Tiener Techniekacademie-diploma voor 20 kinderen

Twintig kinderen namen deel aan een nieuwe editie van de Tiener Techniekacademie. Het initiatief zet technische vakken nadrukkelijk in de kijker.

De Tiener Techniekacademie is een initiatief dat kinderen van het vijfde en zesde leerjaar onderdompelt in de fascinerende wereld van techniek en technologie. Van midden maart tot en met midden mei, elke woensdagnamiddag van 13.30 tot 15.30 uur, werd het Atlas Atheneum omgetoverd tot een broedplaats voor jonge uitvinders.

“In een reeks van zes boeiende sessies, zoals een robot of lamp maken, kregen de kinderen de kans om verschillende technieken te verkennen, van houtbewerking tot elektriciteit, tot het programmeren van hun eigen robotje”, zegt schepen van Onderwijs Michel Vincke (Vooruit). “Het is belangrijk dat kinderen in contact komen met techniek en technische vakken, want helaas worden die vakken en richtingen soms wat onheus benaderd. De Techniekacademie is een schitterend initiatief om kinderen met techniek te laten kennismaken.”

Mooie erkenning

De Tiener Techniekacademie is een samenwerking tussen Hogeschool VIVES en het lokaal bestuur, gesteund door bedrijven, overheden en scholen die zich inzetten voor de promotie van exacte wetenschap en techniek. “De workshops worden georganiseerd volgens de STEM-didactiek, namelijk onderzoekend en ontwerpend leren, en ook volgens het TOS21-principe, wat staat voor ‘Techniek op School voor de 21ste eeuw’. Kinderen leren niet alleen iets bij, maar ervaren wat het is om technoloog te zijn”, aldus burgemeester Gauthier Defreyne (Open Vld). “Een diploma is dan ook een mooie erkenning van de inspanningen en prestaties van deze jonge technologen. Het is inspirerend om te zien hoe deze jonge geesten zich ontwikkelen en groeien door de technologie. We zijn trots op hun prestaties en kijken uit naar de toekomstige innovaties die zij zullen brengen.”

In Gistel wordt naast de Tiener Techniekacademie ook de Junior Techniekacademie voor kinderen van het derde en vierde leerjaar georganiseerd. (TVA)

The post Tiener Techniekacademie-diploma voor 20 kinderen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Groen licht voor nieuwbouw in Vissersstraat

Het lokaal bestuur heeft een omgevingsvergunning afgeleverd voor een nieuwbouwcomplex op de hoek van de Vissersstraat, Weststraat en Nieuwstraat. “De architecturale uitstraling van dit deel van het centrum wordt zo verder opgewaardeerd”, zegt schepen van Stedenbouw Patrick De Klerck (Open VLD).
The post Groen licht voor nieuwbouw in Vissersstraat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rapper FabioW is de internetsensatie van het moment: “Met ‘Rapper zoekt vrouw’ ga ik op TikTok opzoek naar een lief”

Wie tegen de jongeren van nu ‘Ik had koud’ zegt, zal aangevuld worden met ‘brr brr’. En dat komt door TikTok-sensatie FabioW, de artiestennaam van rapper Sebastiaan Van Tilborgh (26). Met het nummer ‘GTA’ heeft hij zijn allereerste hit te pakken. “Ik had niet verwacht dat het met dit nummer zou zijn, maar dat ik een hit ging scoren, zag

Lees meer »

Indiase seizoensarbeider overleden in Italië nadat baas hem met afgerukte arm achterliet

In Italië is een Indiase seizoensarbeider overleden nadat zijn arm werd afgerukt bij een arbeidsongeval en hij door zijn werkgever gewond werd achtergelaten. Dat heeft de Italiaanse minister van Werk, Marina Calderone, woensdag bekendgemaakt. Calderone had het over een “barbaarse daad” en benadrukte dat de man bovendien was tewerkgesteld “zonder een fatsoenlijk contract”.

Lees meer »

Mbappé verschijnt met brede lach maar zonder masker op training, veel mysterie of hij clash tegen Oranje haalt

Plots was hij daar, Kylian Mbappé (25). Een halfuurtje nadat zijn Franse teamgenoten aan de training waren begonnen, stapte ook de sterspeler het veld op. Met pleister en een klein verband op die gebroken neus. Mbappé trainde apart en voorzichtig, maar trapte aan het einde van de sessie samen met de andere aanvallers toch wat ballen richting doel. Het is

Lees meer »

Stad kent G-sportsubsidietoe aan drie sportclubs

Stad Oostende wil sportclubs graag ondersteunen om een G-sportwerking op te zetten. Drie Oostendse sportclubs dienden een subsidieaanvraag in die voldoet aan de voorwaarden. De verenigingen Dive + (duiken), Dukes on Wheels (rolstoelbasket) en WIK Oostende (gymnastiek en dans) ontvangen elk 8.333 euro voor de aankoop van aangepast sportmateriaal voor personen met een beperking.
The post Stad kent G-sportsubsidietoe

Lees meer »

Natuurherstelwet toch binnen bereik na bocht van Oostenrijk

De Europese natuurherstelwet maakt toch kans de eindstreep te halen. Oostenrijk maakt een ommezwaai en lijkt de omstreden wet toch aan genoeg steun van de EU-landen te helpen. Maandag komt de tekst ter sprake op een bijeenkomst van de Europese ministers van Milieu in Luxemburg.

Lees meer »

EK-sfeer bij de Duivelboys in Vlamertinge

Op maandag 17 juni om 18 uur spelen de Rode Duivels hun eerste wedstrijd op het Europees kampioenschap in Duitsland tegen Slowakije. Wie de wedstrijd graag wil bekijken, samen met andere supporters, moet dan op het Kerkplein in Vlamertinge zijn. Officiële supportersvereniging Vlamertingse Duivelboys belooft opnieuw heel wat sfeer en ambiance.
The post EK-sfeer bij de Duivelboys in Vlamertinge

Lees meer »

“Dit is een verhaal van maten”: Spoil Engine viert 20ste verjaardag op het hoofdpodium van Graspop

Spoil Engine staat zaterdag als opener op de Mainstage van Graspop, het grootste metalfestival van ons land. Het wordt een bijzonder optreden voor de leden van de Roeselaarse metalband. De groep bestaat twintig jaar, staat voor de vijfde keer op Graspop én voor het eerste op het grote podium. “Er kan over alles gediscussieerd worden, behalve over vrouwen en geld,

Lees meer »