Op 1 na grootste werf van Vlaanderen gestart: 7 jaar werken op R4 tussen Gent en Gentse haven

De ombouw van de R4 west en oost is officieel begonnen. Daarmee ondergaat de ringweg tussen Gent en de haven een hele transformatie. Op 22 plaatsen komen er ingrijpende werken die het verkeer vlotter moeten laten verlopen en de fietsers moeten beschermen. 

Meer krantenkoppen in België

Plan voor uitbreiding Duitse snelweg naar tien rijstroken zet kwaad bloed: “Volslagen idioot”

Een voorstel om een groot deel van de snelweg A5 in de buurt van Frankfurt uit te breiden tot tien rijstroken heeft een fel debat ontketend. Critici serveren het plan af als een “gedrocht” dat de milieuvervuiling en geluidsoverlast zal verergeren, terwijl voorstanders beweren dat de uitbreiding net essentieel is om de toekomstige toename van het verkeer in goede banen

Lees meer »

Massaal protest tegen toerisme op Mallorca

In Spanje is opnieuw massaal geprotesteerd tegen de negatieve gevolgen van het toerisme. Op het vakantie-eiland Mallorca gingen zondagavond volgens de politie 20.000 mensen de straat op in hoofdstad Palma onder het motto “Minder Toerisme, Meer Leven”.

Lees meer »

Alpinist maakt dodelijke val op Zwitserse Zumsteinspitze

Twee alpinisten zijn vrijdag ten val gekomen op de Zumsteinspitze, de 4.563 meter hoge top in het bergmassief van de Monte Rosa op de grens van Italië en Zwitserland, in de Zwitserse gemeente Zermatt. Een van hen raakte dodelijk gewond. De tweede, een Zwitser van dertig jaar, raakte zwaargewond.

Lees meer »

Jean Pierre speelt al 60 jaar accordeon voor zijn Ingrid

Jean Pierre Kindt en Ingrid Casteleyn zijn zestig jaar gehuwd: de perfecte gelegenheid voor Jean Pierre om op zijn accordeon nog eens alle registers open te trekken, want het is feest in de Brabantstraat. Al zestig jaar zijn Jean Pierre en Ingrid onafscheidelijk, maar ook zijn accordeon heeft de gelegenheidsmuzikant steeds bij de hand.
The post Jean Pierre speelt

Lees meer »

Fabriekspand wordt decor voor allereerste Oktoberfest in Roeselare: “Binnenkort maken we line-up bekend”

Tim De Bree en Dominique De Jonghe pakken op 12 oktober in het Fabriekspand in Roeselare voor het eerst uit met een Oktoberfest vol ambiance, artiesten, dj’s en grote pinten bier. “Binnenkort maken we de line-up van de verschillende artiesten bekend.”
The post Fabriekspand wordt decor voor allereerste Oktoberfest in Roeselare: “Binnenkort maken we line-up bekend” appeared first on

Lees meer »

Bekend medisch labo uit Kortrijk failliet, dertig mensen op straat: “Overnemer haakte op het laatst af”

Over en uit voor Eurofins Labo Van Poucke in Kortrijk. Het medisch laboratorium moet de boeken neerleggen. Daardoor komen een dertigtal medewerkers op straat te staan. “Werd moeilijk als er weinig investeringen worden gedaan.”
The post Bekend medisch labo uit Kortrijk failliet, dertig mensen op straat: “Overnemer haakte op het laatst af” appeared first on KW.be.

Lees meer »