“Ik zie haar echt graag!”: oud-bloemist Jozef (92) in de wolken na bezoek van zijn ‘muze’ Hilde Crevits

Maandag 27 mei was een bijzonder mooie dag voor Jozef Robesyn (92), een oud bloemist uit Sint-Andries. Vlaams minister Hilde Crevits, die hij naar eigen zeggen ‘erg graag ziet’, kwam bij hem op bezoek in het rusthuis. De minister neemt wat gas terug wegens gezondheidsproblemen van haar moeder, maar maakte toch graag tijd voor een babbeltje.

Het bezoek kwam er na een wens in het Wensbomenbos van Stad Brugge tijdens Wintergloed. “Mijn vader is nu toch al een goeie tien jaar helemaal in de ban van minister Hilde Crevits”, legt zijn dochter Linda Robesyn uit. “Daarom heb ik dus in het Wensbomenbos op de Burg in Brugge de wens neergeschreven dat mijn vader minister Hilde Crevits eens zou kunnen ontmoeten. En tot mijn blijde verrassing werd die wens eruit gepikt om in vervulling te laten gaan.”

Bijna obsessie

“Hoe en wanneer precies die fascinatie – of bijna obsessie – voor Hilde Crevits ontstaan is, kan ik niet precies zeggen”, gaat Linda verder. “Maar ik denk dat we het wel voor een stuk moeten zien in de nasleep van het overlijden van mijn moeder, nu vijftien jaar geleden. “Hij zag haar regelmatig op televisie en in de kranten en begon steeds meer over haar te vertellen. Mijn vader vindt haar een sterke en mooie vrouw. Eigenlijk is hij heimelijk wel een beetje verliefd op haar. Ik zie haar echt graag, zegt hij dan. Hij heeft een mooie foto van haar op zijn kamer staan en in albums met familiefoto’s prijken ook foto’s van de minister.”

Bloemen voor Hilde

Josef Robesyn is dus afkomstig uit Sint-Kruis en was gedurende zijn beroepsloopbaan actief als bloemist en kweker van bloemen en planten. Daarvoor verhuisde hij zelfs een tijd naar Italië, waar zijn kinderen ook hun prille kinderjaren beleefden. Bij terugkomst startte hij een bloemisterij in de Pastoriestraat in Sint-Andries die hij jarenlang zou runnen.

Jozef schonk een mooie ruiker bloemen aan de minister tijdens haar bezoekje. Hilde Crevits toonde zich bijzonder gecharmeerd door het gebaar en nam ruim de tijd voor een praatje met de man. Ze vertelde ook openhartig over de gezondheidsproblemen van haar moeder, die opnieuw in het ziekenhuis is opgenomen nadat ze al drie keer eerder vocht tegen borstkanker. “Ik heb mijn publieke optredens inderdaad wat ingeperkt daardoor, en ga bijvoorbeeld geen markten afschuimen of huis-aan-huis bezoeken doen in functie van de verkiezingen, maar voor dit soort ontmoetingen maak ik graag tijd vrij”, zei Crevits.

The post “Ik zie haar echt graag!”: oud-bloemist Jozef (92) in de wolken na bezoek van zijn ‘muze’ Hilde Crevits is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jeugdhuis Skalul laat je stemmen aan de hand van sigarettenpeuken: “Niet om te stimuleren, maar om aan te zetten tot deponeren”

Wie aan jeugdhuis Skalul in Lendelede op een ludieke manier zijn of haar mening wil verkondigen, kan voortaan een beroep doen op de ‘peilingasbak’ die er aan de muur hangt. Je kan er je sigarettenpeuk in kwijt en tegelijk je stem geven bij enkele ludieke polls.
The post Jeugdhuis Skalul laat je stemmen aan de hand van sigarettenpeuken: “Niet

Lees meer »

Analisten voorspellen dat ‘Deadpool & Wolverine’ records breekt

De nieuwe superheldenfilm Deadpool & Wolverine gaat komend weekend records breken. Dat voorspellen analisten in Variety. De verwachting is dat de langverwachte derde film over het tegendraadse personage Deadpool (Ryan Reynolds) in de VS opent met meer dan 160 miljoen dollar. Daarmee zal het de beste opening zijn voor een film die gekeurd is voor zeventien jaar en ouder.

