Man met dochter van 4 naar ziekenhuis na zware uitslaande brand in Eeklo: “Rookmelders hebben levens gered”

De brandweer van Eeklo moest in de nacht van zondag op maandag uitrukken voor een zware uitslaande brand in de Zuidmoerstraat in Eeklo. Drie mensen raakten daarbij gewond. Onder hen ook een vader met zijn dochter van vier, zij raakten op het terras ingesloten door de vlammen.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG RONDE VAN ZWITSERLAND. Lampaert knalt naar toptijd en mag in de hot seat plaatsnemen, Uijtdebroeks mist start

Een proloog van slechts 4,8 kilometer vormt het startschot van een loodzware Ronde van Zwitserland. Met onder anderen Cian Uijtdebroeks, Arnaud De Lie, Thibau Nys, Maxim Van Gils en Jordi Meeus oogt het Belgische deelnemersveld mooi. De topfavorieten zijn Richard Carapaz, Adam Yates en Lenny Martinez. Wie schiet het best uit de startblokken? Volg de tijdrit op de voet in

Lees meer »

CD&V moet vrede nemen met 4de plaats: “Misschien hebben we onze ‘staatsbonminister’ te weinig uitgespeeld”

Geen podiumplek voor Sammy Mahdi en de zijnen. Waar de christendemocraten hadden gemikt op een derde plaats, lijken ze genoegen te moeten nemen met hooguit een vierde stek, ná rechtstreekse concurrent Vooruit. CD&Vierde dus. Volgens voormalig boegbeeld en oud-premier Yves Leterme heeft zijn partij te weinig durf en smoel getoond. Een analyse die sommigen in de zaal deelden: “We hebben

Lees meer »

Fictiereeks ‘Becoming Karl Lagerfeld’ toont iconische ontwerper achter de zonnebril: “Hij was afstandelijk maar toch warm”

Vanaf vandaag is op streamingplatform Disney+ de nieuwe fictiereeks ‘Becoming Karl Lagerfeld’ te bekijken. Die werpt een intieme blik op het leven van de overleden Duitse ontwerper met de eeuwige zilverkleurige paardenstaart. Naar aanleiding van de serie spreken we met voormalig Vlaams topmodel Anouck Lepère. Zij was één van zijn muzes, en kende de èchte Karl, achter de zonnebril: “hij

Lees meer »

Moeten al onze royals ook stemmen? “Prinses Claire schakelde Laurent in als loopjongen”

Zondag trekken we naar de stembus voor de regionale, federale en Europese verkiezingen. Ook de meeste royals moeten dat doen. Twee leden van het koningshuis mogen echter nooit gaan stemmen. Waarom is dat zo? En kunnen de leden van de koninklijke familie eigenlijk opgeroepen worden als bijzitter? Onze royalty-expert Wim Dehandschutter legt uit welke rol de koning speelt in de

Lees meer »

“Een beetje discretie zou politiek geen kwaad doen”: wie is voorzitter Maxime Prévot (46) die met Les Engagés flink scoorde aan Waalse kant?

Maxime Prévot (46) haalde met Les Engagés aan de overkant van de taalgrens samen met MR de overwinning binnen, maar in Vlaanderen kent haast niemand hem. Wie is de man die de ex-christendemocraten in Wallonië uit de dood doet herrijzen? De voorzitter van Les Engagés, tevens burgemeester van Namen, is een gentleman, hij spreekt Nederlands, hij wil hervormen en besparen,

Lees meer »