Oostendse taxibedrijven leggen werk neer tijdens drukste weekend van het jaar: “Wegens gebrek aan respect”

Oostende telt ruim zeventig actieve taxi’s en daarvan legden enkele bedrijven vanaf zaterdagavond 18 uur voor 24 uur het werk neer. De reden? Gebrek aan respect voor de werking van taxibedrijven en geen kans op dialoog met het stadsbestuur, zo klinkt het in een mededeling. “Laatste overleg was twee jaar geleden”, zet Hassib Ghosi (25) van taxibedrijf Anker.

Oostende beleeft momenteel hoogdagen met Oostende voor Anker. Jaarlijks brengen maar liefst 200.000 mensen een bezoek aan het maritieme evenement, gespreid over vier dagen. Wie vanaf zaterdagavond tot zondagavond een beroep wil doen op een taxi, zal vermoedelijk langer moeten wachten dan normaal. Volgens Hassib Ghosi, eigenaar van Taxi Anker, leggen verschillende taxibedrijven het werk neer. “Het zal ons verlies opleveren, maar we doen dat puur om iets te bereiken voor de toekomst”, zo zegt Hassib.

De taxichauffeurs vragen bijvoorbeeld een breder plan met een standplaats dichter bij het station. “Dat werd ons in 2022 al beloofd, maar we zijn ondertussen twee jaar verder”, vervolgt de man. “Klanten kunnen de huidige standplaats moeilijk vinden en ook toiletten voor de chauffeurs zouden er dringend moeten komen. Een kiss and ride-zone aan de ingang zou al een pak helpen. Verder is de standplaats te klein aan het Marie-Joséplein waardoor we regelmatig boetes ontvangen. Bij evenementen worden we aan de kant gezet in plaats van ons te betrekken.”

Communicatie

Volgens Hassib verloopt de communicatie tussen de stad en de taxibedrijven slecht. “Vooral bij de aanvraag van bepaalde vergunningen of bij het aanbrengen van wijzigingen. Ook de communicatie tussen de stad en de politie moet beter, want als er een wijziging komt in de routes tijdens evenementen van de stad is de politie daar niet altijd van op de hoogte met als gevolg dat wij boetes krijgen. Maar we vragen ook meer begrip als we mensen die minder mobiel zijn dichter willen afzetten”, aldus Hassib.

Er zouden volgens Hassib ook problemen zijn met de software voor de taximeters, waardoor ze een boete krijgen omdat die software niet correct ingesteld is. “Oostende is trouwens de enige stad waar taxi’s niet op tram- en busbanen mogen rijden. Ook dat zou het voor ons een pak gemakkelijker maken. We proberen al twee jaar in dialoog te gaan met het stadsbestuur, maar die dialoog komt er niet en ook een oplossing komt niet uit de bus. Dus kunnen we niet anders dan het werk neerleggen om een signaal te geven. Komen er geen oplossingen, dan gaan we harder optreden”, besluit Hassib.

Onbegrip

Bevoegd schepen Hina Bhatti (Open VLD) zit verveeld met de zaak en begrijpt de hele heisa niet. “Er is wel degelijk een perfecte communicatie tussen mijn kabinet en de taxibedrijven”, reageert de schepen. “Alle vragen vanuit de sector worden wel degelijk beantwoord. Ik weet dat er ontevredenheid was over de tijdelijke standplaatsen door Oostende voor Anker. We hebben de sector gecontacteerd en begin juni werd een datum geprikt om samen te zitten met de sector om naar hun verzuchtingen te luisteren.”

The post Oostendse taxibedrijven leggen werk neer tijdens drukste weekend van het jaar: “Wegens gebrek aan respect” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Maria viert 100ste verjaardag in wzc Van Zuylen

In het Mintus woonzorgcentrum Van Zuylen in Sint-Kruis werd de honderdste verjaardag gevierd van Maria Vanmaeckelberghe. Ze is hiermee één van de 74 Brugse honderdjarigen of honderdplussers.
The post Maria viert 100ste verjaardag in wzc Van Zuylen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alzheimermedicijn krijgt geen groen licht van Europese waakhond

Het Alzheimermedicijn Leqembi van farmabedrijven Eisai en Biogen heeft geen groen licht gekregen van de Europese geneesmiddelenwaakhond EMA. Dat heeft het EMA vrijdag meegedeeld. Het medicijn waarvan bewezen is dat het de opmars van de ziekte afremt, kreeg eerder wel een positief advies in de Verenigde Staten.

