LIVEBLOG F1. Max Verstappen verwacht ‘geen mirakels’ in straten Monaco vanaf derde startrij

Het Formule 1-circus strijkt dit weekend opnieuw neer in Monaco. De race door de straten van Monte Carlo zorgt altijd voor unieke beelden en spektakel. Max Verstappen raakte een muurtje in de kwalificaties en start morgen pas als zesde. Charles Leclerc zette de snelste tijd neer. Volg het op de voet in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Installatie van thuisbatterijen stuikt in elkaar: loont zoiets nog wel? “Volg eerst deze vier stappen”, zegt expert

De verkoop en installatie van thuisbatterijen is in Vlaanderen fors teruggevallen. Het aantal nieuwe installaties dit jaar staat zelfs op het laagste niveau sinds 2021. Dat blijkt uit cijfers van netbeheerder Fluvius. Maar hoe komt die sterke terugval er? En is een thuisbatterij nog wel de moeite? Energieconsulent Dieter Jong geeft in vier stappen advies.

Lees meer »

Steeds meer Vlamingen zeggen nieuws te mijden

Steeds meer Vlamingen zeggen nieuws te mijden: liefst 62 procent beweert soms of vaak nieuws te mijden, tegenover 48 procent in 2017. Dat blijkt uit het jaarlijkse Digital News Report, dat 47 nieuwsmarkten verspreid over de hele wereld onderzoekt. “Het blijft belangrijk om de groei van ‘nieuwsafhakers’ tegen te gaan en hen te informeren.”

Lees meer »

“Fouten nemen toe als radiologen constant gebeld worden door collega-artsen”: beroepsvereniging reageert na de gemiste diagnoses

“Drie jaar was de tumor aan het groeien, maar toch werd hij gemist op dienst radiologie.” Na de missers bij ZNA Cadix, getuigde Nikita bij HLN hoe radiologen van een ander ziekenhuis het zwarte bolletje in haar milt niet opmerkten. Dat roept vragen op. Is er dan geen controle? Hoe uitzonderlijk zijn zulke fouten? We klopten aan bij de Belgische

Lees meer »

Procureur eist 30 maanden cel tegen medeverdachte van Sven Pichal: “Weerzinwekkend, je geraakt niet zomaar aan zo’n beeldmateriaal”

Het parket van Antwerpen heeft maandag 30 maanden celstraf en 8.000 euro boete, waarvan een deel met probatie-uitstel mag zijn, geëist tegen musicalacteur Reuben D.B. Hij moest zich verantwoorden voor bezit en de verspreiding van kinderpornografisch materiaal. Reuben D.B. is een medeverdachte van radiopresentator Sven Pichal, die later op de dag voor de raadkamer verschijnt.

Lees meer »

LIVE. Overvloedige regen zorgt hier en daar voor wateroverlast: water loopt binnen in huizen in Lint, Graspop beslist vanavond over noodplan

Op verschillende plaatsen in Vlaanderen is er al veel regen gevallen. “Lokaal kan er tot 50 millimeter vallen”, aldus onze weerman David Dehenauw aan HLN. In Vlaanderen geldt code geel voor de provincies Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Hier en daar wordt er wateroverlast gesignaleerd. Volg al het nieuws over de regen in ons liveblog.

Lees meer »

KIJK. Grote vuurbal bij uitslaande brand bij Brucargo in Machelen, gebouw ingestort: “Ik rende naar buiten met mijn computer in de hand. En toen volgde een knal”

Er woedt momenteel een zware brand in het logistiek bedrijf Gosselin in het vrachtgebied Brucargo (Machelen) langs Brussels Airport. Dat bevestigt de brandweerzone Vlaams-Brabant West. De omgeving is afgesloten, wat zorgt voor de nodige verkeershinder. Het gebouw, zo’n 4000 vierkante meter groot, is inmiddels ingestort.

Lees meer »

Deceuninck rondt kaap van 100.000 ton gerecycleerde ramen

Het West-Vlaamse Deceuninck, wereldleider in duurzame raam- en deurprofielen, heeft de kaap van 100.000 ton gerecycleerde ramen bereikt. Dat werd donderdag gevierd tijdens de officiële opening van een recyclagehal in Diksmuide. De inwijding gebeurde door Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en executive chairman Francis Van Eeckhout.
The post Deceuninck rondt kaap van 100.000 ton gerecycleerde ramen appeared first on

Lees meer »

Indiase seizoensarbeider overleden in Italië nadat baas hem met afgerukte arm achterliet

In Italië is een Indiase seizoensarbeider overleden nadat zijn arm werd afgerukt bij een arbeidsongeval en hij door zijn werkgever gewond werd achtergelaten. Dat heeft de Italiaanse minister van Werk, Marina Calderone, woensdag bekendgemaakt. Calderone had het over een “barbaarse daad” en benadrukte dat de man bovendien was tewerkgesteld “zonder een fatsoenlijk contract”.

Lees meer »

Hond redt familie van gewapende inbreker, wordt diep gestoken in de nek: “De held die we allemaal nodig hebben in ons leven”

Een hond heeft in de VS zijn familie op heldhaftige wijze gered tijdens een home-invasion. Met gevaar voor eigen leven zette viervoeter Pancho alles op alles om een met een groot mes gewapende inbreker ervan te weerhouden zijn baasjes te bereiken. Het dier werd meermaals geschopt door de dief en diep in de nek gestoken, maar gaf niet af en

Lees meer »