Mieke Opsomer (60), gewezen kleuterleidster en uitbaatster van B&B in de Provence, overleden

In het AZ Delta, campus Roeselare is Mieke Opsomer (60) uit Staden op 24 mei overleden. Ze verloor de oneerlijke strijd tegen een slepende ziekte.

Jarenlang gaf Mieke les aan vrije basisschool De Graankorrel in Kruiseke (Wervik). Ze was er kleuterleidster. Mieke was de schoondochter van wijlen Marcel Trybou, jarenlang sportredacteur bij Krant van West-Vlaanderen.

Frank Trybou en zijn echtgenote Mieke Opsomer stopten met hun jobs en ruilden België voor het zonnige Piolenc in de Provence. Ze namen er een bed and breakfast Les Hauts de Piolenc over en begonnen daar in de paasvakantie van 2015.

Mieke was de mama van twee kinderen, Lien en Wouter. Er zijn daarnaast vijf kleinkinderen.

Omdat ze te veel hun familie misten, stopten Mieke en Frank met hun B&B en gingen in hun appartement in De Panne wonen.

De uitvaart vindt plaats op zaterdag 1 juni om 11 uur in de aula van Uitvaartzorg Commeyne, Meensesteenweg 380 in Roeselare. Volgens de wens van Mieke wordt gevraagd geen zwarte kledij te dragen.

The post Mieke Opsomer (60), gewezen kleuterleidster en uitbaatster van B&B in de Provence, overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Het regent klachten over schade door Fiberklaar: “Onze authentieke gevel kunnen we niet meer herstellen”

Beschadigde gevels en opritten, barsten in de muren, kapotte gasleidingen: het is maar een greep uit de problemen die Fiberklaar veroorzaakt. Als dochteronderneming van Proximus leggen ze in heel Vlaanderen een glasvezelkabel voor supersnel internet. Maar bij de installatie loopt het zó vaak mis dat al minstens 8 van de 100 gemeenten de werken stillegden. Ook het aantal klachten stijgt:

Lees meer »

Hoezo, de dappersten van alle Galliërs? Waarom Kevin De Bruyne tegen Slovakije te vaak een figurant was

Waar is het zo kunnen foutlopen voor de Rode Duivels? Wij maakten van de twee en een half uur durende busrit terug naar basecamp Ludwigsburg gebruik om België-Slovakije te herbekijken. Vrolijk word je daar niet van, maar het legde wel enkele belangrijke tactische problemen bloot. Vooral het gemis aan moed achterin is opvallend, waardoor De Bruyne meer figurant dan hoofdrolspeler

Lees meer »

Onze analist Michel Wuyts schat de klimmer Remco Evenepoel in

Over acht dagen gaat in Firenze de Ronde van Frankrijk van start. Met Tadej Pogacar, dan tóch Jonas Vingegaard en uiteraard ook Remco Evenepoel. Onze analist Michel Wuyts kijkt reikhalzend uit naar Evenepoels Tour-debuut. “Om hoog te mikken, heeft hij de superioriteit van de Vuelta van 2022 nodig. Maar die Evenepoel zagen we later op hoge bergen nauwelijks terug.”

Lees meer »

Ronaldo en Martínez met de schrik vrij na winning goal in toegevoegde tijd: “Ongelooflijke persoonlijkheid getoond”

Cristiano Ronaldo en Portugal zijn ternauwernood aan puntenverlies ontsnapt in hun eerste wedstrijd van het EK. Roberto Martínez deed de wenkbrauwen fronsen door pas in de laatste minuut van de reguliere speeltijd drie wissels door te voeren, maar aan het einde van de rit bleken het gouden wissels. Want het was invaller Francisco Conceição – jawel, zoon van – die

Lees meer »

Twintiger vrij voor afpersing, wel voorwaardelijke celstraf en boete voor bedreigingen

Een 28-jarige man uit Izegem moet een boete van 400 euro betalen omdat hij in Roeselare iemand met een mes bedreigde. Zijn kompaan uit Roeselare is vrijgesproken. Aanvankelijk moesten ze zich verantwoorden voor afpersing, maar camerabeelden pleitten hen daarvoor vrij.
The post Twintiger vrij voor afpersing, wel voorwaardelijke celstraf en boete voor bedreigingen appeared first on KW.be.

Lees meer »