Britse luchtmacht houdt WOII-vliegtuigen aan de grond na dodelijke crash

De Britse luchtmacht houdt tot nader order een reeks vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog aan de grond, nadat zaterdag een piloot is omgekomen toen zo’n toestel neerstortte. Dat heeft de luchtmacht, de Royal Air Force (RAF), aangekondigd. 

Meer krantenkoppen in België

“Butter bie de vis”: stad Oostende en KSV Diksmuide sluiten intentieovereenkomst voor uitwerking ‘Koninklijke Voetbalclub Diksmuide-Oostende’

Stad Oostende en KSV Diksmuide hebben een intentieovereenkomst afgesloten. Dat laten beide partijen weten in een persbericht. De overeenkomst vormt het officiële startpunt voor de verdere uitwerking van de samenwerking, die intussen is omgedoopt tot KVDO. Bij de lancering hoort ook een passende video.
The post “Butter bie de vis”: stad Oostende en KSV Diksmuide sluiten intentieovereenkomst voor uitwerking

Lees meer »

Week lang onderhoudswerken aan Konterdambruggen

Vanaf maandag 17 juni tot en met vrijdag 21 juni voert de dienst Maritieme Toegang van de Vlaamse overheid onderhoudswerken uit aan de Konterdambruggen (blauwe bruggen). De gekende omleidingsroute is tijdens deze periode van kracht en het fietsverkeer tussen Bredene en Oostende verloopt langs de Slijkensesteenweg.
The post Week lang onderhoudswerken aan Konterdambruggen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trucker vraagt in beroep vrijspraak voor dood Athena (18): “Hij blijft erbij dat hij die bromfiets niet zag aankomen”

Ruim twee jaar geleden kwam Athena Spencer (18) in Oostende om het leven onder de wielen van een vrachtwagen. Ze zat achteraan de bromfiets van haar vriendje, die het afdraaiende voertuig niet meer kon ontwijken. Volgens de politierechter was alleen de trucker aansprakelijk, maar daar legt de man zich niet bij neer. In beroep vraagt hij nu de vrijspraak.

Lees meer »

België op “Europees strafbankje” en onder financieel toezicht vanwege dieprode begrotingscijfers

De Europese Commissie wil tegen België een procedure openen wegens het grote begrotingstekort. Dat heeft ze woensdag bekendgemaakt. Ons land dreigt nu op het “budgettaire strafbankje” terecht te komen en zelfs een saneringsplan loert om de hoek. De volgende federale regering zal een zware inspanning moeten doen om het begrotingstekort naar beneden te krijgen.

Lees meer »

Israëlische premier Netanyahu komt steeds meer onder druk te staan door “onhoudbare spagaat”

Een meningsverschil over hoe de oorlog in de Gazastrook gevoerd moet worden tussen de Israëlische regering en het leger, is de reden dat premier Benjamin Netanyahu het oorlogskabinet heeft ontbonden. Dat zegt conflictjournalist Rudi Vranckx. "De manier waarop de politiek de oorlog wil aanpakken, verschilt met de strategie van het leger", vertelt hij. "Netanyahu zit in een onhoudbare spagaat."

Lees meer »

LIVE. Vierde dodelijke slachtoffer onder puin gevonden, zoekactie gaat verder: “Willen 100 zekerheid”

Een dag na de explosie in Hoboken is een vierde dodelijk slachtoffer onder het puin teruggevonden. Op dit moment is het niet duidelijk of er nog vermisten zijn, aldus de politie. De zoekactie gaat vandaag wel verder, om te garanderen dat er geen slachtoffers meer onder het puin liggen. Bij de ontploffing gisterenochtend stortten twee verdiepingen in en werd een

Lees meer »