Reuzenrad The View opent in Nieuwpoort

In Nieuwpoort keert het reuzenrad na vele jaren terug, wat nostalgie brengt bij de inwoners en bezoekers van de kustplaatst. Het imposante rad, ook wel The View genaamd, met zijn 36 gondels en 50 meter hoogte zorgen voor een adembenemend panorama over de zee en omgeving. Dit belooft een toeristische trekpleister te worden. The View kan je dit weekend van 25-26 mei 2024 komen aanschouwen tot en met 5 september 2024 ter hoogte van het Loodswezenplein in Nieuwpoort-Bad. De terugkeer van dit icoon zal zeker bijdragen tot een geslaagde zomer. (Isabelle Vanhassel)

The post Reuzenrad The View opent in Nieuwpoort is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Katholieke Kerk houdt bevraging bij slachtoffers van seksueel misbruik

De Katholieke Kerk gaat een bevraging uitvoeren bij de slachtoffers van seksueel misbruik door priesters of andere leden van de kerk. Dat heeft de Bisschoppenconferentie van België vrijdag bekendgemaakt. Er zal ook gepeild worden naar de eventuele interesse bij de slachtoffers om paus Franciscus te ontmoeten tijdens zijn bezoek aan ons land.

Lees meer »

Vanavond uitzonderlijk geen ‘Familie’ door seizoensfinale ‘Milo’: dit mag je verwachten volgens CAMILLE

De familie Van den Bossche moet vanavond uitzonderlijk plaatsruimen voor de leerlingen van Kosmos. Hoofdrolspeelster CAMILLE (23) laat dan namelijk vol spanning de allereerste seizoensfinale van ‘Milo’ op de kijkers los. Alles opgeteld kijken er zo’n half miljoen mensen naar de telenovelle, dus er wordt rijkhalzend naar uitgekeken. In deze Showbits lost ‘Milo’ zelf een eerste grote spoiler.

Lees meer »

Bijna 600.000 mensen op de vlucht voor geweld in Haïti

Het aantal mensen dat binnen hun eigen land op de vlucht is, is in Haïti sinds maart met 60 procent gestegen als gevolg van het toenemende bendegeweld. Dat zegt de Internationale Organisatie voor Migratie. Volgens het VN-agentschap gaat het om bijna 600.000 ontheemden.

Lees meer »

De Panne haalt banden aan met Franse buurgemeente met reuzegroot feest

De Europese Groepering voor Territoriale Samenwerking (EGTS/GECT) blaast 15 kaarsjes uit: een ideale gelegenheid voor De Panne en Franse buurgemeente Bray-Dunes om er op zaterdag 15 en zondag 16 juni een gigantisch grensoverschrijdend feest aan te koppelen, ‘Geant! Reuze!’. Op de valreep werd het programma lichtjes gewijzigd, omdat de weergoden vooral zaterdag dreigden om roet in het eten te gooien.

Lees meer »

“Hoe zij omsprongen met hun kinderen is bijna mishande­ling”: Jo De Poorter is streng over ouderschap van Albert en Paola

Koningshuiskenner Jo De Poorter (57) brengt met zijn boek ‘Albert & Paola: Het geheim van de liefde’ een eerbetoon aan de uitzonderlijke relatie van koning Albert (90) en koningin Paola (86). Zij vieren dit jaar hun 65ste huwelijksverjaardag, maar het is lang niet allemaal rozengeur en maneschijn. Zo is hij in ‘Primo’ bijzonder kritisch over de manier waarop het koningspaar

Lees meer »

Nieuwe bus voor Centrum voor Dagverzorging De Plataan in Poperinge: “We zoeken nog extra vrijwilligers om één rit per week te doen”

Het dagverzorgingscentrum De Plataan van het OLV Gasthuis in de Ieperstraat nam een nieuwe bus in gebruik. “Binnen vzw OLV Gasthuis willen wij met onze fiere Gasthuisfamilie een professionele partner zijn die een antwoord biedt op alle zorg- en welzijnsvragen, gelinkt aan het ouder worden. Naast onze woonzorgcentra, onze dienst thuisverpleging en onze assistentiewoningen, is ons Centrum voor Dagverzorging De

Lees meer »

“Rampscenario’s oefenen is nodig”: Brandoefening in Oostendse Sky Towers

Zaterdagmorgen woedde een hevige brand op de 13de en de 24ste verdieping van de Sky Towers in Oostende. Heel wat brandweermannen, politie, ambulanciers, het MUG-team en de stad Oostende werden op de been gebracht om het vuur onder controle te krijgen en de hulpdiensten te coördineren. Gelukkig ging het maar om een oefening.
The post “Rampscenario’s oefenen is nodig”:

Lees meer »

LIVE GAZA. Biden verdedigt plan voor staakt-het-vuren in Gazastrook – Israëlische premier Netanyahu noemt keuze leger voor gevechtspauzes “onaanvaardbaar”

In een mededeling die verspreid is naar aanleiding van het islamitische Offerfeest, heeft de Amerikaanse president Joe Biden zondag een nieuw pleidooi gehouden voor zijn plan voor een staakt-het-vuren in Gazastrook. En de Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft kritiek geuit op de plannen die het leger zondag heeft aangekondigd om dagelijkse tactische gevechtspauzes in te lassen. De pauzes dienen om

Lees meer »