Vorig jaar recordbedrag aan erfbelasting geïnd in Vlaanderen

Met bijna 1,85 miljard euro, werd afgelopen jaar een recordbedrag aan erfbelasting geïnd in Vlaanderen. Dat schrijft De zondag op basis van cijfers die Vlaams parlementslid Katrien Schryvers (CD&V) opvroeg aan bevoegd minister Mathias Diependaele (N-VA).

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN GAZA. Hezbollah-leider: “Geen enkele plaats in Israël zal gespaard worden als het tot een regelrechte oorlog komt”

Het Israëlische leger heeft volgens Palestijnse bronnen tenten van ontheemde Palestijnen in het Al Mawasi-gebied gebombardeerd, ten noordwesten van Rafah in de Gazastrook. Daarbij zijn zeker zeven mensen omgekomen en tientallen anderen gewond geraakt. Door de aanvallen zijn tenten in brand gevlogen, zo meldt het Palestijnse persbureau Wafa. Het Israëlische leger had het gebied eerder aangewezen als humanitaire zone voor

Lees meer »

Franse verkiezingscampagne van start, stervoetballer Kylian Mbappé is duidelijk: “Extremisten dreigen de macht te grijpen, ga stemmen”

Vandaag begint in Frankrijk de officiële campagne voor de vervroegde verkiezingen eind deze maand. President Emmanuel Macron ontbond het parlement vorige week na de hoge score van radicaal-rechts bij de Europese verkiezingen. Stervoetballer Kylian Mbappé deelt de vrees van veel Fransen dat radicaal-rechts de macht zal grijpen en sprak zich zeer scherp uit. "Ik ben tegen extreme opvattingen en tegen

Lees meer »

Stijn Meuris over het beeld van de week: Dèh!

Er is een eigenaardige trend merkbaar die zich sedert enkele maanden lijkt te verspreiden. Oplettende nieuwsfanaten zullen waarschijnlijk al gemerkt hebben dat ‘de burger’ steeds vaker de neiging heeft ‘het heft in eigen hand te nemen’, zoals dat zo mooi heet. Niet dat het verschijnsel vroeger in het geheel niet bestond, maar Beeldspraak heeft toch de indruk dat het fenomeen

Lees meer »

Maxine Van Belleghem wint Miss Exclusive 2024

Maxine Van Belleghem werd zaterdag bekroond als de 14de Miss Exclusive. Ze zal een jaar lang de titel dragen. Maxine, afkomstig uit Geraardsbergen, brengt hiermee voor het tweede jaar op rij het kroontje naar Oost-Vlaanderen.

Lees meer »

UFO-bezetters moeten toch opkrassen, beslist hof van beroep

Het UGent-gebouw dat bezet wordt door pro-Palestijnse actievoerders, moet toch ontruimd worden. Dat besliste het hof van beroep. In het arrest staan zware aantijgingen: van seksueel grensoverschrijdend gedrag, vandalisme en diefstal tot een extern leiderschap van “Palestijnse mannen met baarden”. Ronduit racistisch, reageert een woordvoerder van de demonstranten.

Lees meer »

“Fouten nemen toe als radiologen constant gebeld worden door collega-artsen”: beroepsvereniging reageert na de gemiste diagnoses

“Drie jaar was de tumor aan het groeien, maar toch werd hij gemist op dienst radiologie.” Na de missers bij ZNA Cadix, getuigde Nikita bij HLN hoe radiologen van een ander ziekenhuis het zwarte bolletje in haar milt niet opmerkten. Dat roept vragen op. Is er dan geen controle? Hoe uitzonderlijk zijn zulke fouten? We klopten aan bij de Belgische

Lees meer »

België verzuipt en niet alleen in een begrotingstekort

Het zal veel inwoners in de Antwerpse regio dinsdag een rotzorg geweest zijn wat de oorzaak is van alweer overstromingen en wateroverlast. Voor deze mensen was het vooral zaak om hun voeten en inboedel droog te houden. Toch is deze big splash de zoveelste kanarie in de kolenmijn. Hopelijk dringt dat besef door tijdens het vormen van de vele regeringen

Lees meer »

Bijna 600.000 mensen op de vlucht voor geweld in Haïti

Het aantal mensen dat binnen hun eigen land op de vlucht is, is in Haïti sinds maart met 60 procent gestegen als gevolg van het toenemende bendegeweld. Dat zegt de Internationale Organisatie voor Migratie. Volgens het VN-agentschap gaat het om bijna 600.000 ontheemden.

Lees meer »