Matijs Van Strijthem en Auke De Buysser zijn de Belgische kampioenen bij de junioren in Koksijde

Matijs Van Strijthem bij de jongens en Auke De Buysser bij de meisjes hebben zich zondag in Koksijde tot Belgische kampioenen bij de junioren gekroond.

De meisjes junioren kregen 8 ronden van elk 11,1 kilometer af te werken. De titelstrijd werd beslist na een sprint met een omvangrijke groep met 28 rensters. Auke De Buysser bleek daarin de snelste. Zij haalde het voor Olivia Vercruysse en Falke Kerkhof. Alexe De Raedemaeker viel net naast het podium, Anna Corvers eigende haar de vijfde plaats toe. Auke De Buysser volgt Hélène Hesters op als kersvers Belgisch kampioene.

De jongens junioren dienden 11 ronden van elk 11,1 kilometer te rijden. Matijs Van Strijthem was de sterkste na een sprint met zeven renners. Van Strijthem ging respectievelijk Jasper Schoofs, Aldo Tailleau, Mats Vanden Eynde en Matteo Vanhuffel vooraf. De renner van Van Moer Logistics volgt Jarno Widar op als kersvers Belgisch kampioen.

The post Matijs Van Strijthem en Auke De Buysser zijn de Belgische kampioenen bij de junioren in Koksijde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Man beklimt beroemde fontein in Rome, maar wordt achternagezeten door agenten: “Kat- en muisspel op fontein duurde zeker 5 minuten”

Een 27-jarige Oekraïner probeerde dinsdag op een van de stenen paarden van de Trevifontein in Rome te rijden. De man beklom het meer dan 260 jaar oude bouwwerk, maar Italiaanse politiemannen kregen hem al snel in de gaten en probeerden hem bij de kraag te vatten. “Maar hij kon telkens uit hun greep ontsnappen”, aldus de Kosovaarse toerist die alles

Lees meer »

Bij start van ‘Fresh Prince of Bel-Air’ had hij 2,6 miljoen schulden: Oscar-klap was niet de eerste uitschuiver van Will Smith

In ‘Bad Boys: Ride or Die’ maakt Will Smith (55) momenteel zijn grote comeback. De hoofdrol van rechercheur Mike Lowrey is hem op het lijf geschreven, want ook in zijn privéleven begaf Will zich al vaak op extreem glad ijs. Twaalf uitschuivers heeft hij intussen op zijn naam, met alle gevolgen van dien. “Die nacht in de gevangenis was de

Lees meer »

Rijkste familie van het Verenigd Koninkrijk veroordeeld voor uitbuiten van Indiaas personeel in Zwitsers buitenverblijf

Een Zwitserse rechtbank heeft gevangenisstraffen opgelegd aan 4 leden van de Hinduja-familie, de rijkste familie in het Verenigd Koninkrijk. De Hinduja’s werden veroordeeld voor het uitbuiten van Indiaas personeel in hun villa in Genève. Prakash Hinduja en zijn vrouw Kamal werden elk veroordeeld tot 4 jaar en 6 maanden gevangenisstraf; hun zoon Ajay en zijn vrouw Namrata kregen 4 jaar.

Lees meer »

Bye bye Jude? “Bellingham vormt helemaal geen koppel met Nederlands model. Het is louter een stunt”

Waar was Jude? Neen, ‘t was – in tegenstelling tot zijn opener tegen Servië – niet de avond van Bellingham gisteren in Frankfurt. Een 4,5/10 voor ‘Daily Mail’: “Van Roy of the Rovers (een Engelse voetbalstripheld, nvdr) naar Doncaster Rovers.” En waar menig Engelse WAG (Wives and Girlfriends van spelers) present tekende, was er opnieuw geen spoor van het Nederlandse

Lees meer »

Patrick Himpe verrast door collega’s nu hij 50 jaar aan de slag is bij drukkerij van textielbedrijf LANO

Op 17 juni is drukker Patrick Himpe dag op dag 50 jaar aan de slag in de drukkerij van textielreus LANO in Harelbeke. Hij werd verrast met een versierd bureel door personeelsdirecteur Karel Lagast en collega’s Maureen Verhoye, Heidi Debakker en Isabelle Vandamme. “Een zeer aangename verrassing”, aldus Patrick.
The post Patrick Himpe verrast door collega’s nu hij 50

Lees meer »

Hond vindt stok met wespennest en dat breekt zijn baasje zuur op

Een Chinese man lag vorige week te relaxen in zijn tuin toen zijn golden retriever trots een gevonden stok kwam afgeven. Het was echter geen gewone stok, want aan de tak hing … een wespennest. De insecten waren niet blij dat hun rust verstoord werd, want ze vielen de man onmiddellijk aan. De viervoeter voelde zich nadien wel schuldig dat

Lees meer »

KIJK – Bekende fontein met zwevende kraan op rotonde in Ieper bedekt met schuim: “7.500 liter water verspild, we dienen klacht in”

In Koekelare ontstond afgelopen woensdag een schuimtapijt in de fontein van een rotonde door een flesje Dreft, zaterdag vloog het schuim in het rond op een rotonde in Ieper.
The post KIJK – Bekende fontein met zwevende kraan op rotonde in Ieper bedekt met schuim: “7.500 liter water verspild, we dienen klacht in” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lowiese Seynhaeve naar OHL: “Nood aan meer uitdaging”

Promotie voor Lowiese Seynhaeve (24)! De doelvrouw van Zulte Waregem speelt volgend seizoen bij Oud-Heverlee Leuven, een van de drie topclubs in het Belgische vrouwenvoetbal. Om bij OHL titularis te worden gaat ze de concurrentie aan met Faye Lammertijn, een andere West-Vlaamse. Hogerop Seynhaeve, geboren in Wevelgem maar al enige tijd inwoner van Aalst, stond
The post Lowiese Seynhaeve

Lees meer »

Een vreselijke man, maar een geweldige manager: zo stuwde Joe Jackson zijn kinderen met ijzeren vuist naar de top

Deze maand is het vijftien jaar geleden dat Michael Jackson op vijftigjarige leeftijd overleed. Hij werd nog negen jaar overleefd door zijn vader Joe, een man die bekendstond als een bullebak, liefdeloze vader en manager met losse handjes. Onder zijn impuls bereikten al zijn kinderen de showbizztop, maar de trauma’s die daarmee gepaard gingen, zijn niet te tellen. “Ik hoorde

Lees meer »