President Zelenski in België voor verrassingsbezoek

De Oekraïense president Zelenski is in België voor een verrassingsbezoek. Hij is maandagavond geland op de luchthaven van Zaventem. Dinsdag staat een ontmoeting met premier De Croo op de planning.

 

Meer krantenkoppen in België

Ecuador getroffen door landelijke stroomstoring

Ecuador is getroffen door een landelijke stroomstoring, meldt minister Roberto Luque van Openbare Werken op X. In de hoofdstad Quito werkt de metro niet meer en ook de verkeerslichten doen het niet meer. De autoriteiten werken aan een oplossing van het probleem.

Lees meer »

Indiase seizoensarbeider overleden in Italië nadat baas hem met afgerukte arm achterliet

In Italië is een Indiase seizoensarbeider overleden nadat zijn arm werd afgerukt bij een arbeidsongeval en hij door zijn werkgever gewond werd achtergelaten. Dat heeft de Italiaanse minister van Werk, Marina Calderone, woensdag bekendgemaakt. Calderone had het over een “barbaarse daad” en benadrukte dat de man bovendien was tewerkgesteld “zonder een fatsoenlijk contract”.

Lees meer »

Modeontwerpster Diane von Fürstenberg openhartig in nieuwe documentaire over Auschwitz-verleden van haar moeder: “Angst is geen optie”

"Mijn moeder wilde niet dat ik bang zou zijn. Ze wilde me goed voorbereiden voor het geval ik ooit zou moeten doormaken wat zij had meegemaakt." Dat zegt de Belgisch-Amerikaanse modeontwerpster Diane von Fürstenberg in een nieuwe documentaire. De rode draad door haar leven is haar constante zoektocht naar vrijheid. En die is volgens haar zonder twijfel gelinkt aan het

Lees meer »

“De zomer start niet morgen maar vandaag al”: waarom astronomische seizoenen niet altijd op de 21ste beginnen

De zomer start op 21 juni, of dat hebben velen van ons zo geleerd. Maar klopt dat wel? “Het is een misverstand dat nog heel vaak de ronde doet”, vertelt Martijn Peters. “Onze seizoenen beginnen immers niét altijd op de 21ste van de maand. De astronomische zomer begint niet morgen maar vandaag, op 20 juni.” Onze HLN-wetenschapsexpert legt uit hoe

Lees meer »

En plots is de bizarre tattoo van Engelse EK-analist een item: “Snap dat het niet voor iedereen is”

Een online thema gisteravond: de tatoeage van Joe Hart (37), gewezen doelman van onder anderen Manchester City en Engeland en tijdens dit EK voetbal te zien op BBC One als analist. In aanloop naar Engeland – Servië was zijn opvallende ‘blackwork’ tattoo op de onderarm te zien en dat lokte heel wat verdeelde reacties uit. Hart heeft dezelfde soort tatoeages

Lees meer »

Onzichtbare vorm van mensenhandel in ons land: “Drugsbendes dwingen onbegeleide minderjarige jongens de criminaliteit in”

Talloze Noord-Afrikaanse en Afghaanse jongens worden in ons land ingezet als manusje-van-alles voor drugsbendes. Ze worden naar hier gelokt met de belofte op een luxeleven, en worden onder de knoet gehouden met geweld. Dat zegt Eric Garbar, het hoofd van de afdeling mensenhandel bij de Federale Gerechtelijke Politie, vandaag in ‘De Standaard’ en ‘Het Nieuwsblad’.

Lees meer »

Ernstig arbeidsongeval in Wielsbeke, arbeidsauditoraar laat zaak onderzoeken

Op woensdag 19 juni vond iets na 8 uur ‘s morgens een arbeidsongeval plaats in een recyclage- en afvalverwerkend bedrijf aan de Vaartstraat in Wielsbeke. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Kortrijk in een persbericht van het arbeidsauditoraat.
The post Ernstig arbeidsongeval in Wielsbeke, arbeidsauditoraar laat zaak onderzoeken appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het is hier stil als ze er niet is”: Annie Hongenae is mantelzorger van haar zus Carine

Mantelzorger ben je als je op regelmatige basis zorgt voor een partner, (schoon)ouder, kind, familielid, buur of een vriend, die omwille van ziekte, handicap, ouderdom, psychische kwetsbaarheid of verslaving extra zorg nodig heeft. Het is een serieus engagement. Dat weet ook Annie Hongenae, die al jarenlang in het weekend voor haar zus Carine zorgt.
The post “Het is hier

Lees meer »