Oostendse taxibedrijven leggen werk neer tijdens drukste weekend van het jaar: “Wegens gebrek aan respect”

Oostende telt ruim zeventig actieve taxi’s en daarvan legden enkele bedrijven vanaf zaterdagavond 18 uur voor 24 uur het werk neer. De reden? Gebrek aan respect voor de werking van taxibedrijven en geen kans op dialoog met het stadsbestuur, zo klinkt het in een mededeling. “Laatste overleg was twee jaar geleden”, zet Hassib Ghosi (25) van taxibedrijf Anker.

Oostende beleeft momenteel hoogdagen met Oostende voor Anker. Jaarlijks brengen maar liefst 200.000 mensen een bezoek aan het maritieme evenement, gespreid over vier dagen. Wie vanaf zaterdagavond tot zondagavond een beroep wil doen op een taxi, zal vermoedelijk langer moeten wachten dan normaal. Volgens Hassib Ghosi, eigenaar van Taxi Anker, leggen verschillende taxibedrijven het werk neer. “Het zal ons verlies opleveren, maar we doen dat puur om iets te bereiken voor de toekomst”, zo zegt Hassib.

De taxichauffeurs vragen bijvoorbeeld een breder plan met een standplaats dichter bij het station. “Dat werd ons in 2022 al beloofd, maar we zijn ondertussen twee jaar verder”, vervolgt de man. “Klanten kunnen de huidige standplaats moeilijk vinden en ook toiletten voor de chauffeurs zouden er dringend moeten komen. Een kiss and ride-zone aan de ingang zou al een pak helpen. Verder is de standplaats te klein aan het Marie-Joséplein waardoor we regelmatig boetes ontvangen. Bij evenementen worden we aan de kant gezet in plaats van ons te betrekken.”

Communicatie

Volgens Hassib verloopt de communicatie tussen de stad en de taxibedrijven slecht. “Vooral bij de aanvraag van bepaalde vergunningen of bij het aanbrengen van wijzigingen. Ook de communicatie tussen de stad en de politie moet beter, want als er een wijziging komt in de routes tijdens evenementen van de stad is de politie daar niet altijd van op de hoogte met als gevolg dat wij boetes krijgen. Maar we vragen ook meer begrip als we mensen die minder mobiel zijn dichter willen afzetten”, aldus Hassib.

Er zouden volgens Hassib ook problemen zijn met de software voor de taximeters, waardoor ze een boete krijgen omdat die software niet correct ingesteld is. “Oostende is trouwens de enige stad waar taxi’s niet op tram- en busbanen mogen rijden. Ook dat zou het voor ons een pak gemakkelijker maken. We proberen al twee jaar in dialoog te gaan met het stadsbestuur, maar die dialoog komt er niet en ook een oplossing komt niet uit de bus. Dus kunnen we niet anders dan het werk neerleggen om een signaal te geven. Komen er geen oplossingen, dan gaan we harder optreden”, besluit Hassib.

Onbegrip

Bevoegd schepen Hina Bhatti (Open VLD) zit verveeld met de zaak en begrijpt de hele heisa niet. “Er is wel degelijk een perfecte communicatie tussen mijn kabinet en de taxibedrijven”, reageert de schepen. “Alle vragen vanuit de sector worden wel degelijk beantwoord. Ik weet dat er ontevredenheid was over de tijdelijke standplaatsen door Oostende voor Anker. We hebben de sector gecontacteerd en begin juni werd een datum geprikt om samen te zitten met de sector om naar hun verzuchtingen te luisteren.”

The post Oostendse taxibedrijven leggen werk neer tijdens drukste weekend van het jaar: “Wegens gebrek aan respect” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“We geloven er nog in”: EK-dorp houdt de moed erin

De voetbalfans op het Nelson Mandelaplein blijven erin geloven. “Het is altijd afwachten wat de eerste wedstrijd zal geven. De oefenmatchen waren ook niet denderend, maar ik geloof erin”, zegt Alessio De Min. Hij support samen met Hamza El Mnaouch en Jolien Tytgat.
The post “We geloven er nog in”: EK-dorp houdt de moed erin appeared first on KW.be.

