Mieke Opsomer (60), gewezen kleuterleidster en uitbaatster van B&B in de Provence, overleden

In het AZ Delta, campus Roeselare is Mieke Opsomer (60) uit Staden op 24 mei overleden. Ze verloor de oneerlijke strijd tegen een slepende ziekte.

Jarenlang gaf Mieke les aan vrije basisschool De Graankorrel in Kruiseke (Wervik). Ze was er kleuterleidster. Mieke was de schoondochter van wijlen Marcel Trybou, jarenlang sportredacteur bij Krant van West-Vlaanderen.

Frank Trybou en zijn echtgenote Mieke Opsomer stopten met hun jobs en ruilden België voor het zonnige Piolenc in de Provence. Ze namen er een bed and breakfast Les Hauts de Piolenc over en begonnen daar in de paasvakantie van 2015.

Mieke was de mama van twee kinderen, Lien en Wouter. Er zijn daarnaast vijf kleinkinderen.

Omdat ze te veel hun familie misten, stopten Mieke en Frank met hun B&B en gingen in hun appartement in De Panne wonen.

De uitvaart vindt plaats op zaterdag 1 juni om 11 uur in de aula van Uitvaartzorg Commeyne, Meensesteenweg 380 in Roeselare. Volgens de wens van Mieke wordt gevraagd geen zwarte kledij te dragen.

The post Mieke Opsomer (60), gewezen kleuterleidster en uitbaatster van B&B in de Provence, overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee miljoen mensen klimmen heuvel op voor hadj

De hadj, de jaarlijkse pelgrimstocht naar Mekka, loopt stilaan ten einde. Zaterdag hebben talloze gelovigen zich verzameld in Arafat, waar de profeet Mohammed zijn laatste preek zou hebben gegeven. Daar werd onder meer gebeden voor de Palestijnen in de door oorlog geteisterde Gazastrook.

Lees meer »

Ontploffing Hoboken: 44-jarige bewoner komt om, brandweer blijft van buitenaf naar slachtoffers zoeken

Bij een explosie op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken (Antwerpen) is vanochtend een dode gevallen. Twee verdiepingen zijn ingestort. Een deel van het gebouw is weggeblazen. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een gasexplosie in het gebouw. De brandweer zoekt nog naar slachtoffers, zonder de eigen

Lees meer »

Turnclub De Sirene wint VIP2024-campagne en mag zich opmaken voor een dagje Olympische Spelen in Parijs

De Middelkerkse turnvereniging De Sirene wint de VIP2024-campagne voor sportclubs. Deze actie van Sport Vlaanderen wil de olympische spirit naar Vlaamse sportclubs, scholen en steden en gemeenten brengen. Als beloning mag De Sirene zich opmaken voor een vipdagtrip naar de Olympische Spelen. Naast de komst van het Olympic Festival krijgen de Olympische Spelen dus nog een duidelijker Middelkerks randje.

Lees meer »

Diederiek Voordecker is de stuwende motor van KFC Heist (2A): “Ik wil gedreven doorgaan, zolang mijn lijf het toelaat”

Diederiek Voordecker is de gedroomde schoonzoon. Hij staat iedereen bij met raad en daad, is een fantastisch baasje voor zijn twee honden en leest het voetbal vlekkeloos tussen de krijtlijnen. In Blankenberge bracht hij toegevoegde waarde tot corona toesloeg. Na de pandemie nam niemand van Sporting Club nog met hem contact op. Hij was vrij als een vogel, maar op

Lees meer »

LIVEBLOG DUITSLAND-SCHOTLAND. Fans komen toe aan Allianz Arena – Nagelsmann op z’n hoede: “Geen supersterren, wel gevaarlijk”

Gastland Duitsland en Schotland trappen het EK voetbal vanavond op gang. En de sfeer zit al een hele dag goed in München. Duitse en Schotse fans verbroederden op het bekende Marienplatz en in het fandorp aan het Olympiapark. Ondertussen zijn ook de eerste fans gearriveerd in de Allianz Arena. Volg alle ontwikkelingen op de voet in de liveblog hieronder.

Lees meer »

Jumbo reikt prijzen uit voor een betere buurt

Supermarkt Jumbo reikte prijzen uit in het kader van de actie ‘Samen voor een betere buurt’. Van 3 tot en met 16 april konden klanten van de Jumbo in Oostende initiatieven voorstellen die de buurt er beter op maken. De medewerkers van de winkel kozen er drie winnaars uit. De eerste prijs van 500 euro
The post Jumbo reikt

Lees meer »

OPROEP. Waar en met wie kijk jij straks naar de Rode Duivels?

Eindelijk. De Rode Duivels beginnen vanavond, om 18 uur, aan hun EK. In Frankfurt wachten de Slovaken, en alle Belgische steun is welkom. Waar kijk jij naar de eerste wedstrijd op weg naar de finale in München? En met wie? En is er een speciale reden? Laat het ons weten via onderstaand formulier.

Lees meer »