Rector UGent wil in dialoog gaan met pro-Palestijnse activisten

16:53 De rector van de UGent Rik Van de Walle is bereid om zondag in dialoog te gaan met de pro-Palestijnse activisten aan de universiteit. Dat laat hij weten in een bericht op X. 

Meer krantenkoppen in België

Hotel José 2.0 klaar voor toekomst: “Onze internetscore is meteen na de renovatie al gestegen”

Zondag vond in de Vissersstraat de officiële heropening plaats van Hotel José 2.0: na een duurzame totaalrenovatie van vijf maanden, is het 110 jaar oude hotel klaar voor de toekomst. Zaakvoerder Inge Depoorter (54) is terecht trots op het resultaat. “Het gebouw is een echte blikvanger geworden in de straat.”
The post Hotel José 2.0 klaar voor toekomst: “Onze

Lees meer »

Trucker vraagt in beroep vrijspraak voor dood Athena (18): “Hij blijft erbij dat hij die bromfiets niet zag aankomen”

Ruim twee jaar geleden kwam Athena Spencer (18) in Oostende om het leven onder de wielen van een vrachtwagen. Ze zat achteraan de bromfiets van haar vriendje, die het afdraaiende voertuig niet meer kon ontwijken. Volgens de politierechter was alleen de trucker aansprakelijk, maar daar legt de man zich niet bij neer. In beroep vraagt hij nu de vrijspraak.

Lees meer »

Installatie van thuisbatterijen stuikt in elkaar: loont zoiets nog wel? “Volg eerst deze vier stappen”, zegt expert

De verkoop en installatie van thuisbatterijen is in Vlaanderen fors teruggevallen. Het aantal nieuwe installaties dit jaar staat zelfs op het laagste niveau sinds 2021. Dat blijkt uit cijfers van netbeheerder Fluvius. Maar hoe komt die sterke terugval er? En is een thuisbatterij nog wel de moeite? Energieconsulent Dieter Jong geeft in vier stappen advies.

Lees meer »