Stijn Meuris over het beeld van de week: Hier en nu

Het moet de beroemdste VW Polo van Europa zijn, die van Esther Steijns. De rode auto dreef vorige week weg vanuit Moelingen, opgestuwd door de zware regenval die onze provincie (opnieuw) getroffen heeft. Uiteindelijk werd ie gespot door de drone van fotograaf Tom Palmaers, die stilaan een forse reputatie aan het opbouwen is als het gaat over veelzeggende luchtfotografie. Zijn zoemende eye-in-the-sky werd een klein rood stipje gewaar te midden van een hallucinant uitgespoelde rivieroever. De Polo was terecht. Tenminste, wat er nog van overbleef. Dat was niet zo gek veel.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe zomerbar Bar à Boire stevig uit de startblokken in De Haan: “Meteen een vol huis”

Vorig weekend zwaaiden langs de Nieuwe Steenweg de deuren open van Bar à Boire. Met film en voetbal op groot scherm, lokale gastchefs, salsalessen en leuke kinderactiviteiten, mikken uitbaters Céleste Vandenheede en Loric Fanuel de hele zomer lang op een breed publiek. Het is trouwens voor het eerst dat De Haan een pop-up zomerbar krijgt. “We hoorden te pas en

Lees meer »

Twee miljoen mensen klimmen heuvel op voor hadj

De hadj, de jaarlijkse pelgrimstocht naar Mekka, loopt stilaan op een einde. Zaterdag hebben talloze gelovigen zich verzameld in Arafat, waar de profeet Mohammed zijn laatste preek zou hebben gegeven. Daar werd onder meer gebeden voor de Palestijnen in de door oorlog geteisterde Gazastrook.

Lees meer »

Parkings van Graspop blijven het hele weekend gesloten

De parkeerterreinen van Graspop Metal Meeting zullen niet alleen vandaag, maar het hele festivalweekend gesloten blijven. Dat heeft de festivalorganisatie beslist na overleg met de gemeente Dessel. Bezoekers worden opgeroepen om maximaal met het openbaar vervoer en/of de fiets te komen.

Lees meer »

In Iran vastgehouden VUB-professor Djalali richt zich in geluidsboodschap tot Zweedse premier: “U liet me hulpeloos achter”

De Iraans-Zweedse professor Ahmadreza Djalali, die gastprofessor was aan de VUB in Brussel, heeft zich in een geluidsboodschap gericht tot de Zweedse premier Ulf Kristersson. Dat schrijft de Zweedse openbare omroep SVT, dat het geluidsfragment in handen kreeg. “U liet me hier hulpeloos achter”, stelt Djalali die zich afvraagt waarom hij geen deel uitmaakte van de gevangenenruil tussen Zweden en

Lees meer »

LIVEBLOG COMPETITIEFORMAT. Union-CEO Bormans: “Moeten van puntenhalvering af” – Genk wil play-offs absoluut behouden

Deze voormiddag verzamelen onze profclubs voor de Algemene Vergadering van de Pro League om te stemmen over het nieuwe competitieformat. In aanloop naar de vergadering legde de Pro League enkele nieuwe voorstellen voor de hervorming van het format op tafel. Een competitie met 16 en play-offs met zes, een competitie met 18 zonder play-offs of blijft alles bij het oude?

Lees meer »