Macron betreurt “fascinatie voor autoritarisme” in Europa aan vooravond verkiezingen

De Franse president Emmanuel Macron betreurt “de fascinatie voor autoritarisme” in Europa. Hij heeft zondag in Berlijn opgeroepen te gaan stemmen in de komende Europese verkiezingen van 6 tot 9 juni om de democratie te “verdedigen”. 

Meer krantenkoppen in België

Leerlingenraad De Zonnebloem krijgt inspraak

De leden van de leerlingenraad van de gemeentelijke basisschool hebben niet alleen interesse voor het leven op hun school maar ook opmerkingen over hun schoolomgeving. Daarom trokken ze naar het gemeentehuis om er hun grieven en wensen toe te lichten. Als raadsleden voor een uur kregen ze allemaal een zitje in de raadszaal. Verkeersveiligheid in
The post Leerlingenraad De

Lees meer »

Twee miljoen mensen klimmen heuvel op voor hadj

De hadj, de jaarlijkse pelgrimstocht naar Mekka, loopt stilaan ten einde. Zaterdag hebben talloze gelovigen zich verzameld in Arafat, waar de profeet Mohammed zijn laatste preek zou hebben gegeven. Daar werd onder meer gebeden voor de Palestijnen in de door oorlog geteisterde Gazastrook.

Lees meer »

Vlaams Belang de grootste in Limburg

Hoewel N-VA op federaal niveau standhoudt, moet de partij in Limburg wel Vlaams Belang laten voorgaan. Daarmee is Limburg één van de drie Vlaamse provincies waar extreemrechts de grootste is.

Lees meer »

Opnieuw een bestelwagen gestolen in Wervik, dit keer in de Aststraat: “Het waren geen grote gasten, wel zeer breed. Dat viel op”

Donderdagnacht omstreeks 3 uur is op de hoek van de Aststraat en de drukke Geluwesesteenweg in Wervik een bestelwagen met een laadbak van de APK Group gestolen. Een buurtbewoner zag vijf daders. Ze reden weg in de richting van de rotonde op de expresweg N58 en konden daar alle richtingen uit. Toeval of niet ontweken de daders het stadscentrum waar

Lees meer »

LIVE. Derde dodelijk slachtoffer gevonden onder puin, nog twee vermisten

Bijna veertien uur na de explosie in Hoboken is een derde dodelijk slachtoffer onder het puin teruggevonden. Het duurde daarna nog een tijd vooraleer de politie de officiële bevestiging gaf. Op dit moment wordt nog gezocht naar twee vermisten. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. Twee verdiepingen zijn ingestort, een deel van het gebouw is weggeblazen. De oorzaak

Lees meer »