20 procent minder bultrugwalvissen in Stille Oceaan door klimaatverandering

Op 10 jaar tijd is het aantal bultrugwalvissen in de noordelijke Stille Oceaan met een vijfde afgenomen. Dat blijkt uit een langdurige studie van de bultrugwalvispopulaties in de noordelijke Stille Oceaan, waaraan marien bioloog Joëlle De Weerdt van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft meegewerkt. De mariene hittegolf van 2014 tot 2016, de sterkste ooit geregistreerd, heeft het herstel van de soort belemmerd. 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG RONDE VAN ZWITSERLAND. Lampaert virtueel in de leiderstrui, Nys en Uijtdebroeks spelen geen rol van betekenis

Een proloog van slechts 4,8 kilometer vormt het startschot van een loodzware Ronde van Zwitserland. Met onder anderen Cian Uijtdebroeks, Arnaud De Lie, Thibau Nys, Maxim Van Gils en Jordi Meeus oogt het Belgische deelnemersveld mooi. De topfavorieten zijn Richard Carapaz, Adam Yates en Lenny Martinez. Wie schiet het best uit de startblokken? Volg de tijdrit op de voet in

Lees meer »

Moeten we bibberen voor de schaapscheerderskou?

In Nederland is de schaapscheerderskou aangebroken. Wat is dat voor een weerfenomeen en gaan we ook in Limburg bibberen? “Het wordt inderdaad wel wat frisser volgende week maar dat patroon zien we al weken en maanden zich herhalen”, zegt weerman Ruben Weytjens.

Lees meer »

DEBAT VAN DE DAG. Heeft de opkomstplicht nog veel zin? Dit is uw mening

Hoewel het in ons land verplicht is om naar het stemhokje te gaan, zijn meer dan een miljoen Belgische kiezers zondag niet komen opdagen: een nieuw record. In theorie riskeren burgers die de opkomstplicht aan hun laars lappen een boete, maar in realiteit komt het zelden tot een vervolging. Wat vindt u? Heeft de opkomstplicht nog veel zin? Eerder vandaag

Lees meer »

Feestcomité van de Pauwhoek wil van geen wijken weten: van 16 tot en met 23 juni wordt er gefeest in Oostrozebeke

Het zijn taaie rakkers, die mannen van het feestcomité van de Pauwhoek. Ofschoon nagenoeg alle wijkfeesten op de gemeente verdwenen zijn, willen de mannen van André Vanveerdeghem van geen wijken weten. Van zondag 16 tot en met zondag 23 juni wordt er gefeest op de wijk. Kloppend hart is het feestschuurtje in de Ingelmunstersteenweg.
The post Feestcomité van de

Lees meer »

Na alle vertraging en hindernissen: bemande Boeing-ruimtecapsule Starliner succesvol gekoppeld aan het ISS

De Boeing-ruimtecapsule Starliner is donderdag met succes gekoppeld aan het internationale ruimtestation ISS. Aan boord zijn twee astronauten, de 58-jarige Suni Williams en de 61-jarige Butch Wilmore, van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. De eerste bemande vlucht van Starliner is de ultieme testvlucht van de Boeing-ruimtecapsule. Boeing moet aantonen dat Starliner veilig is om er reguliere vluchten mee te starten van

Lees meer »