Verschillende gewonden na mesaanval in Franse metro

Een man heeft zondagmiddag vier mensen verwond bij een aanval met een mes op een metrostel in Lyon, in het zuidoosten van Frankrijk. Twee slachtoffers verkeren in levensgevaar. Volgens Franse media is de dader opgepakt. 

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse regering krijgt drie nieuwe ministeries

De nieuwe Nederlandse regering onder kandidaat-premier Dick Schoof krijgt drie nieuwe ministeries. Dat blijkt woensdag uit de verdelingen van de ministersposten, die het bureau voor de communicatie rond de formatie heeft gedeeld. Er komt een ministerie van Asiel en Migratie (PVV), Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening (BBB) en Klimaat en Groene Groei (VVD).

Lees meer »

Vooruit stelt zijn vier Ettelgemse kandidaten voor: “Onze lijst is nu compleet”

Lijsttrekker Gino Dumon en voorzitter Pascal Garmyn stelden de vier kandidaten uit deelgemeente Ettelgem voor die in oktober naar de stem van de kiezer zullen dingen. Naast Tahira Malik, nu schepen, krijgen Eline Vandekerckhove, Lieven Deceuninck en Chelsey Meyers een plaats op de lijst van Vooruit voor de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Vooruit stelt zijn vier Ettelgemse kandidaten voor: “Onze

Lees meer »

OPROEP. Studeren uw kinderen op een andere manier dan u dat vroeger deed?

Junimaand, blokperiode. Ouders proberen hun kinderen daar zo goed mogelijk in bij te staan. Maar tijden veranderen. Valt het u op dat er minder achter boeken wordt gestudeerd en meer met ‘filmpjes’ op de computer? Zat u altijd in de bibliotheek en blokken uw kinderen liever thuis, of net omgekeerd? Zaten studenten destijds voor televisie en zitten studenten van nu

Lees meer »

LIVEBLOG RONDE VAN ZWITSERLAND. Nog geen kopgroep, hoe komen Uijtdebroeks, Nys en Van Gils voor de dag in eerste bergrit?

In de Ronde van Zwitserland staat vandaag de eerste bergrit op het programma. De renners leggen 171 kilometer af tussen Rüschlikon en de Gotthardpass. Naast de slotklim van acht kilometer aan bijna zeven procent moet het peloton onderweg nog twee beklimmingen verteren, een van derde en een van tweede categorie. Op deze pagina zit u op de goeie plek om

Lees meer »

JCI Kortrijk organiseert kortverhaalwedstrijd ‘Wit Blad’: “Hoe ziet Kortrijk eruit in 2050”

JCI Kortrijk heeft, met behulp van DURF2030, een ambitieus project op poten gezet dat de verbeelding van de Kortrijkzanen wil verkennen. Met een oproep voor kortverhalen, specifiek geschreven door mensen met een band met Kortrijk of deelgemeenten, willen ze een boek over Kortrijk in 2050 samenstellen dat de diverse visies en leeftijden van de gemeenschap weerspiegelt.
The post JCI

Lees meer »

Michaël (59) wint strijd tegen telecomoperatoren, die nu mogelijk kastjes in heel Brussel moeten verven: “Ik wilde hun arrogantie afstraffen”

Na een gevecht van meer dan twee maanden heeft Schaarbekenaar Michaël de Borman (59) zijn slag thuisgehaald tegen de telecomoperatoren. Die moeten volgens uittredend staatssecretaris voor Stedenbouw Ans Peroons (Vooruit.brussels) de wet volgen en voortaan hun kabels en bakjes in een gelijkaardige kleur verven als de muur. “99 procent van de geplaatste kastjes zijn in overtreding.”

Lees meer »

? De Snookermoord: “Hij heeft hem gewoon van oor tot oor de keel doorgesneden”

“Neen, dat kan niet. We zijn vrienden…” Het zijn de laatste woorden van Geert Vanarwegen (29), net voor de gemaskerde man zijn keel oversnijdt. Geert heeft juist gehoord wie de opdracht gaf om hem te vermoorden. Hij neemt de identiteit van de huurmoordenaar mee in de dood. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert

Lees meer »

“Genieten van elke kilometer”: de GT-categorie blijft ook in Ieper het grote publiek aanspreken

De komst van de R5-wagens heeft vanaf het seizoen 2012 het wedstrijdbeeld in de rallysport volledig veranderd. De R5’s zijn de koninginneklasse geworden in zowat alle kampioenschappen en zowel deelnemers als publiek kunnen deze snelle bolides appreciëren. Er zijn echter een deel piloten die bewust voor een alternatief kiezen en niet de zoveelste R5-wagen in de rij aan de start

Lees meer »