600 muziekliefhebbers genieten van alternatief muziekfestival RSL Jazz

De zevende editie van RSL Jazz streek zaterdag neer in de voormalige gebouwen van de Kringloopwinkel op de Site Noord in Roeselare. Ruim zeshonderd jazzliefhebbers genoten van dit alternatieve muziekfestival.

Nog voor één noot weerklonk op Site Noord in de Désiré Mergaertstraat was RSL Jazz al uitverkocht. Reeds in de vooravond liep het binnenplein gezellig vol. Het publiek, waaronder opvallend veel jongeren en kinderen, genoten van wat er op het podium gebeurde maar evenveel van drankjes en hapjes. Dat er in de omgeving van de festivallocatie weinig parkeergelegenheid is, was geen probleem. Aan het grote aantal fietsen te zien, had zowat iedereen de auto thuis gelaten.

De optredens vonden afwisselend plaats op het buitenpodium en in de loods waar tot voor kort de pop-upskatepiste stond. Op de affiche opnieuw een geslaagde mix van jazz en andere genres als hiphop, impro en global sounds, met gasten uit binnen- en buitenland. Afsluiten deed men met een stevige dj-set.

RSL Jazz 25

De organisatie blikt terug op een geslaagde editie en gaat meteen op zoek naar een alternatieve site voor RSL Jazz 25. Die aparte locaties, en ook de samenwerking met de buurt en met Roeselaarse organisaties en ondernemers, zijn de troeven van het festival. Eerder klonken de jazztonen al aan de kop van de vaart in de gebouwen van Hanekop, in de voormalige bibliotheek De Vriendschap en in de tuin achter de bunker op Krottegem.

The post 600 muziekliefhebbers genieten van alternatief muziekfestival RSL Jazz is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

WEERBERICHT. Tijdelijk droger vandaag, maar dan weer buien à volonté

Er lijkt geen einde te komen aan het kwakkelweer. De zwakke regenzone verlaat vrijdagochtend dan wel ons land, maar het blijft nog vrij grijs. In de namiddag verschijnen er enkele opklaringen en ontwikkelen er zich enkele buien, vooral dan in het westen. ‘s Avonds bereikt een gestructureerde buienlijn ons land. Enkele donderslagen zijn niet uitgesloten.

Lees meer »

Leon Defraeye herleeft in brochure en tentoonstelling in OC d’Iefte in Deerlijk

Het komende weekend wordt ereschepen Leon Defraeye (1899- 1977), 125 jaar na zijn geboorte, in de schijnwerpers gezet met een boek en tentoonstelling in OC d’Iefte. Niet alleen de politicus maar ook als schrijver, verzamelaar, folklorist en nog veel meer.
The post Leon Defraeye herleeft in brochure en tentoonstelling in OC d’Iefte in Deerlijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goederentrein ramt sneltrein in India: minstens 8 doden

Bij een aanrijding tussen een goederentrein en een sneltrein in de Indiase deelstaat West-Bengalen zijn zeker acht doden gevallen. Een twintigtal anderen raakte gewond, meldt India Today. Andere media melden al 15 dodelijke slachtoffers. De goederentrein reed van achteren op de stilstaande sneltrein in.

Lees meer »

Zorgen om Kylian Mbappé ondanks Franse zege: sterspeler breekt neus tegen Oostenrijk en ondergaat operatie

Frankrijk deed tegen Oostenrijk, in tegenstelling tot de Rode Duivels, wel wat moest in z’n openingsmatch. Een zuinige 0-1-zege, dankzij een owngoal, volstond voor Les Bleus. Toch startte Frankrijk ook met zorgen aan het EK, want Kylian Mbappé moest in het slot met een gebroken neus gewisseld worden. Enkele uren na de match werd hij al geopereerd in het ziekenhuis

Lees meer »

Child Focus meldt recordaantal meldingen van misbruikbeelden

Child Focus heeft vorig jaar een recordaantal meldingen van misbruikbeelden gekregen. Dat blijkt uit het jaarverslag van de organisatie. Die pleit voor de dringende goedkeuring van een Europese verordening die ervoor moeten zorgen dat seksuele misbruikbeelden worden opgespoord en verwijderd van online platforms.

Lees meer »

Russische schepen bespioneren volop infrastructuur in Noordzee

Ruim 160 niet-militaire Russische schepen hebben de voorbije tien jaar 945 verdachte acties uitgevoerd in de buurt van kritieke infrastructuur in de Noordzee. Dat schrijft De Tijd donderdag op basis van onderzoek in samenwerking met het Nederlandse Follow the Money.
The post Russische schepen bespioneren volop infrastructuur in Noordzee appeared first on KW.be.

Lees meer »

School richt stilteplek in na fataal ongeval van Timo (16), examens gaan door

Op school in Torhout kenden ze hem als een vriendelijke en voorname leerling. Iemand die droomde van een carrière als ingenieur. Maar een dramatisch verkeersongeval op amper twee kilometer van zijn huis in Ichtegem besliste er anders over. Timo (16) kwam ten val en net op dat moment passeerde een wagen. De tiener overleefde de aanrijding niet.
The post

Lees meer »