Donald Trump wil verbod op de biopic over zijn jonge jaren

Terwijl Donald Trump (77) op de beklaagdenbank zit, dreigt hij om de makers van een biopic aan te klagen. ‘The apprentice’, dat in Cannes in première ging, schetst een weinig flatterend portret van de jonge Trump. Vooral een scène waarin hij zijn ex-vrouw Ivana verkracht, zorgt voor opschudding.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw met 4,9 promille in auto: “Drie flessen wodka gedronken na botsing”

4,9 promille in het bloed, drie flessen wodka in de auto en zichzelf beplast: zo trof de politie een 41-jarige bestuurster aan in haar wagen. Twee weken later werd ze opnieuw met 3,2 promille vanachter het stuur gehaald. “De recordhouder van ál onze dossier”, zuchtte het openbaar ministerie tijdens het proces van de vrouw in de politierechtbank van Sint-Niklaas. Daar

Lees meer »

Reglement ambulante handel goedgekeurd op gemeenteraad Harelbeke

Op de Harelbeekse gemeenteraad van 17 juni werd het reglement voor de ambulante handel door de voltallige gemeenteraad goedgekeurd. In 2023 werd een decreet gepubliceerd dat op 1 april 2024 inging. De belangrijkste wijzigingen zijn de vervanging van de leurkaart door de KBO-inschrijving en ook de termijnen van de standplaats werden gewijzigd.
The post Reglement ambulante handel goedgekeurd op

Lees meer »

Na fouten in ZNA Cadix-ziekenhuis: kunnen de 7 ontslagen radiologen klacht indienen? Advocaat beantwoordt 5 vragen

Het Antwerpse Cadix-ziekenhuis zet de samenwerking met zeven radiologen “permanent” stop. Ze waren al op non-actief gezet wegens “te veel fouten”. Volgens een bron lag er een overeenkomst tussen beide partijen op tafel, maar weigerde het ZNA elke toegift. Advocaat Wim Decloedt beantwoordt vijf vragen over dat ontslag. Kunnen deze radiologen ooit nog aan de slag?

Lees meer »

Gemeenschapsonderwijs wil dat kleuters vanaf 3 jaar al verplicht les krijgen: “Taalachterstand vroeger wegwerken”

Koen Pelleriaux, de topman van het Gemeenschapsonderwijs (GO!), wil de leerplicht verlagen naar 3 jaar. Dat zegt hij in Het Laatste Nieuws. De verlaging zou onder meer de kennis van het Nederlands bij jonge kinderen verbeteren. "Net die kleuters die we nu niet bereiken, zouden er baat bij hebben om regelmatig naar de kleuterklas te komen", zegt GO!-woordvoerder Nathalie Jennes.

Lees meer »

Een bloemetje voor Ria die de klok rond voor haar Bertrand zorgde

“Als er iemand een bloemetje verdient, dan is het mijn moeder Ria Hautekier wel”, mailt Davy Van Stekelenburg naar onze redactie. “Ondanks haar longziekte COPD stond ze jarenlang dag en nacht paraat voor mijn vader die zwaar ziek was.”
The post Een bloemetje voor Ria die de klok rond voor haar Bertrand zorgde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Poetin kreeg zeldzame honden cadeau van Kim Jong-un

De Russische president Vladimir Poetin heeft tijdens zijn bezoek aan Noord-Korea twee honden cadeau gekregen van leider Kim Jong-un. Dat bericht het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap donderdag. De honden zijn van het lokale en zeldzame ras Pungsan.

Lees meer »