Lees meer »

Pensioenleeftijd moet naar omhoog in China

China wil de pensioenleeftijd verhogen. Op dit moment ligt de gemiddelde levensverwachting in China hoger dan in de Verenigde Staten, terwijl de huidige wettelijke pensioenleeftijd een van de laagste ter wereld is. Door de pensioenleeftijd op te trekken zou de krapte op de arbeidsmarkt worden aangepakt.

Lees meer »

Been van surfer aangespoeld na aanval door haai in Australië

Het afgerukte been van de surfer die dinsdagochtend lokale tijd door een haai aangevallen werd bij de Australische badplaats Port Macquarie , is aangespoeld op het strand. Dat heeft de politie gezegd. Het werd door buurtbewoners in ijs verpakt en vervolgens overgevlogen naar het ziekenhuis in Newcastle, waar de surfer wordt verzorgd.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Thuis bij prinses Delphine: “Als je ziet waar ik enkele jaren geleden stond, is alles vrij positief uitgedraaid”

Een opvallend rood-roze broekpak, met daarop de afbeelding van een vlinder. Prinses Delphine (56) straalde naar goede gewoonte op de nationale feestdag. Haar outfit was dan ook allesbehalve zomaar gekozen. Dat vertelde de prinses aan ‘Story’-journalist en royaltyexpert Wim Dehandschutter tijdens een exclusief gesprek bij haar thuis. Over haar outfit en de persoonlijke brief die vorig jaar uitlekte. “Het was

Lees meer »

Gigantische explosie in Bulgaarse vuurwerkfabriek: één dode, twee vermisten

Op de site van een vuurwerkfabriek in een voorstad van de Bulgaarse hoofdstad Sofia heeft zich een zware ontploffing voorgedaan. Hierbij zijn zes opslagplaatsen voor vuurwerk beschadigd geraakt. Een 49-jarige man is om het leven gekomen en zijn 20-jarige dochter heeft ernstige brandwonden opgelopen, aldus minister van Binnenlandse Zaken Kalin Stoyanov. Twee mensen worden nog vermist.

Lees meer »

Beste vrouwelijke Britse olympiër 6 maanden geschorst na opduiken van video waarin ze paard mishandelt: “Een inschattingsfout”

Donkere wolken pakken zich samen boven paardrijdster en drievoudig olympisch kampioene Charlotte Dujardin (39). De Britse kondigde al aan niet deel te zullen nemen aan de Olympische Spelen nadat een oude, mysterieuze video was opgedoken. Op de beelden, die nog altijd niét circuleren op sociale media, zou te zien zijn dat Dujardin haar paard fysiek mishandelt. Ze wordt al zeker

Lees meer »

“Sterkere partner voor onze klanten”: AAGB neemt Eldis uit Ieper over

Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) heeft Eldis NV overgenomen. Eldis is een Iepers bedrijf in de Dehemlaan. Reeds 50 jaar groothandel in de automotive (auto- en carrosserie onderdelen) en industriesector. De afdeling Wallecan staat in voor machines en toebehoren voor de metaalbewerking.
The post “Sterkere partner voor onze klanten”: AAGB neemt Eldis uit Ieper over appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laatste grote drugsbaron van zijn generatie ‘El Mayo’ (76) is na jaren dan toch opgepakt

De Mexicaanse drugsbaron Ismael ‘El Mayo’ Zambada, een van de oprichters van het beruchte Mexicaanse Sinaloa-drugskartel, is in handen van de Amerikaanse autoriteiten. Een van de zoons van Joaquin ‘El Chapo’ Guzmán, Joaquin Guzmán López, ook een belangrijke leider van het kartel, werd eveneens opgepakt. Ze werden in El Paso in de Amerikaanse staat Texas gearresteerd, zei de Amerikaanse procureur-generaal

Lees meer »

“Wonen in het centrum van Ieper is nog altijd betaalbaar”: vastgoedmakelaar Valentine Vancayzeele (30) over ondernemen in de Kattestad

Opgevoed met ondernemerszin in de papfles opende Valentine Vancayzeele al op haar 23ste haar eigen vastgoedkantoor. Zes jaar later kent de Elverdingse de Ieperse vastgoedmarkt op haar duimpje. “De Kiplinglaan en Leopold III-laan blijven toplocaties, maar het mooie aan vastgoed is dat er voor iedereen iets te vinden is.”
The post “Wonen in het centrum van Ieper is nog

Lees meer »