REACTIES. “We drinken alles behalve bier, dat lusten we niet”: ‘papa’ Mechele en ‘zoon’ Spileers vieren vannacht samen

Club is kampioen en dat zal in Brugge stevig gevierd worden. Meteen na de wedstrijd reageerden Andreas Skov Olsen, Brandon Mechele en Michiel Jonckheere op het onwaarschijnlijke seizoenseinde. Ook Hans Vanaken, Maxime De Cuyper, Simon Mignolet en Jorne Spileers gaven interviews, de ene al wat meer lucide dan de andere. De meest nuchtere van hen allemaal was Nicky Hayen, zoals we hem dit seizoen leerden kennen. 

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse vriendengroep neemt advocaat in de arm na instorting terras Mallorca: “Iedereen nog ziek thuis”

De instorting van een rooftopbar op vakantie-eiland Mallorca, waarbij vier doden vielen en verschillende mensen gewond raakten, krijgt mogelijk een juridisch staartje. De Nederlandse slachtoffers – tien Nederlanders raakten gewond – nemen een advocaat in de arm die de kansen van een claim gaat onderzoeken. Nog opvallend: mogelijk zakte de boel die noodlottige avond in elkaar nadat een grotere tafel

Lees meer »

“Vlaams Belang scoort, De Wever scoort beter”

Vlaams Belang scoort. In Vlaanderen, maar vooral in Limburg en Oost- en West-Vlaanderen. Noord-Limburg kleurt zelfs helemaal geel (de kleur van het Vlaams Belang), hier klinkt de boosheid van de boeren luider dan elders. In de rest van Vlaanderen verrassen de Vlaams-nationalisten van Bart De Wever vriend en vijand, door met stip de grootste partij te blijven.

Lees meer »

Nu Siciliaans dorpje opnieuw huizen voor een paar euro verkoopt: hoe verging het Vlamingen die daarop ingingen?

Het Siciliaanse dorpje Sambuca zet een aantal van zijn oude huizen te koop voor amper 3 euro. Een beproefde truc in het zuiden van Italië: soortgelijke acties lieten in het verleden al uitgestorven plaatsen heropleven. In de dorpjes Mussomeli en Acquaviva Platani kochten een hoop Vlamingen een paar jaar geleden zelfs huizen aan 1 euro per stuk. Hoe ging het

Lees meer »

Nieuwe bar en verlaagde sportzwemtarieven bij LAGO deze zomer

Al valt het weer voorlopig wat tegen, LAGO stelt toch vol enthousiasme hun zomerseizoen van het openluchtzwembad Abdijkaai voor, mét nieuwigheden! Het startschot wordt gegeven tijdens het openingsweekend op zaterdag 22 en zondag 23 juni, een week vroeger dan normaal. Er is een nieuwe horeca-uitbating en de sportzwemtarieven in LAGO Kortrijk en Zwevegem worden terug verlaagd.
The post Nieuwe

Lees meer »

Met 16 of 18 eersteklassers? Halvering van de punten of niet? Of zelfs géén play-offs? Dit zijn de vier mogelijke nieuwe competitieformats

Komende donderdag verzamelen onze profclubs voor de Algemene Vergadering van de Pro League om te stemmen over het nieuwe competitieformat. In aanloop naar die vergadering legt de Pro League alvast enkele nieuwe voorstellen voor de hervorming van het format op tafel. Een competitie met 16 en play-offs met zes, een competitie met 18 zonder play-offs of blijft alles bij het

Lees meer »

Gaan Marine Le Pen en Giorgia Meloni het Europees Parlement transformeren?

Op het Europese toneel is radicaal-rechts weer aan het feest. Zo wordt het Rassemblement National van de Franse politica Marine Le Pen wellicht de allergrootste partij in het Europees parlement. Maar door hun onderlinge verdeeldheid kunnen de radicaal-rechtsen voorlopig niet wegen op de vorming van een nieuwe Europese Commissie — de Europese regering, zeg maar. Wie ligt er daar op

Lees meer »

Jente Pironet van Portland heeft posttraumatische stress na kankerbehandeling: “Ik moest elke dag vechten voor het leven”

Jente Pironet (32), de frontman van Portland, kampt met posttraumatische stress als gevolg van zijn intensieve behandeling tegen kanker. Dat onthult hij in de VRT-podcast ‘Last Goodbye’. “Ik heb elke nacht zware nachtmerries, veel angst, veel trillingen,” zegt de zanger. Pironet maakte vorig jaar bekend dat hij getroffen was door hersenkanker en een chemokuur onderging die veel van zijn gezondheid

Lees meer »

Haar pa Miel gaf interieur van Kaffee Lagaar vorm, dochter Julie Vercruysse realiseerde muurschilderij: “Ik moest dit doen”

Twee weken lang werkte Julie Vercruysse (Jools) aan de het muurschilderij op de gevel van Kaffee Lagaar. “Mijn pa heeft hier destijds het bekende interieur van het café ingericht, ik was blij dat ik gevraagd werd voor het muurschilderij. Het is eigenlijk iets dat ik moest doen.” Patron Tom Sintobin vond het ook maar een logische keuze en is meer

Lees meer »

Met nieuwe single ‘Oeh la la la’ is CAMILLE klaar voor de zomer: “In de clip steek ik de draak met deze roddels over mij”

Een nieuwe single, videoclip én tournee. CAMILLE (23) is klaar om de zomer te veroveren. Op haar 23ste verjaardag verraste ze haar fans met haar eerste nieuwe muziek sinds vorig jaar. Hoewel haar roze wereldje anders doet vermoeden, bewijst ze met de zwoele zomersingle ‘Oeh la la la’ en de bijhorende videoclip dat ze volwassen is geworden. In de clip

Lees meer »

Zeeland is geen onbekende meer voor 36 reislustige leden van Pasar uit Ardooie

Met 36 reislustige leden trok Pasar Ardooie voor een driedaagse naar onze Noorderburen. Net over de grens ligt het voor velen nog onbekende Zeeland. Aan de Pasar-reizigers gaf Zeeland zijn geheimen en vooral onbekende plekjes prijs. De uitvalsbasis was een hotelletje in Aardenburg.
The post Zeeland is geen onbekende meer voor 36 reislustige leden van Pasar uit Ardooie appeared

Lees meer »

Comedian Jeroen Verdick moet noodgedwongen een pauze inlassen: “Ik kan mijn lichaam niet blijven negeren”

Comedian Jeroen Verdick, vooral bekend als de stem van het datingprogramma ‘Love Island’, moet noodgedwongen een pauze inlassen. “Zijn huidige mentale gezondheid laat het niet toe om een publiek te entertainen zoals gewoonlijk”, klinkt het bij zijn management ‘House of Entertainment’. Hij maakt deze zomer zijn agenda leeg en hoopt vanaf september weer op het podium te staan.

Lees meer »

Organisator van Offerfeest geeft tekst en uitleg bij gerucht dat er een moskee komt in Menen: “We zijn met veel, heel veel zelfs!”

Komt er een moskee in Menen? In de straten van de grensstad gonst het van de geruchten en daarbij wordt vooral in de richting van de voormalige serres Fournier gekeken. De plaats, gelegen langs de Oostkaai ondergaat een complete metamorfose, al klinkt het sussend bij de initiatiefnemers. “Dit is geen moskee, maar een tijdelijke gebedsplaats voor het Offerfeest!”
The

Lees meer »