TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Minstens 2 doden bij aanval op bouwmarkt in Charkiv

Lees hier al het nieuws van zaterdag 25 mei over de Russische invasie van Oekraïne. Bij een Russische raketaanval op een bouwmarkt in de noordoostelijke stad Charkiv zijn zeker twee doden gevallen. Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky waren er “meer dan 200 mensen” in de hypermarkt op het moment van de aanslag. Het Russische leger beweert intussen het dorpje Archanhelske, in de oblast Donetsk in het oosten van Oekraïne, te hebben veroverd. 

Meer krantenkoppen in België

Shorttracker Rino Vanhooren hangt schaatsen aan de haak

Op het fin de saison-event van de Koninklijke Belgische Snelschaatsfederatie heeft Rino Vanhooren afscheid genomen van het shorttrack. “Het is altijd zuur om vlak voor misschien wel een hoogtepunt die beslissing te moeten nemen. Maar ik ben best trots op wat ik gepresteerd heb.”
The post Shorttracker Rino Vanhooren hangt schaatsen aan de haak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vliegtuig Austrian Airlines kan veilig landen nadat neus volledig vernield wordt door hagelstorm

Een vliegtuig van de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Austrian Airlines, net zoals Brussels Airlines een dochter van het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa, is gisteren veilig geland in Wenen nadat een zware hagelstorm de neus van het toestel volledig vernield heeft. Ook de ramen van de cockpit en een aantal panelen zijn zwaar beschadigd. De vlucht was vertrokken uit Palma de Mallorca met bestemming

Lees meer »

Van Conners soep van Roma-tomaten en bruingebakken balletjes tot Petra´s groene groentesoep: De Fruithalle in Wervik verkoopt ‘politieke’ soepjes

Ze maken er daar in de regering nogal een soepje van… Het is vaak te horen langs de straat, op café of op de werkvloer. Uitbater Sanne Vantomme van De Fruithalle op de Menensesteenweg in Wervik verkoopt al enkele jaren verschillende dagverse soepen en geeft dezer dagen de soepen een naam gelinkt aan een politiek kopstuk uit de nationale politiek.<br

Lees meer »

Oostende wijst kinderen vijfde leerjaar op gevaren van de zee

Om kinderen te wijzen op de gevaren van de zee, organiseert stad Oostende dit schooljaar theoretische en praktische sessies voor leerlingen uit het vijfde leerjaar. In totaal gaat het over meer dan 400 jongeren.
The post Oostende wijst kinderen vijfde leerjaar op gevaren van de zee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Indiase premier Modi legt voor derde keer eed af

De Indiase premier Narendra Modi heeft zondag voor de derde keer de eed afgelegd als premier van India. De hindoe-nationalistische BJP (Bharatiya Janata-partij) van Modi won de verkiezingen, maar haalde niet de absolute meerderheid die meerdere exitpolls hadden voorspeld.

Lees meer »

Geen woorden maar goals: waarom Romelu Lukaku zijn prioriteiten zorgvuldig kiest met het oog op het EK

Geanimeerde discussies horen bij Romelu Lukaku (31) zoals goals. Terwijl de 100 doelpunten voor de Rode Duivels stilaan in zicht komen, heeft hij sinds zaterdag duidelijk andere prioriteiten dan records of interviews. Tijdens de uitwuifmatch tegen Luxemburg zetten wij de volgspot op ‘Big Rom’: wie plaagt en treitert hij graag, wie neemt hij onder zijn vleugels en hoe zit dat

Lees meer »