Zes landen wilden zich 25 minuten voor de finale terugtrekken uit het Eurovisiesongfestival

De chaos onder de schermen van het Eurovisiesongfestival was nog groter dan we tot nu toe wisten. Tot vlak voor de finale op zaterdag 4 mei was er crisisoverleg, omdat zes landen niet meer wilden deelnemen aan de finale en zich uit de wedstrijd terugtrekken. Dat schrijft de Noorse krant ‘Verdens Gang’. 

Meer krantenkoppen in België

Oldtimers centraal op Midzomer-hoevefeest in Poelkapelle

Voor haar Midzomer-hoevefeest op zondag 18 augustus is Landelijke Gilde Poelkapelle te gast in het Rozenhof bij Gerard Vanackere en Magda Vandermersch. Net zoals de vorige edities staat het hoevefeest in het teken van oldtimertractoren, met een rondrit en trekkertrek.
The post Oldtimers centraal op Midzomer-hoevefeest in Poelkapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee weekends hinder op E313 door werken aan brug in Ranst

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwt voor ernstige hinder op de E313 in Ranst tijdens de weekends van 9 tot 12 augustus en van 30 augustus tot 2 september. Er wordt dan gewerkt aan de bouw van de nieuwe brug van de Vaartstraat die over de snelweg komt. Het verkeer zal er van vrijdagavond tot maandagochtend in beide richtingen

Lees meer »

Brandweer Zuid-IJzer helpt Franse collega’s met zware brand net over de grens: tractor en tarweveld gaan in vlammen op

Brandweerpost Zuid-IJzer hielp maandagmiddag met het blussen van een zware brand in een weide op Frans grondgebied. De brand bevond zich een tweehonderdtal meter over de grens, achter het pand gekend als café ‘De Miserie’ van de populaire tv-reeks ‘Chantal’.
The post Brandweer Zuid-IJzer helpt Franse collega’s met zware brand net over de grens: tractor en tarweveld gaan in

Lees meer »

“Sport voor de rijken”: hoe Chinees varkensvlees de prijs van badmintonpluimpjes wereldwijd doet stijgen 

De prijs van badmintonpluimpjes is wereldwijd gestegen en dat heeft alles te maken met de vraag naar varkensvlees in China. Dat schrijven De Standaard en de South China Morning Post. In China, waar badminton een van de populairste hobby’s is, spreken sommigen al over een "sport voor de rijken". Waarom zijn badmintonpluimpjes plots zo duur? En wat hebben Chinese eetgewoontes

Lees meer »