Twee woningen onbewoonbaar na zware uitslaande brand: “We dachten eerst dat we barbecue roken”

In Dudzele, deelgemeente van Brugge, is zaterdagmiddag een zware brand uitgebroken. Twee woningen raakten daarbij zwaar vernield. De bewoners van beide woningen waren thuis toen de brand ontstond, maar konden op tijd vluchten. Het is voorlopig niet duidelijk hoe de brand kon ontstaan. “De vlammen sloegen uit het dak.”

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG DUITSLAND-SCHOTLAND. Topsfeer in bomvolle fanzone, Duitse coach Nagelsmann: “Geen supersterren, wel gevaarlijk”

Gastland Duitsland en Schotland trappen het EK voetbal vanavond op gang. En de sfeer zit al een hele dag goed. Duitse en Schotse fans verbroederen op het bekende Marienplatz – dat even bomvol stond – en het fandorp aan het Olympiapark. Volg alle ontwikkelingen, van de voorbereidingen voor de match tot de wedstrijd zelf, op de voet in de liveblog

Lees meer »

Politiezone Mira waarschuwt voor oplichting via telefoon in Anzegem: “Kregen al meerdere oproepen van bezorgde inwoners”

Politiezone Mira waarschuwde woensdag op sociale media voor oplichting via telefoon. “Ons onthaal kreeg het afgelopen uur meerdere telefoons van bezorgde inwoners”, staat er te lezen op de Facebookpagina van Politiezone Mira. “Zij werden opgebeld door een Belgisch GSM-nummer en kregen een zogezegde Cardstop-medewerker aan de lijn.”
The post Politiezone Mira waarschuwt voor oplichting via telefoon in Anzegem: “Kregen

Lees meer »

Alec Segaert net als vorig jaar tweede op Belgisch kampioenschap tijdrijden

Tim Wellens (UAE Emirates) heeft zich donderdag in Binche tot Belgisch kampioen tijdrijden gekroond. De 33-jarige Limburger legde de 38,5 kilometer af in 46:05 (50,127 km/u), negen seconden sneller dan Alec Segaert. Rune Herregodts werd op 29 seconden derde.
The post Alec Segaert net als vorig jaar tweede op Belgisch kampioenschap tijdrijden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lipcas opent gloednieuwe gebouw, anderhalf jaar nadat brand de pannenkoekenfabriek in de as legde: “Klaar voor de toekomst”

Lipcas is terug van weggeweest. Ongeveer anderhalf jaar nadat een felle brand de pannenkoekenfabriek in Zwevezele in de as legde, opende het bedrijf zaterdag officieel een gloednieuwe vestiging op de Hille. Zaakvoerder Ruben Casteleyn (35) ziet de toekomst hoopvol tegemoet. “De brand was een zware klap voor ons, maar we werken hier nu professioneler en efficiënter dan ooit tevoren. En

Lees meer »

“‘It’s Never Coming Home’ en ‘schandelijk’”: Engelse pers lacht met ‘ordinaire en onhandige’ nationale elf

Hoezo, Engeland een favoriet op winst op het EK voetbal? Tegen Servië werd er nog gewonnen na een alles behalve overtuigende prestatie, tegen Denemarken ging het niveau nog naar beneden en mocht ‘Albion’ blij zijn met een puntje. In de Engelse pers worden de verwachtingen al getemperd en wordt er graag gesneerd richting Southgates ‘Three Lions’, die vergeleken worden met

Lees meer »

Beruchte kotbazen Appeltans krijgen rekening gepresenteerd door rechter: meer dan 8,5 miljoen euro aan boetes en 6 panden kwijt

De beruchte kotbazen Arnold en Manu Appeltans, vader en zoon uit Limburg, zijn dinsdag veroordeeld tot effectieve celstraffen van 40 maanden en zware miljoenenboetes in ‘het grootste proces ooit tegen huisjesmelkerij’. In totaal moet de familie 8,5 miljoen euro ophoesten aan boetes en verbeurdverklaringen én verliezen ze zes panden.

Lees meer »

Brugge Mariastad viert 50-jarig bestaan

De vzw Brugge Mariastad vierde zondag 2 juni hun 50-jarig bestaan. Ze zegenen jaarlijks nieuwe Mariabeeldjes in op tal van locaties in de Brugse binnenstad. Al heel wat nissen in gevels van woningen kregen een invulling. Ze vierden hun jubileum met een speciale misviering in de Onze-Lieve-Vrouwekerk, bijgewoond door leden van de Confrerie van Blindekens
The post Brugge Mariastad

Lees meer »

Veel nieuwkomers en ondernemers bij Team Waregem in aanloop naar gemeenteraadsverkiezingen: “Meerderheid CD&V breken”

Team Waregem heeft zijn bijna volledige lijst waarmee het in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt, voorgesteld. Onder de kandidaten zijn veel nieuwkomers en lokale ondernemers te vinden. “De ambitie is om in te breken in het bestuur en ik denk dat we een hele sterke ploeg verzameld hebben”, zegt gemeenteraadslid Guy Van den Eynde.
The post Veel nieuwkomers en

Lees meer »