België dient bezwaar in tegen windmolenpark voor Franse kust: “Impact op Belgische vaarroutes, beschermde zeevogels en zicht vanuit kustgemeenten”

Ons land is niet opgezet met de Franse overheid die voor de kust van Duinkerke, vlak bij de grens met België, een windmolenpark wil bouwen. Minister van Noordzee Paul Van Tigchelt (Open VLD) heeft maandag het Belgisch standpunt ingediend. Ons land hoopt op die manier het project te stoppen en de Franse overheid te overtuigen om eventueel verder in zee te bouwen.

 

Meer krantenkoppen in België

Bejaarde fietser botst op agente die hem wil doen stoppen na gevaarlijk gedrag in het verkeer: “Ik heb haar zeker niet aangereden”

Een bejaarde man uit Ardooie wordt ervan beschuldigd opzettelijk een agente te hebben aangereden. Beiden waren met de fiets. De man riskeert vier maanden cel en 1.200 euro boete. “Ik kon gewoon niet meer stoppen.”
The post Bejaarde fietser botst op agente die hem wil doen stoppen na gevaarlijk gedrag in het verkeer: “Ik heb haar zeker niet aangereden”

Lees meer »

Ex-medewerker van Sihame El Kaouakibi wil Vlaamse overheid dagvaarden: “Ik wil mijn loon van 11.500 euro. Ik heb ervoor gewerkt”

“Mijn schulden stapelen zich op.” Dat zegt Aimé Schrauwen (30), oud-parlementsmedewerker van Sihame El Kaouakibi (37). Hij wil de Vlaamse overheid dagvaarden nadat hij maandenlang gewerkt heeft zonder loon, doordat het parlement El Kaouakibi verbood om medewerkers in dienst te nemen. Schrauwen vertelt waarom hij volgens hem wél recht heeft op meer dan 11.500 euro. “Die beslissing was juridisch onjuist.”

Lees meer »

Twee jaar na afgelasting door ‘Foetsie’ kunnen 2.000 gedupeerden toch naar 100% Retro festival (maar Laura Lynn en Helmut Lotti zullen er niet zijn)

Goed nieuws voor de 2.000 gedupeerden van 100% Retro, het festival dat twee zomers geleden in Bobbejaanland zou plaatsvinden, maar 24 uur voor de start werd afgelast: op 15 augustus zal het eindelijk doorgaan. Wie er komt optreden, wil organisator Hugo Foets nog niet zeggen, maar hij verkoopt wel al tickets aan 60 of 225 euro (vip) per stuk. “Toch

Lees meer »

Gemeenschapsonderwijs wil dat kleuters vanaf 3 jaar al verplicht les krijgen: “Taalachterstand vroeger wegwerken”

Koen Pelleriaux, de topman van het Gemeenschapsonderwijs (GO!), wil de leerplicht verlagen naar 3 jaar. Dat zegt hij in Het Laatste Nieuws. De verlaging zou onder meer de kennis van het Nederlands bij jonge kinderen verbeteren. "Net die kleuters die we nu niet bereiken, zouden er baat bij hebben om regelmatig naar de kleuterklas te komen", zegt GO!-woordvoerder Nathalie Jennes.

Lees meer »

“Het is een openbaar geheim dat hij al jaren worstelt met drank en drugs”: is de ondergang van Justin Timberlake ingezet?

Het ziet er niet goed uit voor Justin Timberlake (43). Eerder deze week werd hij gearresteerd voor rijden onder invloed. Hij zou een indrukwekkende cocktail van alcohol en drugs in zijn bloed hebben gehad, een ongezond dieet voor een man die een wereldtournee tot een goed einde moet brengen. “Hij worstelt al jaren”, aldus insiders. “Zijn vrouw en kinderen zijn

Lees meer »

“Stank, ratten en ellende. Ik heb vaak écht gehuild”: Evy Gruyaert duikt in ondergrondse wereld van ‘mole people’

“Je loopt met je voeten door het water in het pikdonker en omringd door ongedierte. Dan voel je plots menselijke aanwezigheid en weet je niet of die vijandig is”. Evy Gruyaert trok voor zender Pickx+ onder de grond van de Strip in Las Vegas om er te praten met ‘mole people’: dakloze mensen die in honderden kilometers aan tunnels leven.

Lees meer »

Een bloemetje voor Ria die de klok rond voor haar Bertrand zorgde

“Als er iemand een bloemetje verdient, dan is het mijn moeder Ria Hautekier wel”, mailt Davy Van Stekelenburg naar onze redactie. “Ondanks haar longziekte COPD stond ze jarenlang dag en nacht paraat voor mijn vader die zwaar ziek was.”
The post Een bloemetje voor Ria die de klok rond voor haar Bertrand zorgde appeared first on KW.be.

Lees meer »