LIVEBLOG GIRO. Vier vluchters openen de finale van slotetappe, kan Merlier spurten naar winst?

De slotetappe in de Giro is onderweg en de finale is geopend.Het ziet er naar uit dat we gaan spurten en daar is Tim Merlier dé Belgische kanshebber op winst. Lukt het de Belg om als eerste over de meet te komen? Volg het hieronder op de voet! 

Meer krantenkoppen in België

Open VLD kiest in loop van augustus nieuwe voorzitter

In de loop van augustus is de nieuwe voorzitter van Open VLD bekend. Het ontslagnemend partijbestuur van de Vlaamse liberalen heeft het licht op groen gezet voor het verloop van de voorzittersverkiezingen. Al wordt de timing donderdag nog voorgelegd aan de partijraad.

Lees meer »

Strandbibliotheek in Zeebrugge terug open vanaf 1 juli

Op het strand van Zeebrugge vind je dit jaar voor de 22ste maal op een rij de strandbibliotheek. Je kan er zeven dagen op zeven tussen 10.30 en 17.30 uur volledig gratis (zonder lidgeld te moeten betalen) boeken, strips en magazines uitlenen.
The post Strandbibliotheek in Zeebrugge terug open vanaf 1 juli appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rechter laat aanklacht tegen Alec Baldwin vanwege van onvrijwillige doodslag bij opname film niet vallen

Een poging van de Amerikaanse acteur Alec Baldwin om de aanklacht van onvrijwillige doodslag tegen hem van tafel te krijgen, is door een rechter in New Mexico afgewezen. De rechtbank vindt dat een jury moet beslissen of roekeloosheid heeft geleid tot de dood van cameravrouw Halyna Hutchins tijdens opnames van de western Rust in 2021, meldt het blad ‘Variety’.

Lees meer »

Worden Milo en Liam dan toch nog een koppel in de seizoensfinale? Dit is wat Mathias Mesmans erover kwijt kan

Seizoen één van de VTM-telenovelle ‘Milo’ zit er bijna op. Nu vrijdag staat er een razendspannende seizoensfinale te wachten. Welke snode plannen heeft Lou (Sieg De Doncker) in petto, die zijn breekpunt bereikt heeft en wrok koestert tegenover zijn broer Liam? Het antwoord volgt snel. Reporter Jarne trok naar de set in Boortmeerbeek voor een gesprek met acteur Mathias Mesmans.

Lees meer »

Steeds meer Belgen gebruiken antidepressiva

De voorbije vijf jaar is het gebruik van antidepressiva bij de Belgen met zo’n 8 procent gestegen. Dat blijkt uit een onderzoek van Onafhankelijke Ziekenfondsen bij 2,3 miljoen leden. De ziekenfondsen roepen toekomstige regeringen op om de nodige aandacht te hebben voor geestelijke gezondheidszorg.

Lees meer »

180 zonnepanelen moeten Nieuwpoortse Vismijn verduurzamen

Op het dak van de stedelijke Vismijn in Nieuwpoort worden 180 zonnepanelen geplaatst. De installatie kadert in het streven van de Stad om zijn patrimonium te verduurzamen door om te schakelen naar herbruikbare energie.
The post 180 zonnepanelen moeten Nieuwpoortse Vismijn verduurzamen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Inspirant in ‘t dorp opent inclusieve zomerbar

Inspirant in ’t dorp lanceert deze zomer een inclusieve zomerbar. In Bar Bol’Art zijn mensen met een verstandelijke beperking verantwoordelijk voor de aankleding en bediening.
The post Inspirant in ‘t dorp opent inclusieve zomerbar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slovakije ontbindt publieke omroep RTVS ondanks protesten

Het Slovaakse parlement heeft ingestemd met de ontbinding van de publieke omroep RTVS. Aan de stemming in hoofdstad Bratislava donderdagavond gingen maandenlange protesten van oppositiepartijen en RTVS-medewerkers vooraf. Uiteindelijk stemden alle 78 parlementsleden van de drie sociaaldemocratische en nationalistische regeringspartijen voor de controversiële wet. De parlementsleden van de oppositie verlieten echter uit protest de zaal en boycotten de stemming.

Lees meer »