Van Aert leek ingesloten te zitten, maar sprintte toch nog naar een derde plek: de hoogtepunten van de slotrit in Noorwegen

Wout van Aert heeft zich opnieuw getoond in een geanimeerde slotrit van de Ronde van Noorwegen, maar moest de zege wel aan Alexander Kristoff laten. Onze landgenoot moest van te ver komen om aanspraak te maken op de zege. 

Meer krantenkoppen in België

Jan Verheyen en Lien Willaert overwonnen moeilijke periode: “Af en toe steekt het kort lontje nog de kop op”

Een depressie, een burn-out… Jan Verheyen (61) weet het zelf niet te benoemen, maar de afgelopen jaren ging de regisseur door een moeilijke periode. Ondertussen is hij back in business, getuige zijn aankomende documentaire over de tsunami van 2004, maar wat daaraan vooraf ging was een gevecht met zichzelf, zijn naasten en een broodnodige druk op de pauzeknop. “De bloeiende

Lees meer »

Weermodellen hinten op zomerse temperaturen volgende week: eindelijk lange droge periode of toch opnieuw fel onweer?

Met de meteorologische zomer is het niet gelukt, maar zal de start van de astronomische zomer ons dan toch eindelijk wat zomerweer bezorgen? In de nieuwste berekeningen van de weermodellen zien we immers een verandering naar warmer weer opduiken. Maar hoe warm zal het precies worden? Krijgen we misschien voor het eerst een tropische dag van 30 °C? En betekent

Lees meer »

Antwerps productiehuis Geronimo fuseert met Nederlands tv-bedrijf om internationale versies ‘Bestemming X’ te maken

Geronimo productions, het Antwerps productiehuis van onder meer ‘Helden van vuur’, ‘Onder vuur’ en ‘Bestemming X’ gaat fuseren met het Amsterdamse televisiebedrijf Villain Studios. Samen zullen ze programma’s maken voor internationale televisiezenders. Te beginnen met een Duitse versie van ‘Bestemming X’ voor Prosieben, de grootste commerciële zender van Duitsland.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlische minister dreigt met “totale oorlog” tegen Hezbollah: “Libanon zal hard getroffen worden”

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israël Katz heeft ermee gedreigd de Libanese islamitische beweging Hezbollah te vernietigen. “We zitten heel dicht bij het moment dat we zullen beslissen om de spelregels te veranderen. In een totale oorlog zal Hezbollah vernietigd worden en zal Libanon hard getroffen worden”, klonk het. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Wijndomein Ravenstein valt in de prijzen met camperpunt: “Een mooie erkenning voor onze inspanningen naar duurzaamheid”

Wijndomein Ravenstein boven op de flanken van de Amerikaberg in Kruiseke bij Wervik opende vorig jaar een camperpunt met negen staanplaatsen en viel in de prijzen. Dirk Talpe en zijn echtgenote Patricia Lenoir wonnen de Campercontact Duurzaamheids Award 2024. Deze awards worden toegekend aan de meest inspirerende en impactvolle duurzame initiatieven van camperlocaties in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië

Lees meer »

Gezinsbond huldigt bestuursleden

Het bestuursteam van Gezinsbond Ichtegem vierde vorige zondag het 96-jarig bestaan met de traditionele verjaardagsbarbecue, deze keer bij Traiteur Matthias in Moere. Bondsvoorzitter Willy Hosten mocht acht bestuursleden in de bloemetjes zetten: Anje Crevits, Robrecht Claeys en Stijn Samyn ontvingen een kunstwerkje van Terra Flamma voor tien jaar inzet. De twintig jaar inzet van Nico
The post Gezinsbond huldigt

Lees meer »