De gebroken dromen van de regenboognatie

15:47 30 jaar na het einde van de apartheid in Zuid-Afrika wankelt de macht van het ANC, de partij van wijlen Nelson Mandela. Geplaagd door stroomtekorten, hoge werkloosheid en corruptie staan de Zuid-Afrik… 

Meer krantenkoppen in België

Zeven keer niet te missen dit cultureel najaar!

Deze week is de verkoop in zowat alle grote cultuurhuizen van onze provincie gestart, met een pak boeiende en niet te missen West-Vlaamse voorstellingen die we dit najaar in de zalen mogen verwachten. Wij stellen er zeven voor die de moeite waard zijn.
The post Zeven keer niet te missen dit cultureel najaar! appeared first on KW.be.

Lees meer »

VLIZ presenteert Digital Experience Lab en kunstinstallatie ‘Onzekere (ge)tijden’ op Oostendse Oosteroever

In de WOII-bunker in het Marien Station op de Oostendse Oosteroever heeft het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) donderdag officieel zijn belevingslab geopend en zet het ook de interactieve kunstinstallatie ‘uncertain tides / onzekere (ge)tijden’ het toonaangevende klimaat- en biodiversiteitsonderzoek van het VLIZ in de kijker.
The post VLIZ presenteert Digital Experience Lab en kunstinstallatie ‘Onzekere (ge)tijden’ op

Lees meer »

Stijn Meuris over het beeld van de week: Dèh!

Er is een eigenaardige trend merkbaar die zich sedert enkele maanden lijkt te verspreiden. Oplettende nieuwsfanaten zullen waarschijnlijk al gemerkt hebben dat ‘de burger’ steeds vaker de neiging heeft ‘het heft in eigen hand te nemen’, zoals dat zo mooi heet. Niet dat het verschijnsel vroeger in het geheel niet bestond, maar Beeldspraak heeft toch de indruk dat het fenomeen

Lees meer »

Al meer dan dubbel zoveel mazelen dan in heel 2023: “Dertigers en veertigers checken best of ze gevaccineerd zijn”

We hadden ze bijna uitgeroeid. Dat het Universitair Ziekenhuis Antwerpen nu maatregelen neemt tegen mazelen, illustreert hoe de ziekte weer in opmars is. Dit jaar zijn er al meer dan dubbel zoveel gevallen geregistreerd als in heel 2023, waarschuwt Steven Van Gucht bij Sciensano. “Veel mensen denken ten onrechte dat ze tegen mazelen beschermd zijn.”

Lees meer »

Bouchez (MR): “Als Open Vld gekozen had voor koers van Egbert Lachaert, waren zij vandaag derde partij van Vlaanderen”

De grootste partij in Wallonië, dat is sinds 9 juni de MR van Georges-Louis Bouchez. De partijvoorzitter van de Franstalige liberalen schoof aan in de studio van VTM NIEUWS, waar hij optimistisch keek naar de regeringsonderhandelingen: “Ik denk dat we veel raakvlakken hebben op gebied van migratie, economie en veiligheid”, zei hij over N-VA, dat nu het initiatief mag nemen

Lees meer »