijn bij Israëlische aanvallen op Khan Younis zeker 70 Palestijnen, onder wie vrouwen en kinderen, gedood en

Lees meer »