Lees meer »

Stad Antwerpen regulariseert bouwovertredingen van vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary, Groen verontwaardigd

Oppositiepartij Groen in Antwerpen is er niet over te spreken dat de bouwovertredingen van vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary zijn geregulariseerd door de stad. Het luxehotel diende een nieuwe vergunningsaanvraag in om de overtredingen te regulariseren, en de stad heeft de aanvraag goedgekeurd. "Een onbegrijpelijke beslissing", vindt Groen-fractieleidster Ilse Van Dienderen.

Lees meer »

Zwaar ongeval met driewielige motorfiets in Reningelst

Een 34-jarige man uit Ieper is zaterdagavond zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in Reningelst. Het ongeval gebeurde met zijn trike, een driewielige motorfiets. De man verloor tijdens een rondrit met vrienden de controle over het stuur en kwam tegen een duiker naast de weg terecht.

Lees meer »

PFAS in zeeschuim: geen (onmiddellijke) reden tot paniek

Er zit PFAS in zeeschuim, zeewater en zeelucht. Nu het zomer is, en mensen graag tijd doorbrengen aan de zee, is daar steeds meer bezorgdheid over. Dat merkte de provincie West-Vlaanderen op. Moeten we de zee mijden? “Nee, het gaat slechts om kleine hoeveelheden, daar ga je niet ziek van worden.”

Lees meer »

“We zetten houtafval om in duurzame paletten”: West-Vlaamse start-up The Green Revolution mag verhaal brengen op Tomorrowland

De jonge Harelbeekse ondernemer Jorden D’Hulster heeft een missie: de wereld van de transportpaletten vergroenen. Begin volgend jaar rollen de eerste producten van The Green Revolution van de band en die zijn volledig van houtafval vervaardigd. “We hebben al een voorakkoord voor 300.000 paletten en vier grote distributeurs tonen concrete interesse”, klinkt het. Tijdens de duurzaamheidsconferentie Love Tomorrow op de

Lees meer »

Bekijk: vrijwilligers uit Italië beschilderen Italiaanse kerk van mijnwerkers in Waterschei met 14 Bijbelse taferelen

Vrijwilligers uit Italië zijn bezig met het beschilderen van de Italiaanse kerk in Waterschei (Genk). De 14 taferelen die ze schilderen aan de buitenkant van de kerk, beelden zogenaamde werken van barmhartigheid uit. De vrijwilligers maakten eerder ook al een fresco achter het altaar van de kerk en een veelluik van 11 iconen, waarvoor zelfs koningin Paola 2 jaar geleden

Lees meer »

Onze man in de VS over beslissing van Biden om uit de race te stappen: “De Democraten gaan de komende weken krabben om een oplossing te vinden”

De huidige president van de Verenigde Staten, Joe Biden, heeft bekend gemaakt dat hij uit de verkiezingsrace stapt en dus niet langer kandidaat is om zichzelf op te volgen. De democraten moeten nu halsoverkop op zoek naar een nieuwe presidentskandidaat om het op te nemen tegen Trump. Onze correspondent Pieter Colpaert geeft meer uitleg vanuit de Verenigde Staten.

Lees meer »

Turkije brengt de Duitse döner in problemen

Een Turkse vereniging wil de döner als traditioneel gerecht laten erkennen en omschrijft precies wat van een broodje met kebabvlees een döner maakt. De Duitse dönermakers zijn ongerust, want hun gerecht houdt zich niet aan regels.

Lees meer »

Rusland stuurt gevechtsvliegtuigen voor Amerikaanse bommenwerpers boven Barentszzee

Rusland zegt zondag dat het gevechtsvliegtuigen heeft laten opstijgen om te verhinderen dat twee Amerikaanse strategische bommenwerpers de grens boven de Barentszzee zouden oversteken, in het noordpoolgebied. “Toen de Russische vliegtuigen naderden, corrigeerden de Amerikaanse strategische bommenwerpers hun traject, weg van de grens met Rusland”, zegt het Russische ministerie van Defensie.

Lees meer »