“Ik zie haar echt graag!”: oud-bloemist Jozef (92) in de wolken na bezoek van zijn ‘muze’ Hilde Crevits

Maandag 27 mei was een bijzonder mooie dag voor Jozef Robesyn (92), een oud bloemist uit Sint-Andries. Vlaams minister Hilde Crevits, die hij naar eigen zeggen ‘erg graag ziet’, kwam bij hem op bezoek in het rusthuis. De minister neemt wat gas terug wegens gezondheidsproblemen van haar moeder, maar maakte toch graag tijd voor een babbeltje.

Het bezoek kwam er na een wens in het Wensbomenbos van Stad Brugge tijdens Wintergloed. “Mijn vader is nu toch al een goeie tien jaar helemaal in de ban van minister Hilde Crevits”, legt zijn dochter Linda Robesyn uit. “Daarom heb ik dus in het Wensbomenbos op de Burg in Brugge de wens neergeschreven dat mijn vader minister Hilde Crevits eens zou kunnen ontmoeten. En tot mijn blijde verrassing werd die wens eruit gepikt om in vervulling te laten gaan.”

Bijna obsessie

“Hoe en wanneer precies die fascinatie – of bijna obsessie – voor Hilde Crevits ontstaan is, kan ik niet precies zeggen”, gaat Linda verder. “Maar ik denk dat we het wel voor een stuk moeten zien in de nasleep van het overlijden van mijn moeder, nu vijftien jaar geleden. “Hij zag haar regelmatig op televisie en in de kranten en begon steeds meer over haar te vertellen. Mijn vader vindt haar een sterke en mooie vrouw. Eigenlijk is hij heimelijk wel een beetje verliefd op haar. Ik zie haar echt graag, zegt hij dan. Hij heeft een mooie foto van haar op zijn kamer staan en in albums met familiefoto’s prijken ook foto’s van de minister.”

Bloemen voor Hilde

Josef Robesyn is dus afkomstig uit Sint-Kruis en was gedurende zijn beroepsloopbaan actief als bloemist en kweker van bloemen en planten. Daarvoor verhuisde hij zelfs een tijd naar Italië, waar zijn kinderen ook hun prille kinderjaren beleefden. Bij terugkomst startte hij een bloemisterij in de Pastoriestraat in Sint-Andries die hij jarenlang zou runnen.

Jozef schonk een mooie ruiker bloemen aan de minister tijdens haar bezoekje. Hilde Crevits toonde zich bijzonder gecharmeerd door het gebaar en nam ruim de tijd voor een praatje met de man. Ze vertelde ook openhartig over de gezondheidsproblemen van haar moeder, die opnieuw in het ziekenhuis is opgenomen nadat ze al drie keer eerder vocht tegen borstkanker. “Ik heb mijn publieke optredens inderdaad wat ingeperkt daardoor, en ga bijvoorbeeld geen markten afschuimen of huis-aan-huis bezoeken doen in functie van de verkiezingen, maar voor dit soort ontmoetingen maak ik graag tijd vrij”, zei Crevits.

The post “Ik zie haar echt graag!”: oud-bloemist Jozef (92) in de wolken na bezoek van zijn ‘muze’ Hilde Crevits is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw (38) in levensgevaar na aanrijding met 2 dronken bestuurders in Mol

Een 38-jarige vrouw uit Meerhout verkeert nog altijd in levensgevaar na een ongeval met 2 dronken autobestuurders, afgelopen weekend in Mol. Een auto botste tegen de voetgangster, waarna een tweede auto nog eens op de eerste auto inreed. De bestuurders van de 2 wagens waren allebei onder invloed van alcohol. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer »

Britse ‘Love island’-ster in het ziekenhuis na allergische reactie tijdens vlucht: “Kans was groot dat ik in het vliegtuig zou sterven”

De Britse ‘Love island’-ster Jack Fowler (28) wil dat vliegtuigmaatschappijen voedselallergieën serieuzer nemen, nadat hij onlangs tijdens een vlucht allergisch heeft gereageerd op een maaltijd met noten. Nochtans had hij meermaals gevraagd of er noten inzaten. “Ik wist dat ik onmiddellijk een noodbehandeling nodig had.”

Lees meer »

Kwakkelseizoen maakt onze groenten duurder

De groentesector zit met een déjà-vugevoel, want dit jaar lijkt een kopie van 2023: een nat voorjaar, de latere inzaaiing van gewassen en de stille hoop dat een goede zomer een en ander nog kan goedmaken. De asperges zetten alvast de trend: een mindere productie zorgt voor prijsstijgingen tot 14 euro per kilo. Dat is 5 euro meer dan normaal.

Lees meer »

Murielle Scherre komt in oktober op als Groen-kandidaat voor Trots op Oostende

Murielle Scherre, zaakvoerder en ontwerper van lingeriemerk la fille d’O, zal in oktober terug te vinden zijn als kandidaat op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor Trots op Oostende. Ze engageert zich als Groen-kandidaat voor het stadsproject, en wil vooral de aandacht vestigen op de meerwaarde van lokaal en duurzaam ondernemerschap.
The post Murielle Scherre komt in oktober op

Lees meer »

Roemenen voor rechter voor grote reeks diefstallen in winkelfilialen Kruidvat

Een koppel Roemenen moet zich op de rechtbank van Ieper verantwoorden voor diefstallen in meer dan 20 winkels van de keten Kruidvat. In totaal zouden ze daarbij 22.082 euro hebben buitgemaakt. De twee ontkennen een groot deel van de feiten. “Niet alle winkeldiefstallen kunnen in de schoenen worden geschoven van deze twee mensen”, aldus de verdediging.
The post Roemenen

Lees meer »