Reisblogger in rolstoel beleeft schrik van haar leven wanneer ze vliegtuig moet verlaten langs gewone trap

Vliegen is voor rolstoelgebruikers niet altijd even gemakkelijk. De Canadese reisblogger Tori Hunter (26) beleefde naar eigen zeggen de schrik van haar leven toen ze in Costa Rica landde en via de gewone trap het vliegtuig moest verlaten.

 

Meer krantenkoppen in België

Wilders niet de grootste in Nederland

GroenLinks-PvdA van Frans Timmermans is de grootste partij van Nederland geworden bij de Europese parlementsverkiezingen. De linkse combinatie vergaart acht zetels, gevolgd door de PVV van Geert Wilders met zes zetels. Ten opzichte van 2019 verliest GroenLinks-PvdA één zetel, terwijl de PVV vijf zetels wint.

Lees meer »

Tomorrowland brengt eigen trilogie van fantasyromans uit

Het dancefestival Tomorrowland breidt uit naar de literaire wereld, met een geplande trilogie van fantasyromans. Het eerste deel, ‘The Great Library of Tomorrow’, verschijnt dit najaar. Tomorrowland belooft er “de unieke magie van het festival in verhaalvorm tot leven te brengen”.

Lees meer »

Eerste Belgische titel wenkt voor Niels Reynvoet en Reningenaar Kris D’alleine

Met meer dan een handvol titelkandidaten kondigde het Kroon-Oil BRC zich dit jaar opnieuw veelbelovend aan. De wedstrijden ontgoochelen in elk geval niet, want bijna elke keer kregen we een secondestrijd. Niels Reynvoet, de Oost-Vlaming met Kris D’alleine uit Reninge aan zijn zijde, heeft halfweg het kampioenschap de beste kaarten in handen.
The post Eerste Belgische titel wenkt voor

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Hamas reageert met “amendementen” op voorstel wapenstilstand Biden – VN “diep geschokt” over grote impact op burgers van recente Israëlische bevrijdingsoperatie

Het antwoord van terreurbeweging Hamas op het Israëlische voorstel dat de Amerikaanse president Joe Biden onlangs presenteerde voor een wapenbestand in Gaza bevat enkele “amendementen”. Dat heeft het Franse persbureau ‘AFP’ vernomen van een bron die betrokken is bij de besprekingen. Maandag verwelkomde Hamas het plan al, dat als resolutie werd aangenomen door de VN-Veiligheidsraad, en gaf aan verder te

Lees meer »

Centrumleidster Hanne Lambrecht plant activiteiten: “Mensen gelukkiger maken”

Ze is binnen Curando de warme motor achter het dienstencentrum (LDC) en dagverzorgingscentrum (DVC) Den Tap en eveneens actief in Avondvreugd in Lotenhulle. We hebben het over Hanne Lambrecht (26), de vrolijke spits in een ploeg met vijf gastvrouwen en 25 vrijwilligers. Zo organiseert ze meerdere activiteiten per jaar. “Een mens is een sociaal dier en ik ben zelf super-sociaal”,

Lees meer »

Ilona Vandenberghe (PVDA) in de wolken met zetel in Vlaams Parlement: “Nu kan ik iets doen met mijn verontwaardiging over onrecht”

Oostende stuurt voor het eerst een PVDA-verkozene naar Brussel. Lijsttrekker Ilona Vandenberghe (59) werd verkozen in het Vlaams Parlement met 6.488 stemmen, waarvan 1.013 uit Oostende. “Ik ben al mijn hele leven verontwaardigd over onrecht. Dit mandaat geeft me de kans daar iets aan te doen. Dat is beter dan aan de kant blijven staan.”
The post Ilona Vandenberghe

Lees meer »

Tennisfoot in Loppem schenkt opbrengst van toernooi aan ouders van Lio om achtste operatie te betalen

In Loppem wordt zaterdag 15 juni opnieuw tennisfoot gespeeld. De opbrengst van dit toernooi is een duw in de rug voor Kenneth De Cuyper en Lisa Vermander uit Aartrijke. Hun zoontje Lio wacht een achtste operatie om het risico op levensbedreigende bloedingen te stoppen.
The post Tennisfoot in Loppem schenkt opbrengst van toernooi aan ouders van Lio om achtste

Lees meer »

Apple stelt eigen AI-systeem voor

Apple heeft zijn eigen generatieve AI-systeem Apple Intelligence gelanceerd. Het Amerikaanse technologiebedrijf wil het verschil maken met personalisering door het slimme systeem te laten leren uit gegevens in verschillende apps, berichten en e-mails op een toestel.

Lees meer »