LIVEBLOG ANTWERP-ANDERLECHT (18u30). Bosuil maakt zich klaar voor stevige sfeeractie – Ontdek de vermoedelijke 22 namen

Het was wonden likken op Neerpede deze week na de mokerslag die Club Brugge afgelopen zondag uitdeelde. Anderlecht moet hopen op een mirakel om alsnog landskampioen te worden. Volg de trip naar Antwerp op de voet in onderstaande liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Alzheimermedicijn krijgt geen groen licht van Europese waakhond

Het Alzheimermedicijn Leqembi van farmabedrijven Eisai en Biogen heeft geen groen licht gekregen van de Europese geneesmiddelenwaakhond EMA. Dat heeft het EMA vrijdag meegedeeld. Het medicijn waarvan bewezen is dat het de opmars van de ziekte afremt, kreeg eerder wel een positief advies in de Verenigde Staten.

Lees meer »

3 op de 10 werknemers krijgen onvoldoende ruimte om te rouwen na verlies van dierbare: “We weten ons geen houding te geven”

Rouwen vraagt tijd en ruimte, die werknemers op de werkvloer niet altijd krijgen. Dat blijkt uit een bevraging van de Antwerpse uitvaartspecialist Dela bij tweeduizend Belgen. Drie op de tien werknemers vinden dat ze geen of onvoldoende steun krijgen op het werk om te rouwen. Een luisterend oor bieden is belangrijker dan advies geven, zegt woordvoerster Marysia Kluppels.

Lees meer »

Eendracht Aalst mag van Voetbal Vlaanderen in Merelbeke spelen, gemeente vraagt juridisch advies

Voetbalclub Eendracht Aalst mag van Voetbal Vlaanderen komend seizoen in Merelbeke spelen. De club uit 1e provinciale zocht een nieuw stadion, omdat het van het stadsbestuur van Aalst niet meer in het Pierre Cornelisstadion mag spelen. Het gemeentebestuur van Merelbeke kan wel nog altijd beslissen dat het terrein om organisatorische of veiligheidsredenen niet geschikt is. De gemeente wint nu juridisch

Lees meer »

Brugse politierechter streng voor jonge moeder die kind in te kleine autostoel vervoert: “Als moeder kan ik dit niet begrijpen”

Een 24-jarige mama uit Oostende moest zich dinsdagvoormiddag voor de Brugse politierechtbank verantwoorden. Enkele agenten merkten tijdens een controle op dat de jonge mama haar kindje niet goed beveiligd in een autostoel vervoerde. Bovendien was de autostoel ook veel te klein en dus niet veilig genoeg.
The post Brugse politierechter streng voor jonge moeder die kind in te kleine

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. De KetnetBand brengt covers op Korenmarkt en 18-koppige band Free The Folk! maakt indruk op Luisterplein

Het is weeral dag drie van de Gentse Feesten! De KetnetBand brengt covers van populaire kinderartiesten op de Korenmarkt en Free The Folk! staat met 18 muzikanten op een podium en doet dat prima. Straks staat er onder meer een misviering in het Gents in de Sint-Jacobskerk op het programma en om 23 uur treedt Urbanus op op het Sint-Baafsplein.

Lees meer »

Wie wordt Kamala Harris haar running mate? Amerika-expert: “Ze kan best een witte man kiezen”

Nu alles erop wijst dat Kamala Harris de nominatie van de Democraten zal winnen, rijst de vraag wie haar running mate wordt. Waarnemers zijn het erover eens dat ze er goed aan zou doen een witte man op sleeptouw te nemen. Bart Kerremans, professor Amerikaanse politiek (KU Leuven), wikt en weegt vijf mogelijke kanshebbers: “De sterkste kanshebber heeft één nadeel:

Lees meer »

Achter de schermen op Tomorrowland, bij het testlab voor in beslag genomen drugs: “141 stalen getest, vooral XTC, cocaïne en ketamine”

Nieuw in de backstage van Tomorrowland: een testlab van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC). Alle in beslag genomen drugs tijdens het festival worden er getest op hun samenstelling: 141 stalen al op vrijdag. “Vooral stimulerende middelen, zoals XTC, cocaïne en ketamine, maar ook cannabis”, zegt het NICC aan VRT NWS. “Voorlopig hebben we festivalgangers nog niet rechtstreeks

Lees meer »

“Ik had dat meisje op die foto eerst niet herkend. Bleek het onze dochter te zijn”: prins Laurent over de vakantie en de Instagram van zijn zoon Aymeric (18)

Prins Laurent spendeert zijn zomer voorlopig in Tervuren, hij heeft het te druk om zijn gezin en ouders te vervoegen op vakantie in Zuid-Frankrijk. Wie zich echt uitleeft in zijn vakantie, is zijn zoon prins Aymeric (18). Hij geniet van het jetsetleven in Saint-Tropez. “Al moet hij die feestjes wel zelf betalen en werkt hij daarvoor als bediening in een

Lees meer »

“Zijn komst neemt geen grammetje verdriet weg”: Annelies (42) krijgt nieuwe baby jaar nadat Juliette (4) sterft aan agressieve bacterie

Juliette’tje Kroketje. U herinnert zich het meisje van vier misschien nog. In april vorig jaar stierf ze in amper zes dagen tijd aan een agressieve infectie. Het internet werd – op vraag van mama Annelies (42) – met hartjes en eenhoorns overspoeld. Iets meer dan een jaar na haar dood krijgt Juliette er een broertje bij: Clément. “Hij is absoluut

Lees meer »