“De VAR is op geen fout te betrappen”: Union-spelers reageren cynisch op controversiële fase in Brugge met opvallende posts

Ondanks dat Union zijn wedstrijd won met 2-0, moest het weeral vrede nemen met de tweede plaats in het eindklassement. Na de match lieten Christian Burgess, Noah Sadiki en Amani Lazare hun frustraties de vrije loop over de controversiële fase in Brugge, die hen wellicht de titel kostte. 

Meer krantenkoppen in België

Het EK volgen doet hij doorgaans thuis, maar koning Filip reist zaterdag wel af naar Keulen om de Rode Duivels te steunen

Hij is koning én fan van koning Voetbal. Filip (64) reist zaterdag naar Keulen om er de Rode Duivels aan te moedigen op het EK voetbal. Een traditie, want onze vorst woont elk toernooi minstens één wedstrijd live bij. Waarom vindt hij dat zo belangrijk? En heeft de koning een favoriete speler? “Die blunder zette Mathilde achteraf met veel humor

Lees meer »

Jakke baart kijkt uit naar duels tegen Apolloon Kortrijk Spurs en Izegem: “Wordt een onbeschrijfelijke ervaring”

Jakke Baart werd met HUBO Handbal Belgisch kampioen bij de U18. In de finale versloeg HUBO Visé met 32-36. De Desselgemnaar, die een hoofdrol opeiste, is ook geselecteerd voor het Europees Kampioenschap in Kosovo. “Dat wordt een beetje leven zoals de profs.”
The post Jakke baart kijkt uit naar duels tegen Apolloon Kortrijk Spurs en Izegem: “Wordt een onbeschrijfelijke

Lees meer »

Een startnota zonder correcties

Er is zondag het BK wielrennen met eigenlijk alleen maar Alec Segaert en heel misschien Yves Lampaert als enige West-Vlaamse kanshebbers, al onze aandacht gaat dit weekend toch maar weer naar het EK voetbal. En naar België-Roemenië morgen. Na de 0-1 tegen Slovakije is verlies géén optie, ook de vier beste derdes van de zes
The post Een startnota

Lees meer »

Vrouw (38) in levensgevaar na aanrijding met 2 dronken bestuurders in Mol

Een 38-jarige vrouw uit Meerhout verkeert nog altijd in levensgevaar na een ongeval met 2 dronken autobestuurders, afgelopen weekend in Mol. Een auto botste tegen de voetgangster, waarna een tweede auto nog eens op de eerste auto inreed. De bestuurders van de 2 wagens waren allebei onder invloed van alcohol. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer »

Vakbondsactie bij hoofdkantoor Barry Callebaut afgelopen

In Wieze is de actie aan de poorten van chocolademaker Barry Callebaut afgelopen. Dat meldt de directie. Bedienden en kaderleden hebben daar woensdagvoormiddag kortstondig actie gevoerd tegen de herstructurering die sinds februari wordt voorbereid. Rond 10.30 uur gingen de actievoerders naar binnen.

Lees meer »

‘Boven op de toren. Met Manten en Kalle op stap door Kortrijk’ gidst kinderen langs monumenten

Het kinderboek ‘Boven op de toren. Met Manten en Kalle op stap door Kortrijk’ vertelt het verhaal van een tiental eeuwenoude en beeldbepalende monumenten in de historische binnenstad van Kortrijk. Met het boek wil de stad haar erfgoed op een originele manier ontsluiten voor kinderen rond de leeftijd van tien jaar.
The post ‘Boven op de toren. Met Manten

Lees meer »

Wordt in Gambia genitale verminking opnieuw legaal? “Religie en cultuur worden boven rechten van de vrouw gezet”

In Gambia wordt deze maand opnieuw over de afschaffing van het verbod op genitale verminking bij vrouwen gestemd. Het verbod kwam er in 2015, maar een eerste stemming in het parlement met duidelijke meerderheid zet dat weer op losse schroeven. "Er zijn 58 leden die stemrecht hadden, 53 daarvan zijn mannen", weet Assita Kanko, ervaringsdeskundige en Europarlementslid (N-VA).

Lees meer »