“We missen de beste maanden om onze gewassen goed te laten groeien”: natte weer speelt de boeren parten

Het natte weer van de afgelopen maanden brengt de boeren in de problemen. Er is een grote achterstand om bepaalde gewassen te planten. De boeren vrezen voor minder opbrengsten en vragen meer flexibiliteit aan de overheid. 

Meer krantenkoppen in België

Herbeleef de slotdag van Tomorrowland: doelman Thibaut Courtois en Average Rob & Omdat Het Kan hebben glansrol op nationale feestdag

Het eerste festivalweekend van Tomorrowland 2024 zit erop. De Belgische artiesten hebben de nationale feestdag een tricolore randje gegeven, met Average Rob & Omdat Het Kan op kop. Dimitri Vegas & Like Mike hebben het festival afgesloten, samen met Steve Aoki als 3 Are Legends. Tijdens die slotshow kreeg special guest Thibaut Courtois een bijzondere opdracht.

Lees meer »

Veilig kopen en verkopen op tweedehandssites doe je zo

De politie en Federale Overheidsdienst Economie krijgen geregeld klachten over oplichting via tweedehandssites. Platformen zoals 2dehands, Vinted, Marktplaats of Facebook Marketplace zijn dan ook erg populair. Helaas ook bij oplichters. Het consumentenprogramma ‘WinWin’ op Radio2 helpt je graag om op een veilige manier te blijven (ver)kopen.

Lees meer »

Buurtbewoners in verzet tegen woningbouw André Ampepark: “We zullen in een getto wonen”

Bewoners van de appartementen rondom het André Ampepark verzetten zich tegen de geplande bouw van vier woonblokken. “Desnoods gaan we naar de Raad Van State”, zegt Mary Stoffel, die een hele reeks argumenten aanbrengt. Woonsprong zegt dat er nood is aan woningen en dat er wel degelijk kan gebouwd worden.
The post Buurtbewoners in verzet tegen woningbouw André Ampepark:

Lees meer »

EK-zilver voor Marith Vanhove: “Stap voorwaarts gezet”

Met Katrijn De Clercq veroverde ze in 2023 zilver op het Europees kampioenschap U23 ploegkoers. Nu heeft Marith Vanhove (21) haar eerste individuele Europese pistemedaille beet. In het omnium pakte ze in het Duitse Cottbus zilver. Ietwat verrassend, want die vierkamp is niet haar specialiteit.
The post EK-zilver voor Marith Vanhove: “Stap voorwaarts gezet” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik was in de war”: ex-olympische topatlete excuseert zich nadat ze veroordeelde verkrachter “het allerbeste” had toegewenst voor de Spelen

De deelname van de controversiële Nederlandse topbeachvolleyballer Steven van de Velde (29) blijft voor ophef zorgen. Tien jaar geleden zat hij nog in de gevangenis voor de verkrachting van een 12-jarig meisje, vanaf zondag strijdt hij voor een medaille in Parijs. Paula Radcliffe, voormalig wereldrecordhoudster op de marathon, sprak initieel haar steun uit voor de Nederlander, om zich daarvoor vervolgens

Lees meer »

Biden licht in toespraak toe waarom hij uit de race stapte, en eindigt met emotionele noot: “De geschiedenis ligt in uw handen”

President Joe Biden heeft de Amerikanen woensdagavond lokale tijd in een toespraak vanuit het Oval Office verteld dat het tijd is om “de fakkel door te geven aan een nieuwe generatie”. De toespraak volgde op zijn aankondiging afgelopen zondag dat hij zich op 5 november niet opnieuw verkiesbaar stelt, maar zijn vicepresident Kamala Harris naar voren schuift als Democratisch presidentskandidaat.

Lees meer »

Sportieve Okra-fietsers gaan op daguitstap

Onlangs trokken 37 fietsers van Okra Woesten op daguitstap. De tocht ging richting Zoutenaaie, waar halt werd gehouden in Het hof van Eden voor een lekkere maaltijd. Na een zalige rit van 60 km kwam iedereen welgezind en veilig terug aan in Woesten. Door het supermooie weer was het puur genieten. (RVL/foto RVL)
The post Sportieve Okra-fietsers gaan op

Lees meer »