Autobanden van tientallen wagens lekgestoken: “Deze schaal van vandalisme hebben wij hier nog niet meegemaakt”

Eén of meerdere daders hebben vannacht in Diest de banden lekgestoken van zo’n 30 wagens. “Dat is een schaal van vandalisme die wij hier nog niet hebben meegemaakt”, zegt Jan Konings, korpschef van de politiezone Demerdal-DSZ, die intussen een onderzoek geopend heeft.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Het moment waarop alle Britten hebben gewacht: prinses Kate verschijnt op balkon van Buckingham Palace

Vandaag vindt Trooping the Colour plaats, de jaarlijkse militaire parade ter gelegenheid van de verjaardag van de Britse vorst. Alle ogen zijn gericht op prinses Kate (42). Zij verschijnt na een maandenlange afwezigheid voor de eerste keer, sinds de aankondiging dat ze aan kanker lijdt, in het openbaar. De echtgenote van prins William kondigde haar aanwezigheid aan in een bericht

Lees meer »

Europa wil stokje steken voor doorvoer van Russische lng

Er is donderdag een principeakkoord afgeklopt door de Europese Unie over een nieuwe reeks sancties tegen Rusland. Zo ziet het ernaar uit dat de EU een stokje wil steken voor de doorvoer vloeibaar aardgas uit Rusland via Europese havens. Momenteel speelt de haven van Zeebrugge een zeer belangrijke rol in die doorvoer.

Lees meer »

Kris D’alleine en Niels Reynvoet als BK-leiders naar Ieper

Aan de zijde van Oost-Vlaming Niels Reynvoet is corijder Kris D’alleine aan een opmerkelijk seizoen bezig. Het duo staat momenteel comfortabel aan de leiding in het Belgisch kampioenschap en kan daardoor zonder druk richting de belangrijke afspraak in Ieper.
The post Kris D’alleine en Niels Reynvoet als BK-leiders naar Ieper appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorzitter SV Moorslede op lijst van NVAPlus

Voorzitter Yves Debisschop (44) van tweedeprovincialer SV Moorslede stapt in de politiek. Voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober staat hij op de lijst van NVAPlus.
The post Voorzitter SV Moorslede op lijst van NVAPlus appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We willen de club daar krijgen waar het zou moeten staan”: KFC Meulebeke wil rug rechten na desastreus seizoen

Na een desastreus seizoen met een degradatie tot gevolg, probeert KFC Meulebeke de rug te rechten in tweede provinciale. Er tekenden negen nieuwe spelers voor de eerste ploeg en er kwamen vijf spelers bij voor de beloften. In de vernieuwde kantine zijn ze samen met de aangepaste staf voorgesteld.
The post “We willen de club daar krijgen waar het

Lees meer »

Russisch staatsbezoek aan Noord-Korea officieel afgetrapt

De Russische president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben woensdag een grote ceremonie bijgewoond op het centrale plein van de hoofdstad Pyongyang. Het gaat om het officiële startschot van het Russische staatsbezoek, aldus Russische persagentschappen.

Lees meer »

16 nieuwe woningen in de Jeanne Vande Puttelaan

Het lokaal bestuur leverde een omgevingsvergunning af voor een bouwcomplex op het einde van de Jeanne Vande Puttelaan. Er komen 16 nieuwe eengezinswoningen.
The post 16 nieuwe woningen in de Jeanne Vande Puttelaan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunst in Oostende is meer dan Ensor: nieuwe expo ‘In de schaduw van de meester’ zet tijdgenoten in de kijker

Ensor is Oostende en Oostende is Ensor. Maar de stad aan Zee voedde en inspireerde nog tal van andere kunstenaars die banden hadden met de Meester himself. Toch eisen deze kunstenaars hun eigen plaats in de Oostends kunstscene op. De tentoonstelling ‘In de schaduw van de meester’ gunt hen een terecht podium in het stadsmuseum.
The post Kunst in

Lees meer »

Ontwijde Godelievekerk in Brugge krijgt drie nieuwe functies

De Godelievekerk in de Brugse deelgemeente Sint-Michiels, die begin 2023 werd aangekocht door Stad Brugge, krijgt in afwachting van een definitieve bestemming drie nieuwe functies. De ruimte wordt verdeeld onder drie gebruikers: opslag voor de processie van Blindekens, ruimte voor scholen in de buurt en bijhorende vakantiewerking Kwibus en de tenslotte de fietsbib.
The post Ontwijde Godelievekerk in Brugge

Lees meer »