De populaire koffie- en foodbar Malmo is niet meer: “Het was een tweede thuis”

Na een totale uitverkoop waarbij zelfs de rekken voor een prijsje over de toonbank gingen, sloot Morgan Cappelaere (25) de deuren van haar geliefde Malmo aan de Diksmuidekaai bij de Budabrug. Samen met familie, vrienden en vaste klanten nam ze afscheid met een laatste feestje. “De stock moet op”, zei Morgan terwijl ze me een glaasje witte wijn aanreikte.

Het was een afsluit met veel dankbaarheid. “Ik begin nu pas te beseffen dat het effectief gedaan is. Ik heb hier enorm mooie momenten beleefd en had me geen beter team kunnen wensen. We klinken een laatste keer op de mooie tijden. Veel mensen hebben elkaar hier leren kennen, vriendengroepen kwamen in Malmo samen of mensen vonden er hun vaste werkplek. Het was een tweede thuis voor mensen die door een moeilijke periode gingen. Ik ga het mega hard missen, maar je hoort nog van me!”

The post De populaire koffie- en foodbar Malmo is niet meer: “Het was een tweede thuis” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Franse oud-president Hollande wil meedoen aan verkiezingen

De Franse oud-president Francois Hollande heeft voor een verrassing gezorgd door een politieke comeback aan te kondigen. De socialist wil zich in het departement Corrèze kandidaat stellen bij de parlementsverkiezingen. “Een uitzonderlijk besluit voor een uitzonderlijke situatie”, zei hij tegen journalisten in de gemeente Tulle.

Lees meer »

HET GELD VAN DE DUIVELS. Behalve voetballer ook influencer én mediabedrijf: hoe de jonge Duivels ‘love brands’ zijn geworden

Johan Bakayoko (21) en Amadou Onana (22) zijn stijliconen. Jérémy Dok (22) is onderbroekenmodel voor sportgigant Nike. Zeno Debast (20) communiceert met tattoos. De jeugd van tegenwoordig is veel meer dan alléén voetballer. Ze ontpoppen zich tot volwaardige sport- en mediabedrijven. “Eddy Merckx maakte reclame voor frietvet. Vandaag zijn atleten influencers geworden.”

Lees meer »

Eerst de oorverdovende knal, dan de wanhoop op het puin in Hoboken: “Haar getier ging door merg en been”

Gisterochtend, 6.23 uur. De Antwerpse brandweer krijgt plots een stroom aan meldingen binnen. Bewoners hebben een enorme knal gehoord in de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken. Twee uur later vinden de hulpdiensten Mohamed (44) onder het puin, het eerste dodelijke slachtoffer. Om 20 uur nog meer slecht nieuws: ook de 10-jarige Houda heeft de explosie niet overleefd. Wij maken de reconstructie van

Lees meer »

Britse inflatie zakt naar doelstelling

10:37 Hoewel de inflatie in het VK tot 2 procent is gedaald, de doelstelling van de Bank of England (BoE), blijven beleggers ongerust over de hoge diensteninflatie. ‘Het is uitgesloten dat de Britse central…

Lees meer »

Levensloop Westkust in Plopsaland De Panne verwelkomt meer dan 1.000 deelnemers

De eerste editie van Levensloop Westkust vindt dit weekend plaats in Plopsaland De Panne. Er is een wandel- en loopparcours voorzien in en rond Plopsaland waarbij de deelnemers op plaatsen kunnen komen in het pretpark die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek.
The post Levensloop Westkust in Plopsaland De Panne verwelkomt meer dan 1.000 deelnemers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Derde van jobstudenten werkt tijdens blok

Zowat een derde van de jobstudenten werkt ook soms tijdens de blok- of examenperiode. Dat blijkt uit de resultaten van een bevraging van Randstad. De hr-dienstverlener peilt jaarlijks bij duizend studenten naar hun werksituatie.

Lees meer »

Mini’s doorkruisen de Westhoek tijdens Flanders Mini Classic

Flanders Mini Classic organiseerde zondag een rondrit van 120 kilometer voor Mini’s met start en aankomst in Roeselare. De oldtimers doorkruisten ook de Westhoek en hielden voor het middagmaal halt aan De Poesele Fietshoeve in Noordschote.
The post Mini’s doorkruisen de Westhoek tijdens Flanders Mini Classic appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortrijk2030-Date zet laatste rechte lijn kandidatuur Culturele Hoofdstad nog eens extra in de verf

België levert in 2030 de Europese Culturele Hoofdstad af en Kortrijk is één van de kandidaten. Op 2 september dient de stad zijn kandidatuur in. Tijdens de Kortrijk2030-Date op de Transfo-site in Zwevegem werd samen met de 13 gemeentes uit de regio Zuid-West-Vlaanderen gedroomd van een brede programmatie die de eigenheid van de regio in de kijker zet.
The

Lees meer »

Myriem El-Kaddouri (29) uit Heule is de vijfde Letterzetter

Dichter en woordkunstenaar Myriem El-Kaddouri (29) is aangesteld als nieuwe stadsdichter van Kortrijk, tot juli 2026. Als Letterzetter wordt ze mentor van een jongerencollectief van een 20-tal schrijvers en curator van het jaarlijkse woordkunstenfestival Memento.
The post Myriem El-Kaddouri (29) uit Heule is de vijfde Letterzetter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Assisen Caroline Kint – Athena Man kende moeilijke jeugd: “Er was sprake van ernstige kinderverwaarlozing”

Op het assisenproces over de doodslag op Caroline Kint (65) is de erg moeilijke jeugd van Athena Man (32) aan bod gekomen. Volgens een voormalige leerkracht werd de beschuldigde ernstig verwaarloosd. Als tiener kreeg ze ook rake klappen van haar vriend.
The post Assisen Caroline Kint – Athena Man kende moeilijke jeugd: “Er was sprake van ernstige kinderverwaarlozing” appeared

Lees meer »