Meer dan 670 doden na aardverschuiving in Papoea-Nieuw-Guinea

In Papoea-Nieuw-Guinea zijn mogelijk meer dan 670 mensen omgekomen na een aardverschuiving. Een gebied van 200 vierkante kilometer ligt onder het puin.

 

Meer krantenkoppen in België

Metejoor zingt ‘Groot’ op podium van ‘Tien om te Zien’ en krijgt muzikale begeleiding van DrumSpirit uit Moorslede

Maandagavond stond ook Metejoor op het podium van ‘Tien om te Zien’ aan de Rotonde in Westende. Deze bekende zanger zong zijn jongste hit ‘Groot. Metejoor alias Joris stond niet alleen op het podium. Hij werd begeleid door acht muzikanten van DrumSpirit uit Moorslede.
The post Metejoor zingt ‘Groot’ op podium van ‘Tien om te Zien’ en krijgt muzikale

Lees meer »

Finland verdenkt Russisch schip van schending territoriale wateren

Finland verdenkt een Russisch schip ervan vrijdagmiddag de Finse territoriale wateren te zijn binnengevaren. In een verklaring van het Finse ministerie van Defensie staat dat de kustwacht het incident onderzoekt en dat verdere informatie in de loop van het onderzoek vrijgegeven zal worden. Het incident vond plaats in het oostelijke deel van de Finse Golf.

Lees meer »

Neos Izegem lanceert ‘verenigingspil’ voor meer verbondenheid

“Neos is een vereniging waar iedere 55-plusser, die actief in het leven staat én van een stukje cultuur en andere interessante activiteiten wil genieten, zich thuis zal voelen”, zegt Rudy Pattyn, voorzitter van de lokale afdeling. Onlangs sloten ruim 80 leden het voorbije werkjaar af met een ‘Zomerhappening’ in kasteel Wallemote.
The post Neos Izegem lanceert ‘verenigingspil’ voor meer

Lees meer »

VRT bouwt exclusiviteitscontracten af en lanceert nieuwe constructie voor BV’s, maar er zit een addertje onder het gras

Geen grote vergoedingen meer voor exclusiviteit of voor zogenaamde ‘consultancy-opdrachten’. De VRT stuurt zijn exclusieve verbintenissen met BV’s – in alle stilte – wel degelijk bij. De openbare omroep moet de exclusiviteitscontracten immers afbouwen tegen 2025. Kobe Ilsen is daar een eerste voorbeeld van. En nieuwe gezichten zoals Pommelien Thijs en Zita Wauters krijgen een minder strikte deal, die hen

Lees meer »

Analisten voorspellen dat ‘Deadpool & Wolverine’ records breekt

De nieuwe superheldenfilm Deadpool & Wolverine gaat komend weekend records breken. Dat voorspellen analisten in Variety. De verwachting is dat de langverwachte derde film over het tegendraadse personage Deadpool (Ryan Reynolds) in de VS opent met meer dan 160 miljoen dollar. Daarmee zal het de beste opening zijn voor een film die gekeurd is voor zeventien jaar en ouder.

Lees meer »

Niet te missen: dé gids voor de Olympische Spelen in Parijs

De Olympische Spelen in Parijs naderen met rasse schreden en zoals bij elk groot sportevenement heeft HLN ook voor deze Spelen een gids in petto. Wat moet u nóg weten om alles straks vanop de eerste rij te kunnen volgen? Welke Belgen komen er in actie? En kan ik nog tickets kopen? Uw handleiding voor Parijs 2024.

Lees meer »

“Medailles zijn soms grote kunst op klein formaat”: Koksijde toont catalogus en expo over unieke collectie van Yvo Peeters

Koksijdenaar Yvo Peeters (75) reisde zo’n 50 jaar de hele wereld rond. Die reisverhalen bundelde hij vorig jaar in zijn boek ‘Vanuit de Westhoek de wijde wereld in’. Yvo pende meer dan 100 boeken, poëziebundels en essays bij elkaar. Daaraan voegt hij nu een opmerkelijke publicatie toe: ‘Vita Metallica’, gekoppeld aan een medailletentoonstelling in het Koksijdse gemeentehuis.
The post

Lees meer »

Geen treinen tussen Lille-Flandres en Kortrijk of Doornik zaterdag door staking SNCF

Door een staking bij de Franse spoorwegmaatschappij SNCF zullen er zaterdag vanuit Kortrijk of Doornik geen IC-treinen rijden naar het station Lille-Flandres, in de Noord-Franse stad Rijsel. Dat heeft de Belgische spoormaatschappij NMBS vrijdag meegedeeld.
The post Geen treinen tussen Lille-Flandres en Kortrijk of Doornik zaterdag door staking SNCF appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN KAART 4 op de 10 toeristen komt uit het buitenland: hoe populair is jouw gemeente bij internationale gasten?

