Natuurorganisaties brengen wilde planten in Brussel in kaart

De atlas van de wilde planten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is na bijna 20 jaar aan een update toe. Daarom brengen Natuurpunt en zijn Franstalige tegenhanger Natagora nog tot 2027 die planten in kaart, waarbij ze ook rekenen op de hulp van het grote publiek. 

Meer krantenkoppen in België

Het HLN-lezerspanel in debat met Bart De Wever (N-VA): “Ik voel mij als moslim beledigd door de allochtone vrouwen in uw partij”

Als het over drugs en het bekampen van Vlaams Belang gaat, raakt De Wever niet uitgepraat. Maar wanneer de allochtone man van het HLN-lezerspanel hem erop wijst dat uitgerekend de allochtone N-VA-vrouwen hem in de gordijnen jagen en de varkensboerin in tranen vertelt over hoe zijn partij haar gekwetst heeft, is het slikken. “Maar denkt u dat ik daar blij

Lees meer »

Brugge krijgt tegen begin 2028 een nieuwe Krakelebrug

Vanaf eind 2025 wordt een nieuwe Krakelebrug in Brugge gebouwd. Die werken zullen ruim twee jaar duren. De oude brug is sinds september 2022 buiten gebruik. “De nieuwe brug wordt een tafelbrug, met een brugdek van 21 meter”, zegt Lieven Dejonckheere, afdelingshoofd van De Vlaamse Waterweg. Tegelijkertijd wordt het kruispunt veiliger heringericht voor fietsers.
The post Brugge krijgt tegen

Lees meer »

“Ik gaf mijn lief te weinig aandacht en dat ontplofte in mijn gezicht”: de podcast-ontboezemingen van bekend Vlaanderen

Een vurige kinderwens, financiële blunders en relatieproblemen: het zijn onderwerpen die recent de revue passeerden in menig podcaststudio. Onder meer Viktor Verhulst (29), Nora Gharib (30), Conner Rousseau (31) en Gloria Monserez (22) vertelden hun diepste zielsroerselen in podcasts als ‘Geldtaboe’ en ‘Last Goodbye’. “Tijdens de opnames van ‘K3 zoekt K3′ verloor ik mijn baan. Toen was ik financieel afhankelijk

Lees meer »

Manipuleert bpost de beoordelingen van klanten? Grootste reviewplatform vindt van wel

Bpost staat op de zwarte lijst van Trustpilot. Het wereldwijde beoordelingsportaal beschuldigt het postbedrijf van manipulatie van klantbeoordelingen. “Een beschamende onthulling voor het overheidsbedrijf”, aldus federaal parlementslid Michael Freilich (N-VA) die de kat de bel aanbindt bij HLN. Hoe hengelt bpost juist naar positieve feedback om zijn imago op te poetsen? En wat zijn de gevolgen van de ban voor

Lees meer »

Bart De Wever krijgt opvallend cadeau: “Beste schetenlater ter wereld”

“Naast een belangrijke verkiezingsdag is het vandaag ook vaderdag”, schrijft N-VA-voorzitter Bart De Wever op Instagram. “Een origineel cadeau brengt warmte in huis”, klink het lachend bij een foto van zichzelf met zijn zoon, gekleed in een t-shirt met het opschrift “World’s best farter ever”, vrij vertaald: “De beste schetenlater ter wereld”.

Lees meer »