Gemeente Pittem doopt vernieuwd groengebied om tot Pittemse Meersen

Afgelopen zaterdag werd door het gemeentebestuur van Pittem het vernieuwde groengebied langs de Gentsemeersweg voorgesteld aan het publiek. Dit stukje ongerepte natuur in hartje Pittem onderging de afgelopen maanden een flinke metamorfose. Het gemeentebestuur doopt de groene oase nu om tot een aantrekkelijke, natuurlijke ontmoetingsruimte en ging voor de nieuwe naam te rade bij de inwoners.

“Dankzij de samenwerking met Regionaal Landschap ’t Westvlaamse Hart (Groene Prikkels) en de steun van het ‘Herstelfonds Platteland’ is het gebied nu toegankelijker en diverser dan ooit tevoren”, vertelt burgemeester Denis Fraeyman (CD&V) tijdens de opening. “Ondanks de uitdagingen door het aanhoudende regenweer sinds het najaar van 2023, dat de terreinwerken bemoeilijkte, zijn de resultaten indrukwekkend.”

Vlonderpad en nestkastenwandeling

“Een gloednieuwe amfibieënpoel werd uitgegraven en de oever van de grote vijver werd afgeschuind om meer leven toe te laten”, vult schepen van Klimaat, Milieu en Duurzaamheid Stijn Vandenhende (CD&V) aan. “Daarnaast werd een stevig houten vlonderpad aangelegd doorheen de natste delen van het gebied, inclusief een houten ponton over de grote vijver en een houten brug over de kronkelende Zwartegatbeek. Een bijzonder hoogtepunt is ook de nestkastenwandeling, waarin verspreid over het terrein 22 verschillende nestkasten voor vogels en andere dieren geplaatst werden, elk voorzien van een QR-code die meer informatie geeft over de bewoners.”

Pittemse Meersen

Om al dat nieuws te vieren, organiseerde het gemeentebestuur op zaterdag een feestelijke dag met een gevarieerd programma. Zo kon je er onder meer terecht voor vrije wandelingen door het gebied, terwijl kinderen verderop in het gebied in de Explotheek konden ontdekken wat er allemaal in en op het water van de poel leeft. ‘s Avonds stond er nog een vleermuizen- en nachtvlinderwandeling op het programma.

Het hoogtepunt van de dag vond echter plaats om 15.30, toen het gemeentebestuur het gebied officieel zou openen en de nieuwe naam zou onthullen. Uit zo’n 30 voorstellen die de inwoners indienden, werd uiteindelijk de naam Pittemse Meersen gekozen. (csd)

The post Gemeente Pittem doopt vernieuwd groengebied om tot Pittemse Meersen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voorstelling verkiezing Zotte Keirl en Zotte Treze in Pittem

Op zaterdag 13 juli organiseert Unizo Pittem-Egem de verkiezing van de Zotte Keirl en Zotte Treze 2024. Opnieuw zullen drie meisjes en drie jongens het tegen elkaar opnemen om de felbegeerde muts of het kroontje in de wacht te slepen. Eén ding is zeker: de Zotte Keirl wordt zeker een Lowie of Louis.
The post Voorstelling verkiezing Zotte Keirl

Lees meer »

LIVE. Wat kunnen we de komende dagen nog verwachten? Weerman legt uit – Ook Rock Werchter bezorgd over festivalparkings na felle regen

Op verschillende plaatsen in Vlaanderen is er al veel regen gevallen. “Lokaal kan er tot 50 millimeter vallen”, aldus onze weerman David Dehenauw aan HLN. In Vlaanderen geldt code geel voor de provincies Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Hier en daar wordt er wateroverlast gesignaleerd. Volg al het nieuws over de regen in ons liveblog.

Lees meer »

Tiental deelnemers van triatlon Kortrijk ziek: “Misschien door water uit de Leie”

Enkele deelnemers van de Caaap Triatlon Duatlon in Kortrijk zijn achteraf ziek geworden. Het gaat vooral over maag- en darmklachten. Alle deelnemers kregen ondertussen een mail. De organisatie geeft aan dat het misschien door het Leiewater komt, al was dat voordien grondig getest.
The post Tiental deelnemers van triatlon Kortrijk ziek: “Misschien door water uit de Leie” appeared first

Lees meer »

“België stakingskampioen in Europa”

België blijft stakingskampioen van Europa, zo blijkt uit cijfers van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden. Per 1.000 werknemers is er in ons land sprake van 103 stakingsdagen per jaar in de periode 2013-2022.

Lees meer »