Moeder wint halve marathon, maar het is reactie van haar ‘aanmoedigende’ man die viraal gaat

Beelden van een halve marathon in Sao Paulo gaan viraal nadat een moeder ervoor koos om de race alleen te finishen en niet samen met haar kinderen over de streep te lopen. Maar het is vooral haar echtgenoot aan de zijlijn die online geviseerd wordt.

 

Meer krantenkoppen in België

Been van surfer aangespoeld na aanval door haai in Australië

Het afgerukte been van de surfer die dinsdagochtend lokale tijd door een haai aangevallen werd bij de Australische badplaats Port Macquarie , is aangespoeld op het strand. Dat heeft de politie gezegd. Het werd door buurtbewoners in ijs verpakt en vervolgens overgevlogen naar het ziekenhuis in Newcastle, waar de surfer wordt verzorgd.

Lees meer »

Heemkundige kring van Moorslede viert 20ste verjaardag met nieuwe voorzitter

De Moorsleedse heemkundige kring bestaat twintig jaar. Die verjaardag wordt uitgebreid gevierd op Open Monumentendag met een overzichtstentoonstelling omtrent de voorbije twintig jaar. Met Wesley Ver Eecke uit Slypskapelle werd recent ook een nieuwe voorzitter aangesteld.
The post Heemkundige kring van Moorslede viert 20ste verjaardag met nieuwe voorzitter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Afdaling Kluisberg wordt fietser fataal

Zaterdagavond om 20.40 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval beneden de Kluisberg. Een fietser reed de Kluisberg naar beneden. De eerste scherpe bocht kon hij wel nemen, bij de tweede haakse bocht ter hoogte van Boskouter reed hij rechtdoor in de omheining. De hulpdiensten kwamen nog ter plekke maar hulp kon niet meer baten. De man was op

Lees meer »

Koksijde baart een digitale drieling

Met trots kondigt het lokaal bestuur de geboorte aan van een mooie digitale drieling. Het gaat om de lancering van drie websites. De gemeentelijke webstek (www.koksijde.be) kreeg een make-over en ook de toeristische website (visitkoksijde.be) kreeg een nieuw jasje aangemeten. De gloednieuwe website www.jonginkoksijde.be is de go-to plek waar kinderen, jongeren (en hun ouders) informatie en inspiratie vinden.
The

Lees meer »

Emérance Cortvrienden het café-chantant

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: Emérance Cortvriend en het café-chantant.
The post Emérance Cortvrienden het café-chantant appeared first on

Lees meer »

Junior Ylken Seynave (17) wint BK mountainbike en pakt zo haar derde Belgische titel van het seizoen

Bijzonder straffe prestatie van junior Ylken Seynave (17) uit de Moerput in Geluwe. Zondag won ze in Beringen het BK mountainbike, dit seizoen meteen al haar derde tricolore. In januari werd ze in Meulebeke verrassend Belgisch kampioen veldrijden bij de junioren. Later won ze ook het BK tijdrijden.
The post Junior Ylken Seynave (17) wint BK mountainbike en pakt

Lees meer »

“De geïmproviseerde aftocht van Biden toont dat de problemen bij Democraten veel dieper zitten”

“De geïmproviseerde aftocht die zittend president Joe Biden blaast, toont dat de problemen bij Democraten veel dieper zitten. Er is geen doordacht plan om in november de cruciale stembusslag te winnen”, schrijft politiek journalist Lorenzo Terrière: “Het imago van de Verenigde Staten als machtige en stabiele democratie krijgt weer een deuk, en dat is geen goed nieuws voor ons Europeanen.”

Lees meer »

“Na Tour tot zeven uur ‘s ochtends gedronken met De Lie”: Campenaerts fietst virtueel na-Tourcriterium en geeft inkijk in festiviteiten

Tijdens een virtueel na-Tourcriterium, georganiseerd door Zwift, hebben Lotto Dstny-renners Victor Campenaerts (32) en Brent Van Moer (26) vrijdagochtend een rit van 46,6 kilometer afgelegd. Ze blikten samen met ongeveer negentig andere deelnemers terug op de voorbije Tour de France. “Jammer dat Netflix niet bij ons heeft gefilmd, we hadden sowieso de beste verhalen.”

Lees meer »

IN BEELD – Met ‘Door de wind, door de regen…’ vierde Clouseau hun 40ste verjaardag op het ‘Tien om te Zien’-podium in Westende

Donderdagavond: regen, regen én nog eens regen! Dat had Clouseau niet verdiend! Hun 40ste verjaardag vierden ze op het podium van ‘Tien om te Zien’ in aanwezigheid van talrijke gasten die er als verrassing bij waren.
The post IN BEELD – Met ‘Door de wind, door de regen…’ vierde Clouseau hun 40ste verjaardag op het ‘Tien om te Zien’-podium

Lees meer »