Dodental na Russische aanval met glijbommen op bouwmarkt in Charkiv loopt op tot 12

Het dodental van de Russische aanval op een centrum met bouwmaterialen in de Oekraïense stad Charkiv loopt op tot zeker 12. Dat melden lokale functionarissen. Er raakten ook 43 mensen gewond. Volgens de laatste berichten heeft Rusland de winkel met 2 glijbommen geraakt op het midden van de dag, toen veel mensen aan het winkelen waren. 

Meer krantenkoppen in België

Kaat (24) opent voor de vijfde keer haar Smoothiebar in Ingelmunster: “Met aangepaste drankkaart”

Tot en met zondag 15 september is iedereen tijdens het weekend voor het vijfde jaar op rij welkom in de zomerbar van Kaat Neerinck (24) in de Oostrozebekestraat 287a. Het aantal zitplaatsen werd opgetrokken en ook de menu- en drankkaart werd aangepast.
The post Kaat (24) opent voor de vijfde keer haar Smoothiebar in Ingelmunster: “Met aangepaste drankkaart” appeared

Lees meer »

Wordt studeren voor sommige jongeren binnenkort onbetaalbaar? “Bewust beleid rond studiekosten is nodig”

Voor steeds meer studenten is het financieel moeilijk haalbaar om verder te studeren. Dat heeft de Vlaamse Onderwijsraad (VLOR) becijferd. De kosten van studenten werden de afgelopen 3 jaar ongeveer 20 procent duurder, maar de financiële tegemoetkomingen voor studenten die het moeilijk hebben, stegen niet even sterk mee. De VLOR geeft de volgende Vlaamse regering daarom een advies om de

Lees meer »

“Ze gaven meer uit aan hun honden dan aan hun personeel”: rijkste familie van Verenigd Koninkrijk veroordeeld voor uitbuiting

De van oorsprong Indiase familie Hinduja is met een vermogen van meer dan 43 miljard euro de rijkste van Groot-Brittannië maar te gierig om zijn personeel ordentelijk te betalen. De Zwitserse rechtbank veroordeelde vier Hindujas tot 4 en 4,5 jaar cel wegens uitbuiting van hun bedienden. Die kregen hoop en al 6 euro om 18 uur per dag te werken.

Lees meer »

Zonnepanelen- en laadpalengroep EnergyVision werkt aan beursgang

De zonnepanelen- en laadpalengroep EnergyVision werkt aan een beursintroductie, zo schrijft De Tijd. Het proces zit wel nog in een pril stadium, maar het zou de eerste beursgang van enige omvang zijn op de Brusselse beurs in jaren. De laatste grote introducties waren – de afsplitsing van DEME en Syensqo niet meegerekend – die van chemiedistributeur Azelis (september 2021) en

Lees meer »

NV De Middenstand bestaat honderd jaar: “Wij zijn vrij uniek geworden”

Naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van De Middenstand worden de bestuurders van NV De Middenstand van Cuerne zondag ontvangen op het gemeentehuis. De verjaardag wordt voorts ook gevierd met een receptie in De Middenstand en een tentoonstelling in het oude gemeentehuis. “Wij zijn eigenlijk vrij uniek geworden.”
The post NV De Middenstand bestaat honderd jaar: “Wij zijn vrij

Lees meer »

Een vreselijke man, maar een geweldige manager: zo stuwde Joe Jackson zijn kinderen met ijzeren vuist naar de top

Deze maand is het vijftien jaar geleden dat Michael Jackson op vijftigjarige leeftijd overleed. Hij werd nog negen jaar overleefd door zijn vader Joe, een man die bekendstond als een bullebak, liefdeloze vader en manager met losse handjes. Onder zijn impuls bereikten al zijn kinderen de showbizztop, maar de trauma’s die daarmee gepaard gingen, zijn niet te tellen. “Ik hoorde

Lees meer »

Nacht van de Makers in Brugge: Bruges Fourchette is most wanted souvenir

Op de Nacht van de Makers in Brugge kregen acht makers het kwaliteitslabel Handmade in Brugge en ontving goudsmid Lore De Backer de ‘Prijs Jonge Makers’. Het opmerkelijke hebbeding The Bruges Fourchette, een frietvorkje in de vorm van het Belfort, werd er uitgeroepen tot Most Wanted Souvenir.
The post Nacht van de Makers in Brugge: Bruges Fourchette is most

Lees meer »

Frituristen Hannes Catanzaro en Heidi Coussens vervoegen Stadslijst voor Kortrijk: “Het zijn allebei ondernemers die schwung brengen”

Lijsttrekker Ruth Vandenberghe haalt versterking aan boord voor ‘haar’ Stadslijst voor Kortrijk. Zo bekleden Hannes Catanzaro, uitbater van Frites Unique en Heidi Coussens van de mobiele frituur Bernard een plekje op de lijst van de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. “Het zijn ondernemers als Hannes en Heidi die schwung brengen in onze stad. Dat is de spirit die we willen uitdragen met

Lees meer »

Jente Pironet van Portland heeft posttraumatische stress na kankerbehandeling: “Ik moest elke dag vechten voor het leven”

Jente Pironet (32), de frontman van Portland, kampt met posttraumatische stress als gevolg van zijn intensieve behandeling tegen kanker. Dat onthult hij in de VRT-podcast ‘Last Goodbye’. “Ik heb elke nacht zware nachtmerries, veel angst, veel trillingen,” zegt de zanger. Pironet maakte vorig jaar bekend dat hij getroffen was door hersenkanker en een chemokuur onderging die veel van zijn gezondheid

Lees meer »