Zwaargewonde Nederlander (28) wacht twee belangrijke operaties nadat dakterras plots instortte op Mallorca: “Vreselijke dingen gezien”

Bij het ‘terrasdrama’ op Mallorca is een 28-jarige Nederlander zwaargewond geraakt aan zijn hoofd. De man moet minimaal twee keer onder het mes en kan voorlopig het land niet uit, zegt Frank Faessen, die namens zijn familie het woord voert. Het slachtoffer stond op het terras toen het uit het niets instortte. “Hij heeft een behoorlijke smak gemaakt en is vervolgens lelijk terechtgekomen.” 

Meer krantenkoppen in België

DAGBOEK F1. Over Schumacher “die beter is dan de helft van de huidige startgrid” en de grote terugkeer van de man die de F1-wereld ‘crashgate’ schonk

In de Formule 1-race die iedereen vooraf beschouwt als meetmoment voor de rest van het wereldkampioenschap en die ook mogelijks beslissend wordt voor de toekomst van Max Verstappen, mag onze Formule 1-watcher Joost Bolle niet ontbreken. Zijn dagboek van de eerste drie dagen in Catalonië. “En of het spannend wordt, straks.”

Lees meer »

Onze analist Michel Wuyts schat de klimmer Remco Evenepoel in

Over acht dagen gaat in Firenze de Ronde van Frankrijk van start. Met Tadej Pogacar, dan tóch Jonas Vingegaard en uiteraard ook Remco Evenepoel. Onze analist Michel Wuyts kijkt reikhalzend uit naar Evenepoels Tour-debuut. “Om hoog te mikken, heeft hij de superioriteit van de Vuelta van 2022 nodig. Maar die Evenepoel zagen we later op hoge bergen nauwelijks terug.”

Lees meer »

“‘It’s Never Coming Home’ en ‘schandelijk’”: Engelse pers lacht met ‘ordinaire en onhandige’ nationale elf

Hoezo, Engeland een favoriet op winst op het EK voetbal? Tegen Servië werd er nog gewonnen na een alles behalve overtuigende prestatie, tegen Denemarken ging het niveau nog naar beneden en mocht ‘Albion’ blij zijn met een puntje. In de Engelse pers worden de verwachtingen al getemperd en wordt er graag gesneerd richting Southgates ‘Three Lions’, die vergeleken worden met

Lees meer »

Palestijnse “vredesarts” Abuelaish: “Ik was slachtoffer van het Israëlische leger, maar ik weiger slachtoffer te worden van haat”

De Palestijnse arts Izzeldin Abuelaish reist de wereld rond om te praten over vrede tussen Israël en de Palestijnen. In 2009 doodde het Israëlische leger zijn 3 dochters tijdens een militaire operatie in Gaza. In de huidige oorlog zijn al meer dan 20 familieleden in Gaza gedood. “Ik ben kwaad ja, ik aanvaard niet wat er gebeurt. Maar ik haat

Lees meer »

Tanja Dexters is heel close met pluszoon Xavier: “Toen Michael aandacht had voor andere vrouwen, heeft hij me getroost”

In september vorig jaar stapte ex-Miss België Tanja Dexters (47) in het huwelijksbootje met Michael Peeters (45), handelaar in luxewagens. Ze kreeg er officieel een pluszoon bij, Xavier (13). Ondanks een moeizame start, zijn ze intussen twee handen op één buik. Hoe ze omgaan met hun nieuw samengesteld gezin en komaf maken met een gameverslaving, vertellen ze in een openhartig

Lees meer »

“Ik wil de jeugd van Jacques niet vergallen”: waarom Albert van Monaco het compleet anders aanpakt dan zijn eigen vader

Vaderdag was een drukke bedoening voor Albert II (66) van Monaco. Naast zijn tweeling met prinses Charlene (46) wordt hij gevierd door zijn twee buitenechtelijke kinderen. Door hen allemaal op gelijke voet te behandelen toont hij zich een meer genereuze vader dan Rainier III, die op Albert neerkeek, schrijft ‘Story’. “Toen we klein waren, waren we zonder twijfel meer gehecht

Lees meer »

Jambon gaat federaal onderhandelen met De Wever

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft uittredend Vlaams minister-president Jan Jambon gevraagd om samen met hem de leiding te nemen over de toekomstige federale regeringsonderhandelingen. Jambon heeft die opdracht aanvaard, meldt de partij in een persbericht.

Lees meer »