Bijna 50 graden in Pakistan, en dan is zelfs les volgen levensgevaarlijk

Pakistan en noordelijk India kreunen onder temperaturen die 50 graden benaderen. Dat is te gevaarlijk voor kinderen om nog onderwijs te volgen. “De helft van de Pakistaanse kinderen krijgt geen les meer.”

 

Meer krantenkoppen in België

Loonkloof “nergens zo groot als in de sport”

Het gemiddeld jaarloon van een mannelijke professionele sporter: net geen 200.000 euro. Een vrouwelijke professionele sporter verdient gemiddeld minder dan 40.000 euro. “De genderkloof is gigantisch”, zegt het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen in een nieuw rapport.

Lees meer »

Supporter mee voor de Belgen op het Polenplein

Nadat het overdag al erg druk was in het stadscentrum voor de Roeselaarse batjes, troepten ’s avonds heel wat supporters van de Rode Duivels samen op het Polenplein.
The post Supporter mee voor de Belgen op het Polenplein appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Inside Out 2′ breekt record: succesvolste animatiefilm ter wereld na eerste weekend

De nieuwe film ‘Inside Out 2′ van animatiestudio Pixar voor Disney heeft meteen een record gebroken. Tijdens het openingsweekend bracht de film maar liefst 140 miljoen dollar op (meer dan 128 miljoen euro). Hiermee heeft het de animatiefilm met het beste openingsweekend wereldwijd verbroken en ‘Frozen 2′ van de troon gestoten, die na het openingsweekend een opbrengst van 135 miljoen

Lees meer »

Nog nooit zoveel inschrijvingen bij Examencommissie

De Examencommissie, vroeger de middenjury genoemd, was nooit populairder dan nu. In 2023 waren er 4.220 eerste inschrijvingen, allemaal jongeren die de school verlaten om hun diploma op een andere manier proberen te halen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.

Lees meer »