Lees meer »

700 bakken bier, 16.800 flesjes en 1 dildo verrassen Thimen (25) en Frauke (24) na huwelijk: “Dit is wel een erg groot cadeau”

Meer dan dertig vrienden zetten de grote middelen in om de woning van Thimen Rogiers en Frauke Struelens te ommuren met 700 bierbakken in het West-Vlaamse Koekelare. In de tuin vonden ze 16.800 flesjes en aan de verlichtingspaal voor hun huis hing een dildo te bengelen. “We moesten eerst opruimen voor we naar binnen konden”, lacht het koppel dat maandag

Lees meer »

Vrouw met 4,9 promille in auto: “Drie flessen wodka gedronken na botsing”

4,9 promille in het bloed, drie flessen wodka in de auto en zichzelf beplast: zo trof de politie een 41-jarige bestuurster aan in haar wagen. Twee weken later werd ze opnieuw met 3,2 promille vanachter het stuur gehaald. “De recordhouder van ál onze dossier”, zuchtte het openbaar ministerie tijdens het proces van de vrouw in de politierechtbank van Sint-Niklaas. Daar

Lees meer »

Russisch staatsbezoek aan Noord-Korea officieel afgetrapt

De Russische president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben woensdag een grote ceremonie bijgewoond op het centrale plein van de hoofdstad Pyongyang. Het gaat om het officiële startschot van het Russische staatsbezoek, aldus Russische persagentschappen.

Lees meer »

“Netflix vroeg mij, maar ik heb gepast”: dit zijn de Rode Duivels-vrouwen en dit wist je nog niet over hen

We wensen niemand een stevige portie eenzaamheid toe, behalve… de dames in dit artikel. Want als de partners van onze Rode Duivels hun ventje nog een maand moeten missen, dan betekent dit dat we de finale spelen op het EK in Duitsland. In afwezigheid van Mishel Gerzig (mevrouw Courtois) missen onze Belgische spelersvrouwen misschien nog één mespuntje glamour, maar met

Lees meer »

Ronaldo en Martínez met de schrik vrij na winning goal in toegevoegde tijd: “Ongelooflijke persoonlijkheid getoond”

Cristiano Ronaldo en Portugal zijn ternauwernood aan puntenverlies ontsnapt in hun eerste wedstrijd van het EK. Roberto Martínez deed de wenkbrauwen fronsen door pas in de laatste minuut van de reguliere speeltijd drie wissels door te voeren, maar aan het einde van de rit bleken het gouden wissels. Want het was invaller Francisco Conceição – jawel, zoon van – die

Lees meer »

“De zomer start niet morgen maar vandaag al”: waarom astronomische seizoenen niet altijd op de 21ste beginnen

De zomer start op 21 juni, of dat hebben velen van ons zo geleerd. Maar klopt dat wel? “Het is een misverstand dat nog heel vaak de ronde doet”, vertelt Martijn Peters. “Onze seizoenen beginnen immers niét altijd op de 21ste van de maand. De astronomische zomer begint niet morgen maar vandaag, op 20 juni.” Onze HLN-wetenschapsexpert legt uit hoe

Lees meer »

Jong duo dat spoor van vernieling door Knokke trok tijdens ‘dronken avondje uit’ hoeft niet naar cel, maar krijgt wel gepeperde rekening

Met een glaasje te veel op beschadigden twee jongelui een hele resem wagens, waaronder een Porsche Panamera, in Knokke. De rechter stuurt hen niet naar de gevangenis, maar gaf hen wel een gepeperde rekening mee naar huis.
The post Jong duo dat spoor van vernieling door Knokke trok tijdens ‘dronken avondje uit’ hoeft niet naar cel, maar krijgt wel

Lees meer »

Stad Izegem lanceert proefproject met‘pizzavuilnisbakken’: “Ontworpen door onze eigen medewerkers”

Het aantal vuilnisbakken op het openbaar domein is in Izegem de voorbije jaren uitgebreid met maar liefst 85 extra vuilnisbakken. Daar komen nu ook twee pizzavuilnisbakken bij. “Met de juiste vuilnisbak op de juiste plaats willen we onze stad nog netter houden”, vertelt schepen van openbaar domein Caroline Maertens.
The post Stad Izegem lanceert proefproject met‘pizzavuilnisbakken’: “Ontworpen door onze

Lees meer »

Studenten zoeken steun om surfkampen voor jongeren uit kansengroepen te organiseren

Jongeren uit kansengroepen hebben minder de mogelijkheid om een surfervaring te beleven. Liselotte Oyen en Oliver DeWolf proberen daar met hun vzw Monstergolf verandering in te brengen. Met de steun van acht studenten uit het studiegebied sociaal agogisch werk gaan ze op zoek naar de middelen daarvoor. “Omdat surfen zo’n deugd doet, fysiek maar zeker ook mentaal.”
The post

Lees meer »