Een boom maakt stadstuin meer dan 7 graden koeler, zegt onderzoek UAntwerpen

Wanneer je een boom in je stadstuin hebt, dan kan die op hete dagen de temperatuur tot 10 graden doen dalen. Dat zegt het ‘Bomen zijn cool’-project van de Antwerpse universiteit. In 53 tuinen in de stad werden sensoren geplaatst om de luchttemperatuur te meten. Onder een boom is het gemiddeld 7,6 graden koeler dan in het centrum van de stad. 

Meer krantenkoppen in België

Dertigste editie van ‘Beelden in het witte dorp’ in Lissewege

Van 14 juni tot en met 15 september vindt de dertigste editie van de kunstenroute ‘Beelden in het Witte dorp’ in Lissewege plaats. Dagelijks, van zonsopgang tot zonsondergang kunnen kunstliefhebbers genieten van 135 beelden van 102 kunstenaars.
The post Dertigste editie van ‘Beelden in het witte dorp’ in Lissewege appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland en Wit-Rusland oefenen met kernwapens – VS heffen wapenembargo op voor extreemrechtse Azov-brigade

Een Russisch militair vliegtuig zou afgelopen vrijdag het Fins luchtruim boven de Finse Golf hebben geschonden. “We nemen dit vermoeden van territoriale schending serieus en er is een onderzoek ingesteld”, aldus het Finse ministerie van Defensie. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is maandagavond in Duitsland aangekomen voor een internationale conferentie over de wederopbouw van zijn land. Volg hier alle ontwikkelingen.

Lees meer »

Motorrijder zwaargewond bij ongeval in Koekelare

Een motorrijder van 29 uit Koekelare is zondagmiddag zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in zijn thuisgemeente. De man reed met zijn motorfiets in op de auto die voor hem reed. Dat gebeurde toen de bestuurster van de auto een U-bocht wilde maken over de weg. De motorrijder werd met de MUG-heli naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Rusland en Wit-Rusland oefenen met kernwapens – EU wil bescherming Oekraïense vluchtelingen met jaar verlengen

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is maandagavond in Duitsland aangekomen voor een internationale conferentie over de wederopbouw van zijn land. Ondertussen wil stelt de Europese Commissie aan lidstaten voor de bescherming voor Oekraïense vluchtelingen opnieuw met een jaar te verlengen. In een verklaring stelt de commissie dat er “momenteel geen veilige en duurzame omstandigheden voor de terugkeer van mensen naar

Lees meer »

Zware metalen aangetroffen in vapes: “Kan leiden tot IQ-verlies”

Uit onderzoek van RTL Nieuws in Nederland blijkt dat vapes van kinderen en jongeren vol vergif zitten: kankerverwekkende stoffen, veel meer nicotine dan wettelijk is toegestaan en zelfs zware metalen die kunnen leiden tot IQ-verlies. Toxicoloog Jan Tytgat noemt de resultaten van het onderzoek zorgwekkend. "Een gezonde vape bestaat niet."

Lees meer »

‘Onmisbare’ antidepressiva dan toch terug op Belgische markt: “Nog niet zeker of dit een duurzame oplossing is, maar paniek is niet nodig”

De productie van antidepressiva Nortrilen en Redomex wordt opnieuw opgestart in ons land. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en producent Lundbeck bevestigt het nieuws aan onze redactie. Het bedrijf zei vorige week nog dat het de medicatie uit de Belgische handel zou halen, hoewel de antidepressiva volgens hulpverleners onmisbaar zijn. "Dit is alvast goed nieuws op de korte termijn en

Lees meer »

Vlucht uit Mallorca komt in hevige hagelstorm terecht: neus van Airbus weggevaagd en ramen verbrijzeld, passagier: “Het was heel luid”

Een passagiersvliegtuig van de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Austrian Airlines is zondagmiddag zwaar beschadigd geraakt door een hevige, plotse hagelbui. De Airbus A320, die op weg was van Palma de Mallorca naar Wenen, werd veilig aan de grond gezet door de piloten. Passagiers beleefden een beangstigend moment in de lucht, maar zagen pas na de landing de opmerkelijke schade aan hun vliegtuig.

Lees meer »

Macron stelt grondswetwijzing over stemrecht in Nieuw-Caledonië uit

De grondwetswijziging over het stemrecht in Nieuw-Caledonië wordt uitgesteld. Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron aangekondigd. Door de strakke deadline van de naderende parlementsverkiezingen, kan het huidig parlement niet op tijd over de wet stemmen. Macron wil deze tijd gebruiken om de rust te laten weerkeren op het Franse overzeese gebied en om een dialoog op te starten.

Lees meer »