Arnout Hauben neemt je met zijn podwalk mee langs zijn favoriete plekjes in Roeselare

Meesterverteller Arnout Hauben van het gekende VRT-programma ‘Dwars door de Lage Landen’ neemt je deze zomer mee door Roeselare en vertelt je straffe verhalen over bijzondere plekken en historische sites.

Een podwalk is een gloednieuw concept: een gps-gestuurde audiotour via je eigen smartphone. De stem van Arnout Hauben neemt je mee en je wandelt zo door de geschiedenis van de stad. De wandeling is zo’n 6,5 kilometer lang. Voor bezoekers een verrassende kennismaking met bijzondere plekken in de stad zoals het Klein Seminarie, de Parkbegraafplaats, Brouwerij Rodenbach,… Voor de Roeselarenaars een originele manier om verhalen van vroeger en nu over de eigen stad te ontdekken.

Alle info: www.visitroeselare.be.

The post Arnout Hauben neemt je met zijn podwalk mee langs zijn favoriete plekjes in Roeselare is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ontploffing Hoboken: 44-jarige bewoner komt om, brandweer blijft van buitenaf naar slachtoffers zoeken

Bij een explosie op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken (Antwerpen) is vanochtend een dode gevallen. Twee verdiepingen zijn ingestort. Een deel van het gebouw is weggeblazen. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een gasexplosie in het gebouw. De brandweer zoekt nog naar slachtoffers, zonder de eigen

Lees meer »

Bewoners woonzorgcentrum De Drie Platanen kijken uit naar het optreden van Rammstein en kruipen in de huid van hardrockers

Op 27 en 28 juni 2024 landt de supergroep Rammstein opnieuw op het festivalterrein “De Nieuwe Koers” in Oostende, aangrenzend aan het Woonzorgcentrum De Drie Platanen. Vanuit onze tuin en vanop de terrassen kunnen onze bewoners het optreden volgen vanop de “tweede” rij. Een aanzienlijk deel van hen kijkt echt uit naar dit moment.
The post Bewoners woonzorgcentrum De

Lees meer »

“Minder snoeien in sociale zekerheid en minder belastingverhogingen”: moeten de regio’s de federale begroting redden?

Als het van econoom Gert Peersman afhangt, moeten de regio’s hun steentje bijdragen om de federale begroting te redden. De Gentse professor pleit voor een staatshervorming waarbij de oplopende pensioenkosten deels worden doorgeschoven naar de verschillende regio’s. "Op die manier moet de federale regering minder snoeien in de sociale zekerheid en minder belastingen verhogen."

Lees meer »