Wat na de brief aan nabestaanden Bende van Nijvel? “Als overheid de daders niet vindt, moet ze de slachtoffers maar vergoeden”

Nu alles erop wijst dat het onderzoek naar de Bende Van Nijvel wordt stopgezet, wat betekent dit voor het rouwproces van de nabestaanden? “Afsluiten? Zonder bewijs is dat heel erg lastig.”

 

Meer krantenkoppen in België

Koor Alfabet viert 40-jarig jubileum met speciaal concert: “We zijn naast een koor ook een echte vriendenbende”

Het Kortrijks koor Alfabet, opgericht in 1984, viert dit jaar zijn 40-jarig bestaan onder leiding van de nieuwe dirigent Jürgen Vandenberghe, die sinds september 2023 aan het roer staat. Met een indrukwekkende geschiedenis van 777 optredens is en blijft Alfabet een muzikale kracht in Kortrijk.
The post Koor Alfabet viert 40-jarig jubileum met speciaal concert: “We zijn naast een

Lees meer »

Bezoek het Lintweverijmuseum vanaf nu met de Museumpas

Het Lintweverijmuseum in Komen kan voortaan ook bezocht worden met de Museumpas. Daarmee kunnen heel wat musea in België bezocht worden. Om die toetreding te vieren, werd tijdens het weekend van de braderie door een theatergezelschap een toneelvoorstelling opgevoerd met sketches en waargebeurde verhalen uit het verleden. Op de foto zien we de acteurs die
The post Bezoek het

Lees meer »

Jongeren willen niet meer werken? Uit bevraging blijkt het tegenovergestelde: “Ik wil ook in de gewone weekends bijklussen”

Laura (20) en Victor (21) zijn voorbeelden van een groeiende trend onder studenten die niet alleen tijdens de zomervakantie, maar ook gedurende het schooljaar werken. “Ik stem mijn werk af op mijn lessenrooster en niet andersom.” Uit een bevraging van Randstad blijkt dat zowat een derde van de jobstudenten soms ook tijdens de blok werkt.

Lees meer »

Hoe de kampioenenbeker van Kevin De Bruyne werd gestolen in Brussel

Het leek jarenlang het best bewaarde geheim te zijn van de Premier League, de hoogste Engelse voetbalcompetitie, tot maandag iemand van de organisatie zijn mond voorbij praatte. Over het evenement dat twee jaar geleden in Brussel plaatsvond, de diefstal en hoe de hoteldief zich waarschijnlijk een bult schrok van zijn buit: de Engelse kampioenenbeker.

Lees meer »

“Er zijn heel wat zaadjes geplant”: Campus Engineering Veurne sluit Erasmusproject rond inclusiviteit af

De leerlingen van Talent-Is Campus Engineering Veurne hebben na vier jaar het internationale Erasmusproject ‘How Special Are Your Needs? Can we Help? STEAM Up for an Inclusive Europe’ afgerond. Dat deden ze met workshops en een toeristisch-culturele demowandeling ‘Route You’ voor een inclusief Veurne. Aan het project namen ook scholen uit Griekenland, Italië, Zweden, Slovenië en Portugal deel. “We hebben

Lees meer »