Zelf trekken we in de zomer niet alleen naar de eigen kust, maar ook graag naar het buitenland. Buitenlanders brengen op hun beurt graag een bezoekje aan onze provincie. Vier op de tien toeristen die vorig jaar in West-Vlaanderen logeerden, reisden vanuit een ander land naar onze streek. “Belgen hebben hun eigen land herontdekt”, aldus Westtoer.
The post IN

Lees meer »

KIJK. Deelneemster schoonheidswedstrijd onthult dat ze slachtoffer werd van huiselijk geweld. En dat dader in het publiek zit

Opmerkelijk moment tijdens de verkiezing van Miss Kansas in de Verenigde Staten. Toen kandidate Alexis Smith (25) gevraagd werd naar haar ambities mocht ze verkozen worden, antwoordde ze dat ze een einde wilde maken aan “ongezonde en gewelddadige relaties”. Daarop onthulde ze dat ze zelf het slachtoffer was van huiselijk geweld. En dat de dader in het publiek zat.

Lees meer »

Nick Bril draait in afwachting van proces set op Tomorrowland: “Als je weet wat zijn hulpkok overkwam, is dansen ongepast”

Zijn beats kwamen lekker. Net als zijn exclusieve gerechtje even verderop. Sterrenchef Nick Bril (40) is volop verwikkeld in de zaak rond het ongeval waarbij zijn sous-chef beide benen verloor, maar lonkte met een DJ-set op Tomorrowland nadrukkelijk richting feest. “Sorry, ik ga vandaag niets vertellen,” klonk het tijdens zijn soundcheck. Zijn strandje oogde lang verlaten en wie danste deed

Lees meer »

Sarah (28) heropent modieuze kapperszaak in Sky District: “Wens van mijn oma in vervulling gebracht”

Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van Sarah Leona heropende zaakvoerster en bezielster Sarah Vanheuverbeke (28) op dinsdag 23 juli met trots haar kapperszaak in het ultrahippe Sky District. Ook het interieur kreeg een volledige metamorfose. “In Marokko was ik erg onder de indruk van de oosterse bouwstijl. Dat wilde ik ook doortrekken in mijn eigen kapsalon”, klinkt het alvast.<br

Lees meer »

Prinses Delphine vindt het fantastisch om in België te leven: “Ik geloof in voorbestemming. Het is niet Londen, het is hier”

Een opvallend rood-roze broekpak, met daarop de afbeelding van een vlinder. Prinses Delphine (56) straalde naar goede gewoonte op de nationale feestdag. Haar outfit was dan ook allesbehalve zomaar gekozen. Dat vertelde de prinses aan ‘Story’-journalist en royaltyexpert Wim Dehandschutter tijdens een exclusief gesprek bij haar thuis. Over haar outfit en de persoonlijke brief die vorig jaar uitlekte. “Het was

Lees meer »

Bakkerij Petris uit Wenduine krijgt label 100% West-Vlaams: “We werken met grondstoffen die uitsluitend van eigen bodem komen”

Na een geslaagde tweede deelname aan het culinair event Kok@Zee mocht bakkerij Petris uit Wenduine het kwaliteitslabel ‘100% West-Vlaams’ op zak steken. “Het label betekent voor ons wel wat: we drukken onze naam in West-Vlaanderen, met grondstoffen die uitsluitend van eigen bodem komen”, zegt zaakvoerder Tristan van bakkerij Petris.
The post Bakkerij Petris uit Wenduine krijgt label 100% West-Vlaams:

Lees meer »

IN BEELD. BV’s loslippig over hun liefdesleven op première van ‘Gert & James Zomerrevue’: “Ons huwelijk is voor september 2025″

Het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne rolde zondagavond de paarse loper uit voor de première van ‘De Gert & James ZomerRevue’. Gastheren Gert Verhulst en James Cooke zorgen – aan de zijde van Karen Damen en Ruth Beeckmans – voor een show vol glamour, humor en muziek. Heel wat nieuwsgierige BV’s kwamen een kijkje nemen.

Lees meer »