20 procent minder bultrugwalvissen in Stille Oceaan door klimaatverandering

Op 10 jaar tijd is het aantal bultrugwalvissen in de noordelijke Stille Oceaan met een vijfde afgenomen. Dat blijkt uit een langdurige studie van de bultrugwalvispopulaties in de noordelijke Stille Oceaan, waaraan marien bioloog Joëlle De Weerdt van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft meegewerkt. De mariene hittegolf van 2014 tot 2016, de sterkste ooit geregistreerd, heeft het herstel van de soort belemmerd. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE VERKIEZINGEN VS. Biden stapt uit presidentsrace

Op 5 november trekken de Amerikanen voor de zestigste keer naar de stembus voor de presidentsverkiezing. Houdt huidige president Joe Biden de strijd vol tot november en gooien de rechtszaken nog roet in het eten voor Donald Trump? Volg de aanloop naar deze verkiezingen met wereldwijde impact in onze liveblog.

Lees meer »

Noord-Korea stuurt weer ballonnen met vuilnis naar zuiden

Noord-Korea heeft zondag opnieuw ballonnen met vuilnis naar Zuid-Korea gestuurd. Het regime in Pyongyang deed dat vermoedelijk als reactie op de beslissing van Seoul vrijdag om weer propaganda in het grensgebied uit te zenden, nadat er donderdag ook al vuilnisballonnen uit het noorden de grens over dreven.

Lees meer »

“Niet met ons”: Racing Genk start met campagne tegen racisme en grensoverschrijdend gedrag

Racing Genk lanceert vanaf dit seizoen een meldpunt, waarmee racisme in de Cegeka Arena actief opgespoord kan worden. Op elk zitje in het stadion werd een QR-code aangebracht. Nadat fans die code hebben gescand, kan er direct melding gemaakt worden van racisme of discriminerend gedrag. “Ik ben trots dat mijn club nu zo krachtig opstaat tegen dit onrecht”, aldus Tolu

Lees meer »

Oekraïense politica (60) wordt doodgeschoten terwijl ze op taxi staat te wachten: “18-jarige verdachte observeerde haar al weken”

De 60-jarige Iryna Farion, een Oekraïense politica en universiteitsprofessor, is afgelopen vrijdag doodgeschoten in haar thuisstad Lviv, in het westen van Oekraïne. De politie gelooft dat het om een gerichte aanval gaat en heeft ook een hoofdverdachte in het vizier. Een jongeman van ongeveer 18 jaar ging twee weken voor de moord bijna elke dag naar Farions appartementsgebouw om haar

Lees meer »

Historische verplaatsing voor 1.000 Cerclefans die in Schotland hun ploeg aanmoedigen

Zo’n duizend Cerclefans zijn in het Schotse Kilmarnock om hun ploeg donderdagavond na veertien jaar nog eens aan te moedigen tijdens een Europese wedstrijd, zij het in de tweede voorronde van de Europa League. Circa honderd supporters en vips van Business Kring 12 stapten woensdagmiddag samen met de spelersgroep, medewerkers en de technische staf in Oostende mee het vliegtuig op

Lees meer »

Gouden Pluim viert haar kaartkampioenen

Onlangs vierden de kaarters van de Gouden Pluim hun kampioenen in restaurant-hotel Shamrock in Tielt. Met die jaarlijkse en zeer gesmaakte groepsactiviteit sluit de club een zeer spannend seizoen af.
The post Gouden Pluim viert haar kaartkampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie opgepakte terreurverdachten zijn aangehouden

In Antwerpen zijn drie van de zeven terreurverdachten die donderdag waren opgepakt bij een reeks huiszoekingen in ons land, aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat meldt het federaal parket. De vermoedelijke terreurgroep zou gelinkt zijn aan ISKP, een tak van IS (Islamitische Staat), bevestigt het parket.
The post Drie opgepakte terreurverdachten zijn aangehouden appeared first on KW.be.

Lees meer »

België heeft de vijfde hoogste overheidsschuld in Europa

België was met een overheidsschuld van 108,2 procent van het bruto binnenlands product (bbp) in het eerste kwartaal van dit jaar de op vier na slechtste leerling in de Europese klas. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Alleen Griekenland (159,8 procent), Italië (137,7 procent), Frankrijk (110,8 procent) en Spanje (108,9 procent) hadden een slechtere schuldpositie.

Lees meer »