Parkeergarage deels ingestort bij ziekenhuis in Nederlandse stad Nieuwegein: nog onduidelijk of er slachtoffers zijn

Een deel van de parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in het Nederlandse Nieuwegein, ten zuiden van Utrecht, is zondagavond ingestort. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio Utrecht zijn alle hellingen van de parkeergarage, de overgangsstukken tussen de verschillende verdiepingen, ingestort. Of daarbij slachtoffers zijn gevallen, is nog niet bekend. “Er hangen veel brokstukken los aan het plafond.” 

Meer krantenkoppen in België

Internationale persmeute wacht Tom Van Grieken op aan stembureau: “En nu naar de bakker, taartjes kopen voor Vaderdag”

Een vredige zondagochtend in de Schotense wijk Deuzeld. De pastoor heeft de deuren van zijn Heilig Hart-kerk alvast opengezet om straks de gelovigen te ontvangen voor de elfurenmis. Vogeltjes fluiten vrolijk en springen van tak tot tak met wormpjes voor hun jongen in het nest. Maar dan gaan de deuren open van het nest van de bekendste bewoner van de

Lees meer »

Nafi Thiam, mét goudblonde lokken, zit met hoofd al in Parijs: “Lange periode zonder wedstrijd was één van beste beslissingen in m’n carrière”

Zou de gouden kleur van haar vlechten een voorbode zijn voor de kleur van haar EK-medaille straks? De kans is groot, maar Nafi Thiam (29) ligt niet wakker van die derde Europese titel. Na haar zware achillespeesblessure begint ze toch met wat onzekerheid aan haar eerste zevenkamp in bijna twee jaar. “Ik voel dat het toppunt van mijn carrière voorbij

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Duitse kanselier Scholz dringt aan op versterking Oekraïense luchtverdediging

Een Russisch militair vliegtuig zou afgelopen vrijdag het Fins luchtruim boven de Finse Golf hebben geschonden. “We nemen dit vermoeden van territoriale schending serieus en er is een onderzoek ingesteld”, aldus het Finse ministerie van Defensie. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is maandagavond in Duitsland aangekomen voor een internationale conferentie over de wederopbouw van zijn land. Volg hier alle ontwikkelingen.

Lees meer »

Hoe snel kunnen we nieuwe regeringen hebben? “De grote kwestie wordt een akkoord over de inhoud vinden”

Amper twee dagen na de verkiezingen lijken de regeringscoalities zich zowel op federaal als regionaal vlak uit te kristalliseren. Maar of we ook snel nieuwe regeringen zullen krijgen, is veel minder duidelijk. Want zowel op Vlaams als op federaal vlak lijken we af te stevenen op meerderheden met partijen die over belangrijke kwesties niet bepaald op dezelfde golflengte zitten. De

Lees meer »

Kate Middleton schrijft ontroerende brief aan Britse soldaten: “Het spijt me dat ik geen groet kan brengen”

Kate Middleton verontschuldigt zich in een pakkende brief aan de Britse Irish Guards voor haar afwezigheid tijdens ‘Colonel’s Review’. Dat is de laatste receptie voor de viering van de verjaardag van koning Charles – over het kanaal ‘Trooping The Colour’ genoemd. Middleton kan door haar kankerbehandeling niet deelnemen aan de ceremonie. Dat schrijft de Britse krant Metro.

Lees meer »

LIVE GAZA. Antony Blinken in Egypte om staakt-het-vuren te onderhandelen in Gazastrook

De Verenigde Staten hebben zondag de VN-veiligheidsraad gevraagd te stemmen over hun voorstel voor een plan voor een onmiddellijk staakt-het-vuren en vrijlating van gijzelaars in Gaza. Volgens diplomatieke bronnen is de stemming gepland voor vandaag. Lidstaten zouden zondag een derde versie hebben ontvangen van een plan van de Amerikaanse president Joe Biden dat in drie fasen tot een “duurzaam staakt-het-vuren”

Lees meer »

Plannen Toontjeshuis voorgesteld: “capaciteit voor 14 mensen met een beperking”

In Moerkerke zijn de goedgekeurde plannen voor het langverwachte Toontjeshuis Gedreven voorgesteld. Het komt in de Middelburgsesteenweg 11 A. Een Toontjeshuis is een duurzame, aangepaste thuis voor volwassenen met een beperking. “Een exacte timing kunnen we nog niet geven, maar de bouw gaat zeker van start in 2025”, zegt pleitbezorger Rik De Bree.
The post Plannen Toontjeshuis voorgesteld: “capaciteit

Lees meer »

DE LAATSTE PEILING. Vlaams Belang blijft de grootste, voor N-VA en Vooruit

Drie dagen voor de verkiezingen is dit hoe de kaarten liggen volgens ‘De Laatste Peiling’ van HLN en VTM NIEUWS: Vlaams Belang blijft afgetekend de grootste partij, N-VA volgt op relatief korte afstand en Vooruit wordt de derde partij van Vlaanderen. Maar één belangrijke kanttekening: 21% weet nog niet voor wie ze zondag gaan stemmen.

Lees meer »

Sjoemelende advocaat-generaal uit Gits blijft geschorst

De hoge magistraat die begin maart geschorst werd nadat uitlekte dat hij als jurylid de vragen voor het magistratenexamen van januari had doorgespeeld aan minstens één kandidaat, blijft geschorst. Advocaat-generaal C.B. (58) zag zijn schorsing verlengd met drie maanden, met inhouding van 20 procent van zijn wedde.
The post Sjoemelende advocaat-generaal uit Gits blijft geschorst appeared first on KW.be.

Lees meer »